Review – Cardinal: Seizoen 1 (2017)

Informatie

Regie: Daniel Grou & Jeff Renfroe
Cast: Billy Campbell, Karine Vanasse, Brendan Fletcher, Allie McDonald & Alanna Bale
Genre: Criminaliteit, drama, thriller
Originele zender: CTV
Belgische zender: Canvas
Releasedatum DVD: 12 januari 2017

© 2017 JCardinal Productions Inc. & Sienna Cardinal Productions Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Het overgrote deel van de televisieseries die je vandaag op TV of via Netflix kan ontdekken zijn klassieke politiereeksen waarin je het doen en laten van één of meerdere politie-inspecteurs volgt. Omdat het er ook zo ontzettend veel zijn, is het vaak moeilijk om als gewone sterveling te kiezen welke reeks je nu een kans gaat geven. Want het verschil in kwaliteit is vaak enorm groot. Omdat we bij Screendependent weten dat jij het daar soms moeilijk mee hebt, raden we je graag nieuwe reeksen aan. Een tijdje terug bracht Entertainment One de politiereeks Cardinal uit op DVD. Het ziet er allemaal interessant uit, maar brengt de reeks ook echt iets vernieuwends?

© 2017 JCardinal Productions Inc. & Sienna Cardinal Productions Inc. All Rights Reserved.

In Cardinal volgen we de gelijknamige detective John Cardinal. Wanneer in het midden van de besneeuwde Canadese natuur een lijk wordt gevonden en blijkt dat er een verband is met een zaak die Cardinal eerder al onderzocht, wordt de detective meteen op de case geplaatst. Tegelijk krijgt hij ook een nieuwe partner: Lise Delorme. Het is een jonge, beloftevolle detective die eerder voortreffelijk werk deed bij de dienst Financiële Misdrijven. Samen beginnen ze de moord te onderzoeken en al snel wordt duidelijk dat dit niet het eerste slachtoffer was van de moordenaar. Geplaagd door hun persoonlijke problemen, moeten de twee ploeteren door de Canadese sneeuw en proberen de moordenaar te vatten. Maar dat is moeilijker dan gedacht…

© 2017 JCardinal Productions Inc. & Sienna Cardinal Productions Inc. All Rights Reserved.

Toegegeven: als je de korte inhoudt van deze reeks leest, denk je al gauw dat het gaat om een typische en doorsnee politiereeks die weinig nieuws onder de zon brengt. Maar vergis je niet: Cardinal is een reeks waar nog heel veel andere series van kunnen leren. Het verhaal is boeiend en langzaam opgebouwd. Daardoor is ook de spanningsopbouw uitstekend en wordt je elke aflevering nog geïnteresseerder dan je aanvankelijk al was. Het eerste seizoen zit bomvol aangename verrassingen die ervoor zorgen dat je je op geen enkel moment verveelt. Zo zou elke reeks wel mogen zijn. En als dat nog niet genoeg is: visueel is Cardinal een echte streling voor het oog. Prachtige shots en perfecte close-ups doen je telkens weer gebiologeerd naar het scherm staren.

© 2017 JCardinal Productions Inc. & Sienna Cardinal Productions Inc. All Rights Reserved.

Wat het allemaal nog schitterender maakt, is de voortdurende aandacht voor de personages. Cardinal en Delorme zijn de hoofdpersonages en zijn over de hele lijn erg interessant. Naast het spannende verhaal over een moordenaar en een reeks moorden, zijn er ook erg fijne, emotionele en vooral erg begrijpelijke verhaallijnen over de verschillende personages te bespeuren in deze reeks. Cardinal barst van de leuke personages. Tot slot is ook het acteerwerk van een erg hoog niveau. Billy Campbell is een acteur die lijkt geboren te zijn voor dit soort rollen. Eerder zag je hem al schitteren in Helix. Ook Karine Vanasse doet het perfect als Delorme en Alanna Bale verrast als Kelly.

Het verdict

Cardinal is een heerlijke verrassing. Deze donkere, langzame en vooral spannende reeks zorgt ervoor dat je van het begin tot het einde volledig aan het scherm gekluisterd bent én blijft. Het eerste seizoen van de serie vertelt een boeiend verhaal en heeft bovendien een enorme aandacht voor de personages. Fantastisch is dat. En als het acteerwerk dan ook nog eens top is én het visuele erg indrukwekkend, weet je eigenlijk meer dan genoeg. Het eerste seizoen van Cardinal is een niet te missen staaltje televisie. De reeks van Entertainment One ligt sinds 12 januari 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Cardinal al op Canvas gekeken of interesseerde de reeks je toen helemaal niet? Ben je na het lezen van deze recensie al wat enthousiaster geworden en heb je zin om de reeks in je verzameling op te nemen? Laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *