Review – Geostorm (2017)

Informatie

Regie: Dean Devlin
Cast: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornisch, Alexandra Maria Lara & Daniel Wu
Genre: Actie, sciencefiction, thriller
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 1 november 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 7 maart 2017

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Skydance Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Review

De aarde is volledig aan het opwarmen. Experts waarschuwen ons al een lange tijd, maar de laatste jaren lijkt het steeds duidelijker te worden dat onze planeet kreunt onder de uitlaatgassen die wij als mensen uitstoten. En dan nog is er één of andere kwiet – lees: Trump – die in de VS probeert te verkondigen dat het allemaal een leugen is. Heel veel films rond de opwarming van de aarde hebben we nog niet gezien, wellicht omdat het onderwerp helemaal niet zo populair is bij het grote publiek. In 2017 konden we echter wel genieten van Geostorm, een spannende sciencefictionfilm met Gerard Butler die het onderwerp toch probeert aan te kaarten.

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Skydance Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

In Geostorm reizen we een klein stukje in de toekomst. Wanneer in 2019 de hele planeet last heeft van de opwarming van de aarde, komt de intelligente wetenschapper Jake Lawson met een geweldig idee. Hij wil een enorme installatie in de ruimte bouwen en op die manier het weer op onze planeet regelen. Maar wanneer het toestel een aantal jaren later volledig operationeel is en de aardbol lijkt te redden van de meest uiteenlopende weersomstandigheden, beginnen plots een aantal satellieten vreemde dingen te doen. Max, Jakes broer, komt om raad vragen en al snel trekt Jake opnieuw de ruimte in om te analyseren wat het probleem is. Gaat het om een stom defect of is er meer aan de hand?

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Skydance Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

De insteek van Geostorm is ongetwijfeld interessant. Wie had nu ooit durven denken dat het mogelijk was een enorme Hollywoodfilm te maken rond de opwarming van de aarde? De film begint interessant, maar al snel kantelt het hele gegeven om. Geostorm tuimelt in een mum van tijd van de ene clichévalkuil in de andere. De prent blijkt na een tijdje een typische, voorspelbare én inhoudsloze Amerikaanse sciencefictionfilm te zijn die voor geen meter verrast. Ieder element is voorspelbaar en dat maakt het allemaal wel wat saai. Maar vergis je niet: je amuseert je wel degelijk bij het bekijken van deze film. Alleen zal je na afloop wellicht nooit meer één woord reppen over de film. Want de prent vertelt nu eenmaal niks.

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Skydance Productions, LLC. and RatPac-Dune Entertainment LLC. All Rights Reserved.

Zijn er dan nog leuke personages die de film kunnen redden? Wel, op dat vlak had het ongetwijfeld nog slechter gekund. Regisseur en scenarist Dean Devlin heeft zeker geprobeerd een aantal interessante en emotionele verhaallijnen naar boven te toveren, maar het blijft allemaal veel te oppervlakkig. Jake, Max, Sarah en Ute hebben zeker voldoende in zich om geloofwaardig over te komen, maar daar blijft het bij. Je mist als kijker echte persoonlijkheden en dat is erg jammer. En met hun acteerwerk kan de cast het ook niet helemaal opsmukken. Gerard Butler is wel leuk als Jake, maar verder zijn er weinig straffe performances. Jim Sturgess, Abbie Cornish en Alexandra Maria Lara doen hun best, maar komen nooit helemaal goed tot hun recht. Zelfs de grote Ed Harris komt zwakjes over.

Het verdict

Geostorm is een film met heel wat mankementen. Het verhaal is een beetje te eentonig en voorspelbaar en ook de personages hadden veel straffer gekund. De prent lijkt de kijker helemaal niet serieus te nemen en dat is natuurlijk iets wat je maar moeilijk kan toejuichen. Maar entertainend is het zeker wel, als je houdt van films die je helemaal niks vertellen. Visueel is het oké, maar hier en daar zijn de special effects veel te twijfelachtig. Ook dat is jammer voor een sciencefictionfilm die high end wil overkomen. Dean Devlin waagde voor de eerste keer een stap in het grote Hollywood en vergeet dus om echt te overtuigen. Wil je de prent toch een kans geven? Geostorm wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 7 maart 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Gerard Butler al zien rondhollen in Geostorm? Zag je de film in de bioscoop of wachtte je tot de film op DVD en Blu-Ray uitkwam? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *