Review – Insidious: The Last Key (2018)

Informatie

Regie: Adam Robitel
Cast: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Josh Stewart, Aleque Reid en Spencer Locke
Genre: Horror, thriller, mysterie
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 10 januari 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 23 mei 2018

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Review

Het aantal horroruniversums blijft de laatste jaren maar groeien en groeien. The Conjuring, Sinister en Paranormal Activity zijn namen die je wellicht al langer bekend in de oren klinken en sinds vorig jaar is daar met It: Chapter One (2017) nog een gloednieuwe reeks bijgekomen. Wie al een aantal jaren horrorfilms kijkt, is wellicht ook bekend met de Insidious-franchise. De eerste drie films waren een fantastisch succes, dus kwam Sony al snel op de proppen met ideeën rond een vierde film. Sinds 23 mei 2018 ligt Insidious: The Last Key ook op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Is de film zo goed dat je hem best ook in je privécollectie opneemt? Hoog tijd om dat te ontdekken.

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

De vierde film in de Insidious-franchise neemt ons dieper mee in het leven van het getalenteerde medium Elise. Wanneer ze van een vreemde man telefoon krijgt en hij haar vertelt dat hij thuis last heeft van een luidruchtige entiteit, twijfelt Elise niet lang om te helpen. Maar deze keer is anders dan alle vorige keren aangezien ze naar haar ouderlijk huis trekt. Elise weet zelf welke boosaardige entiteit zich er verscholen houdt en waar die toe in staat is. Toch besluit ze om zich met alles wat ze heeft tegen hem in te zetten zodat het huis voor altijd veilig is. Maar zal het haar ook lukken? Hoe dichter ze bij de entiteit komt, hoe meer haar vroegere leven naar boven komt…

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Insidious: The Last Key is qua verhaal ongetwijfeld de meest volle film van de gehele franchise tot nu toe. Het feit dat je eindelijk eens wat meer leert over de achtergrond van Elise, de vrouw die doorheen de reeks eigenlijk de rode draad is, voelt heel erg goed aan. The Last Key voelt dan ook helemaal niet aan als een onnodige sequel die achter de gehele filmreeks aanbengelt. Goed nieuws dus, maar je kan Insidious: The Last Key geen foutloze prent noemen. Horrorfans zullen namelijk helemaal niet aan hun trekken komen, aangezien de focus veel meer op de personages ligt in deze aflevering. De entiteit die je uiteindelijk te zien krijgt, jaagt je bovendien niet echt de stuipen op het lijf. Zonde, maar vergis je niet: Insidious: The Last Key is helemaal geen slechte prent.

© 2017 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Je leert in deze Insidious-film dus veel meer over een van de sleutelpersonages – vandaar de titel met Key erin – en dat voelt heel erg goed aan. Het is dan ook geen verrassing dat regisseur Adam Robitel de tijd neemt om Elise een goede en geloofwaardige achtergrond mee te geven. Dat wordt bovendien allemaal aangenaam en geloofwaardig naar het scherm gebracht door Lin Shaye. Maar ook Specs, Tucker en de andere personages voelen verrassend genoeg meer dan geloofwaardig aan. Het acteerwerk van de rest van de cast, met vooral Leigh Whannell en Aleque Reid, komt ook heel erg goed over. Wist je trouwens dat Whannell de vader is van de hele Insidious-franchise en zelf ook de vorige prent regisseerde?

Het verdict

Insidious: The Last Key is een erg aangename, geloofwaardige en entertainende horrorprent met een bijzonder goed verhaal. De prent verveelt je nooit, is donker genoeg en de personages zitten ook helemaal goed. Alleen is The Last Key misschien wel de minst trouwe Insidious-prent, aangezien het horrorgehalte nooit een hoog niveau bereikt. Echte fans zullen kritischer zijn, maar Insidious: The Last Key is en blijft van erg degelijke kwaliteit. Door het grote succes werden al plannen onthuld voor een vijfde film en dat is wat ons betreft een uitstekend idee. Insidious: The Last Key is een horrorprent die je dus best zo snel mogelijk in je collectie opneemt. De film wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 23 mei 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de duistere trailer nu.

Heb jij Insidious: The Last Key al in de bioscoop gezien? Ga je de DVD of Blu-Ray in huis halen? Laat het ons weten door hier onder een reactie achter te laten. Als je durrrrft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *