Review – Acts of Vengeance (2017)

Informatie

Regie: Isaac Florentine
Cast: Antonio Banderas, Karl Urban, Paz Vega, Cristina Serafini & Lillian Blankenship
Genre: Actie, drama, thriller
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 23 februari 2017

© 2017 Stoic Poductions , Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Het is opvallend dat er heel wat oudere mannelijke acteurs steeds weer worden gecast voor één specifieke soort rollen. Liam Neeson, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Nicolas Cage… ze worden allemaal steeds gecast in – meestal – erg middelmatige actiefilms. Denk maar aan Taken 3 en First Kill (2017), geen topfilms maar wel entertainend. Een naam die zeker ook in dit lijstje thuishoort, is die van Antonio Banderas. De Spaanse acteur die eens zo groot was als Zorro, lijkt de laatste jaren in steeds kleinere films te worden gecast. Zo zag je hem recent nog opduiken in Security (2017) en Acts of Vengeance. Die laatste film ligt sinds een tijdje op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Kan Banderas nog steeds overtuigen?

© 2017 Stoic Poductions , Inc. All Rights Reserved.

In Acts of Vengeance maken we kennis met Frank Valera, een topadvocaat die de ene crimineel na de andere weet vrij te spreken. Hij verdrinkt in het werk, waardoor hij vele gezellige momenten met zijn vrouw en dochtertje moet missen. Maar wanneer de twee op een avond niet meer thuiskomen en de politie met vreselijk nieuws aan de deur staat, zakt Frank helemaal in elkaar. De man besluit om zijn leven totaal om te gooien en een gelofte van stilte af te leggen: hij zal pas terug een woord spreken als hij de moordenaar van zijn dochter en vrouw gevonden heeft. Maar is het iemand die hij kent? Of iemand totaal onbekend? Frank gaat aan de slag en wat hij vindt had niemand ooit durven denken…

© 2017 Stoic Poductions , Inc. All Rights Reserved.

Een klassieke actiefilm die weinig nieuwe interessante elementen aan de man probeert te brengen, zo kan je Acts of Vengeance perfect beschrijven. De actiethriller met Antonio Banderas is redelijk voorspelbaar en doorsnee, maar dat maakt de prent niet per se barslecht. Het verhaal is simpel, maar gaat aan een heel aangenaam tempo voorbij waardoor je je als kijker nooit verveelt. Het is echter wel jammer dat de film zijn eigen concept lijkt te schuwen. Want de kern is net dat het hoofdpersonage voortdurend zwijgt, maar door Banderas steeds weer als verteller te laten fungeren, heeft dat helemaal geen zin. Dat is jammer, want de sterkte had net kunnen liggen in die ‘stilte.’

© 2017 Stoic Poductions , Inc. All Rights Reserved.

En hoe zit het met de personages? Want een klassieke B-actiefilm is niet steeds even sterk. Wel, dat valt hier gedeeltelijk nog goed mee. Frank Valera is een degelijk uitgewerkt personage waarvan je de motieven duidelijk begrijpt. Je voelt met hem mee, al is dat allemaal bijzonder oppervlakkig. En het is ook zo dat de overige personages redelijk leeg zijn: verpleegster Alma en Agent Strode. Het zijn persoonlijkheden die in de film rondlopen, maar waarmee je op geen enkel moment kan meevoelen. Een lichtpunt is wel het acteerwerk: Antonio Banderas overtuigt als Valera en ook Karl Urban weet als Agent Strode de kijker te entertainen. Jammer dus, dat die personages niet wat beter uitgewerkt zijn.

Het verdict

Acts of Vengeance moet je op geen enkel moment proberen te vergelijken met meesterlijke actiefilms als John Wick (2014) en diens opvolger. Daarvoor is Acts of Vengeance veel te voorspelbaar en eentonig. Maar je kan deze actieprent met Antonio Banderas ook onmogelijk slecht noemen: de film entertaint je zeker en is dan ook perfect voor als je op een avond hersenloos van een film wil genieten. Je moet immers nooit nadenken en je kan gewoon kijken. Alleen zal je je wel storen aan de magere personages. Acts of Vengeance is dus zeker de moeite waard voor de echte actiefilmfan. De film wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 23 februari 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Had jij ooit al van deze film met Antonio Banderas gehoord? Ben je van plan om Acts of Vengeance een kans te geven of laten het verhaal en de acteurs je maar koud? Laat het weten door hier onder te reageren.

2 reacties

 1. Over sommige fragmenten heb ik mijn bedenkingen. Na zoveel klappen houd je er toch een of meerdere ziekenhuisopnames aan over?
  Maar je hoeft niet helemaal de film af te kraken!

  De film zet wel degelijk tot denken aan. De filosofie van de Stoïcijnen loopt er als een rode draad doorheen. Daardoor kun je je erin verdiepen en zelfs het boek van Marcus Aurelius gaan lezen of het in je eigen leven gaan toepassen.

  Het verhaal is mooi en je kunt wel degelijk met elke personage meeleven. Dat hangt van jezelf af. Er zit verdriet, vreugde en spanning in.
  Zeker niet hersenloos, want anders had ik dit niet af gekeken. Er is ook een moraal te vinden.

  Elke film kan voorspelbaar zijn en dat vind je hier en daar soms wel en en soms niet. In dit verhaal blijkt b.v. het eind verrassend anders te zijn, dan de meest voor de hand liggende keuze.

 2. redelijk goede film natuurlijk niet gelijk zijn oudere films maar er zit toch wel redelijk wat spanning in. gelijk ze zegen mijn vijand is mijn vriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *