Review – Thank You for Your Service (2017)

Informatie

Regie: Jason Hall
Cast: Miles Teller, Beulah Koale, Haley Bennett, Joe Cole, Scott Haze & Amy Schumer
Genre: Biografie, drama, oorlog
Distributeur: Entertainment One
Releasedatum bioscoop: 22 november 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 21 maart 2018

© 2018 Storyteller Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Hoe hard we het ook zouden willen, een wereld zonder oorlog is een gigantische illusie en een regelrechte utopie. Wanneer de ene oorlog stopt, is er ergens ter wereld wel een plek waar de kiem wordt gezaaid voor een ander langdurig gewapend conflict. Één van de meest besproken oorlogen is de Amerikaanse ‘war on terror’ in Irak en Afghanistan. Hoewel de Amerikanen sinds Obama heel wat soldaten terug lieten komen, zijn er nog steeds helden die in het Midden-Oosten proberen om conflicten tegen te houden. Maar wat gebeurt er als die soldaten terugkomen en moeten proberen om zichzelf opnieuw in de maatschappij te integreren? Daarover gaat de biografische oorlogsfilm Thank You for Your Service.

© 2018 Storyteller Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.

In Thank Your for Your Service maken we kennis met Adam Schumann, een sergeant uit het Amerikaanse leger. Wanneer de dappere soldaat in 2007 met samen met zijn goede vrienden Billy en Solo uit het woelige Irak terugkeert, moeten hij en zijn vrienden hun uiterste best doen om hun leven terug op te pikken. Schumann heeft gelukkig nog zijn vrouw en kinderen om hem te steunen, maar voor Billy is het anders. Hij komt thuis en ziet dat zijn verloofde hem zonder bericht heeft achtergelaten. Adam, Billy en Solo proberen zich zo goed mogelijk te herintegreren, maar dat is niet gemakkelijk. Want overal waar ze komen moeten de soldaten denken aan wat er gebeurd is. Zal het uiteindelijk nog goed komen?

© 2018 Storyteller Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.

Films als Thank You for Your Service, die eigenlijk één groot eerbetoon is voor alle veteranen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, zijn broodnodig. Dappere mannen en vrouwen die strijden in het Midden-Oosten en op die manier proberen een steentje bij te dragen aan de veiligheid van hun vaderland verdienen hoe dan ook het allergrootste respect. Maar wat we vaak vergeten is dat posttraumatische stressstoornissen, hallucinaties en vreselijke angstaanvallen voor terugkerende militairen dagelijkse kost zijn. Thank You for Your Service legt dat aan de hand van het pakkende en erg aangenaam gestructureerde verhaal mooi bloot en doet dat op een heel respectvolle manier. Tegelijk kaart de prent ook een groot probleem aan in de VS: militairen met psychische problemen worden gewoonweg niet geholpen.

© 2018 Storyteller Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.

Je kan er niet omheen: Thank You for Your Service is een behoorlijk sterke film die de kijker echt tot diep weet te raken. Je zou kunnen denken dat dat enkel en alleen zo is omdat het verhaal op ware gebeurtenissen is gebaseerd, maar er zijn heel wat andere elementen die de film zo goed maken. Regisseur Jason Hall neemt enorm veel tijd om zijn personages meesterlijk uit te werken en daardoor kan je als kijker over de gehele lijn enorm goed meevoelen met de personages. Schumann, Solo en Billy zijn uitstekende en geloofwaardige persoonlijkheden die je echt ontroeren. Dat is wellicht ook zo door het perfecte acteerwerk. Miles Teller en Beulah Koale zijn indrukwekkend als respectievelijk Adam en Solo, maar ook Haley Bennett,Amy Schumer en Scott Haze zetten puike prestaties neer.

Het verdict

Thank Your for Your Service is een ongelooflijk goede, rakende en met momenten ook spannende film. Het verhaal is uitstekend uitgebalanceerd en perfect opgebouwd, waardoor je je als kijker op geen enkel moment verveelt. Regisseur Jason Hall debuteert met zijn eerste langspeelfilm en schiet meteen helemaal raak. Door de sterke personages en het schitterende acteerwerk van onder andere Miles Teller ben je nog harder overtuigd dan je aanvankelijk al het geval was. Zorg dus dat je dit biografisch oorlogsdrama niet mist. Thank you for Your Service wordt verdeeld door Entertainment One en ligt sinds 21 maart 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij Thank You for Your Service al gezien in de bioscoop? Wat vond jij van de film? Vind jij het ook allemaal zo beklijvend? Ben je van plan om de DVD of Blu-Ray te kopen? Laat het weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *