Review – American Assassin (2017)

Informatie

Regie: Michael Cuesta
Cast: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan, David Suchet & Shiva Negar
Genre: Actie, thriller
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 11 oktober 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 23 januari 2018

© 2017 CBS Films Inc. and Lions Gate Films Inc. All Rights Reserved.

Recensie

In de loop van deze week werd door verschillende internationale media bekendgemaakt dat het wellicht Danny Boyle zal zijn die de nieuwe James Bond-film gaat regisseren. De topcineast van onder andere Trainspotting (1996) zal voor een schitterende film zorgen. Maar intussen moeten we ons nog behelpen met andere even stijlvolle actiefilms zoals die in de 007-franchise. En dat is niet altijd gemakkelijk, gewoon omdat er zo ongelooflijk veel actiefilms worden gemaakt. Een tijdje terug bracht Belga Films de stijlvol ogende actiethriller American Assassin uit op DVD en Blu-Ray. De moeite waard of helemaal niet?

© 2017 CBS Films Inc. and Lions Gate Films Inc. All Rights Reserved.

In American Assassin volgen we het doen en laten van Mitch Rapp. Wanneer hij op Ibiza geniet van een heerlijke vakantie met zijn kersverse verloofde, gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen verzinnen: een vreselijke terroristische aanslag op het strand en in het hotel waar de twee verblijven. In één oogopslag verliest Mitch zijn verloofde en dat laat diepe sporen na. Achttien maanden later probeert de gebroken man – na zwaar trainen en verdiepen in de Islamitische cultuur – in zijn eentje de terroristische cel op te ruimen. Al snel wordt hij opgepikt door de CIA en krijgt hij de kans om echt ‘met de grote jongens’ mee te doen. Gedreven door wraak en woede moet Rapp samen met een team van intelligente agenten een gevaarlijke opdracht tot een goed einde brengen.

© 2017 CBS Films Inc. and Lions Gate Films Inc. All Rights Reserved.

Het verhaal dat American Assassin brengt is zeker heel erg interessant. Met een goede, aanvankelijk mooie en vooral erg spannende beginscene zet regisseur Michael Cuesta de toon voor de rest van de film. Je weet meteen waar je als kijker aan toe bent en dat is natuurlijk een pluspunt. American Assassin is ook helemaal geen moeilijke prent om te volgen. Het verhaal bouwt aangenaam op naar de climax en ook die is heel erg degelijk. Je kan deze actiethriller moeilijk de beste film ooit noemen, maar alles is vast en zeker in orde. American Assassin is een degelijke, spannende en interessante film die de regels van actiefilms volgens de regels van de kunst toepast. Weinig verrassend, maar bijzonder entertainend.

© 2017 CBS Films Inc. and Lions Gate Films Inc. All Rights Reserved.

Om echt een straffe actiefilm te zijn, moet er ook voldoende aandacht zijn voor de personages. Denk bijvoorbeeld aan Skyfall, de indrukwekkende James Bond-film uit 2012 waarin personages volledig centraal stonden. American Assassin vergeet de personages niet, maar echt perfect kan je de film op dit vlak ook niet noemen. Mitch Rapp maakt heel erge dingen mee, maar eigenlijk wordt daar veel te weinig mee gedaan. Je mist doorheen de film emotie, waardoor er een aanzienlijke afstand ontstaat tussen de kijker en het hoofpersonage. Ook Irene Kennedy en Stan Hurley missen echt een ruggengraat. Gelukkig wordt dat wel goedgemaakt door het degelijke acteerwerk. Dylan O’Brien, Michael Keaton en Sanaa Lathan zorgen ervoor dat je je nooit verveelt en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Het verdict

Je hoeft er niet meer woorden aan vuil te maken: American Assassin is een stijlvolle actiethriller die je over de gehele lijn entertaint. Het verhaal is aangenaam, spannend en zit gewoon goed in elkaar. Ook de personages zijn in orde, maar je mist echte persoonlijkheden. Regisseur Michael Cuesta, die in 2014 Kill the Messenger naar het scherm bracht, presenteert zonder twijfel een film die de moeite waard is. Zeker met het goede acteerwerk van Dylan O’Brien en Michael Keaton hoef je eigenlijk niet meer te twijfelen. American Assassin wordt verdeeld door Belga Films en ligt sinds 23 januari 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Klinkt American Assassin voor jou goed? Ben je de film al in de bioscoop gaan kijken of wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Of spreekt helemaal niets aan de film je aan? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *