Review – Logan Lucky (2017)

Informatie

Regie: Steven Sodenbergh
Cast: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, Katie Holmes & Farrah McKenzie
Genre: Criminaliteit, drama, komedie
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 1 november 2017, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 9 maart 2018

© 2017 Incarcerated Industries Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Wat als je een hoop uitstekende acteurs bij elkaar gooit? Zorgt dat dan gegarandeerd voor een heerlijke film? De geschiedenis heeft ons al geleerd dat dat niet steeds het geval is. Neem nu bijvoorbeeld de fantasyfilm Seventh Son (2015). Met namen als Julianne Moore, Ben Barnes, Alicia Vikander én Jeff Bridges slaagde die film er volgens critici toch in om erg middelmatig te overtuigen. Zonde, want er waren heel wat elementen erg leuk. In 2017 bracht Kinepolis Film Distribution Logan Lucky in onze zalen uit. Channing Tatum, Katie Holmes, Adam Driver én Daniel ‘007’ Craig doen je op voorhand al watertanden, maar is dat ook wel terecht?

© 2017 Incarcerated Industries Inc. All Rights Reserved.

In Logan Lucky maken we kennis met Jimmy Logan. Zijn leven is één grote puinhoop: hij is gescheiden, pas ontslagen én kan zijn rekeningen maar amper betalen. Hij zit in zak en as, maar broedt tegelijkertijd ook op een geweldig plan. Samen met zijn broer Clyde en de beruchte Joe Bang wil Jimmy een gigantische kraak organiseren, maar de Logans staan erom bekend niet de meest intelligente heren te zijn. Jimmy moet alles tot in de kleinste details plannen en dat lijkt geen gemakkelijke taak. Zeker wanneer blijkt dat ze alles een week vroeger moeten doen, wordt het heel spannend. Zullen Jimmy, Clyde en Joe Bang er uiteindelijk toch in slagen om de kraak tot een goed einde te brengen?

© 2017 Incarcerated Industries Inc. All Rights Reserved.

Als je het even analyseert, kom je al gauw tot de conclusie dat Logan Lucky een erg eenvoudige film is. De verschillende elementen in het verhaal zijn niet echt moeilijk, maar dat maakt het eigenlijk meteen heel erg goed. Logan Lucky is en blijft over de hele lijn een kleine film. Op geen enkel moment probeert regisseur Steven Sodenbergh – je kent hem wellicht van Magic Mike (2012) en Side Effects (2013) – zijn film groter voor te stellen dan hij is. Logan Lucky weet heel goed wat het wil vertellen: een verhaal over een mislukte crimineel en zijn al even mislukte kompanen. En dat werkt uitstekend. Het verhaal is spannend, hier en daar grappig én vooral heel erg subtiel. Logan Lucky is een klein meesterwerkje, dat mag je gerust zeggen.

© 2017 Incarcerated Industries Inc. All Rights Reserved.

Het verhaal is dus erg aangenaam om te volgen en dat komt wellicht ook door de uitstekende personages. De twee broers Logan, Jimmy en Clyde, zijn echte losers. Maar ze hebben ook echt een verhaal te vertellen, waardoor de film ook mooi de dramatische kant van het verhaal blootlegt. Channing Tatum en Adam Driver brengen de broers op compleet feilloze wijze naar het scherm en zorgen ervoor dat je als toeschouwer echt kan genieten. Maar dé grootste verrassing is ongetwijfeld Daniel Craig, die heerlijk geloofwaardig de rol van crimineel Joe Bang naar zijn hand zet. Verder kan je ook nog genieten van prachtig acteerwerk van Katie Holmes, Riley Keough en de jonge Farrah McKenzie.

Het verdict

Logan Lucky is heerlijke cinema. Je hoeft er niet meer woorden vuil aan te maken, want de prent is over de hele lijn gewoonweg ge-wel-dig. Steven Sodenbergh brengt een film die drama en misdaad op perfecte wijze met elkaar verweeft en daarnaast ook een aantal heerlijke grappige toetsen toevoegt. Door het prachtige acteerwerk van Channing Tatum, Adam Driver en Daniel Craig wordt je als kijker bijzonder snel meegesleurd in de wereld van de drie ‘criminelen.’ Logan Lucky is dus zonder meer een staaltje cinema dat je niet mag missen. De film van Dutch FilmWorks ligt vanaf 9 maart 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer van de film nu.

Had jij al eens gehoord van Logan Lucky? Heb je de film in de bioscoop gezien of sprak het je allemaal niet zo aan? Ben je van plan om de DVD of Blu-Ray te kopen? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *