Review – The Mountain Between Us (2017)

Informatie

Regie: Hany Abu-Assad
Cast: Kate Winslet, Idris Elba, Dermot Mulroney, Beau Bridges & Labradors Raleigh en Austin
Genre: Actie, avontuur, drama
Distributeur: Twentieth Century Fox
Releasedatum bioscoop: 11 oktober 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 21 februari 2018

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Recensie

In de wintermaanden zijn er – net zoals in de zomer – heel wat mensen die op reis gaan. Skiën, snowboarden of heerlijk ploeteren in de sneeuw… het zijn dingen die iedereen al wel eens heeft gedaan. De sneeuw is ongetwijfeld is heel moois, maar er liggen ook steeds gevaren op de loer: lawines, gladde wegen, ijsplekken en tal van stormen. Jaarlijks horen we dan ook dat er verschillende ongevallen gebeuren gelinkt met het winterweer. En ook vliegtuigen moeten in de wintermaanden goed oppassen. Want wat als je  vlucht plots neerstort en je in het midden van de bergen in de ijskoude sneeuw strandt? Daarover gaat The Mountain Between Us met Kate Winslet en Idris Elba.

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

The Mountain Between Us doet ons kennis maken met Ben, een ervaren chirurg die naar een andere staat moet reizen voor een spoedoperatie. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn vlucht niet zal doorgaan door de felle storm, botst hij op Alex. Ook zij moest de vlucht hebben, aangezien ze de volgende dag gaat trouwen. Omdat ze allebei niet kunnen wachten, beslissen ze om een privépiloot in te huren die hen naar hun bestemming vliegt. Maar wanneer de piloot merkt dat de vreselijke storm sneller oprukt dan verwacht en de controle over het stuur verliest, stort het kleine toestel neer. Ben en Alex, twee complete vreemdelingen, belanden in het midden van een bergketen, zonder eten en zonder drinken. Zullen ze dit wel overleven?

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Je kan het best al maar meteen toegeven dat deze prent je interesse wekt. Het verhaal lijkt veelbelovend én bevat twee gigantische Hollywoodsterren. The Mountain Between Us mag dan wel wat rommelig beginnen, de prent heeft je aandacht bijzonder snel beet. Al snel heb je door waarover de film gaat en dat is natuurlijk erg goed. En dat verhaal is inderdaad erg interessant en leuk. Je ziet immers hoe twee doodgewone mensen moeten proberen overleven in erg extreme omstandigheden. Dat legt uiteraard de menselijke instincten bloot, maar misschien net iets te weinig. Als je The Revenant (2016) ernaast legt, is het dag en nacht verschil. Maar geen zorgen: The Mountain Between Us verveelt nooit, maar de prent had wel wat verrassender gemogen.

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Deze winterse overlevingsfilm heeft eigenlijk maar twee personages: Ben en Alex. Als er niet veel andere elementen aanwezig zijn, is het natuurlijk belangrijk dat de personages tot in de puntjes kloppen. Gelukkig hebben regisseur Hany Abu-Assad en zijn scenaristen daar goed aan gedacht. Doorheen het verhaal kom je meer en meer te weten over de personages en dat maakt het voor de kijker ook interessant. Want aanvankelijk weet je helemaal niets. Maar wat absoluut geweldig is, is dat beide personages een aangename psychologische ontwikkeling doormaken. Het zijn geen platte karakters die je na verloop van tijd al doen afhaken. Het spreekt ook voor zich dat Idris Elba en Kate Winslet beide uitstekende performances neerzetten. Let trouwens ook op hét beste derde personage in jaren: een schattige blonde Labrador die je telkens weer compleet doet smelten.

Het verdict

The Mountain Between Us is geen foutloze film. Het verhaal is af en toe een tikkeltje te voorspelbaar, maar dat neemt niet weg dat je voortdurend geïnteresseerd naar het scherm blijft staren. Regisseur Hany Abu-Assad, die eerder het met een Oscar genomineerde Omar (2013) presenteerde, brengt een stijlvolle film die entertaint tot op het allerlaatste moment. En Idris Elba en Kate Winslet? Die zorgen ervoor dat je verwend wordt met goed acteerwerk dat steeds weer geloofwaardig is. Kortom: redenen genoeg om The Mountain Between Us zo snel mogelijk te kijken. De film wordt verdeeld door Twentieth Century Fox en ligt sinds 21 februari 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu..

Heb jij The Mountain Between Us al gezien of wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Denk je dat Idris Elba en Kate Winslet voor absoluut vuurwerk zorgen? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *