Review – The Rain: Seizoen 1 (2018)

Informatie

Regie: Kenneth Kainz & Natasha Arthy
Cast: August Alba, Lucas Lynggaard Tønnesen, Angela Bundalovic & Mikkel Boe Følsgaard
Genre: Sciencefiction, drama, thriller
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 4 mei 2018

© 2018 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Heb je zin om aan een nieuwe reeks te beginnen? Dan sta je vast voor een heel erg moeilijke keuze, aangezien er zo ongelooflijk veel te bekijken valt in serieland. Scandinavische reeksen, Franse reeksen, Amerikaanse toppers of een Vlaams pareltje… waar moet je in godsnaam beginnen? Omdat wij bij Screendependent weten dat een nieuwe reeks kiezen niet zo eenvoudig is, raden we je er graag enkele aan. Sinds 4 mei 2018 staat de gloednieuwe Netflix Original The Rain integraal op Netflix. De vele interessant ogende trailers en ander promomateriaal deden je al watertanden nog voor de reeks begon, maar is het allemaal eigenlijk wel de moeite waard? Hoog tijd om dit even te onderzoeken?

© 2018 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

The Rain neemt ons mee naar Denemarken, waar we kennis maken met de jonge Simone. Zij is een doodgewoon meisje en ook voor haar staan de examens voor de deur. Maar wanneer ze plots van school wordt gehaald door haar vader en ze naar een mysterieuze bunker gaan, verandert het leven van het meisje helemaal. Haar vader vertelt haar immers dat er een dodelijk virus in de eerstvolgende regenbui zal zitten, die alles en iedereen zal wegvagen. Al gauw besluit hij om hulp te gaan zoeken en geeft hij Simone de opdracht om goed voor haar jongere broer Rasmus te zorgen. Dagen, maanden, jaren gaan voorbij zonder dat hun vader terugkeert, dus uiteindelijk besluiten Simone en Rasmus om op ontdekking te trekken. Maar dat is niet zonder gevaar…

© 2018 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

Netflix lijkt met deze nieuwe Original een heerlijke post-apocalyptische reeks te brengen met een fijne focus op de personages. Met een nagenoeg perfecte eerste aflevering weet de streaminggigant je interesse meteen te wekken en daardoor ligt de lat van meet af aan heel erg hoog. Jammer genoeg weet The Rain niet over de gehele lijn even hard te boeien en komen er al gauw veel foutjes aan de oppervlakte. Sommige verhaallijnen worden niet afgewerkt, nu en dan gaat het voor de personages allemaal veel te gemakkelijk en andere elementen worden dan weer veel te veel uitgesmeerd. Een foutloze reeks is het niet, maar entertainend blijft het tot op een zekere hoogte wel.

© 2018 Netflix, Inc. All Rights Reserved.

Een ander probleem met The Rain zijn de iets te zwakke personages. Rasmus en Simone zijn wel overtuigend als broer en zus en maken ook een mooie psychologische ontwikkeling door, maar alle andere karakters zijn typisch en voorspelbaar. Beatrice en Martin zijn nog interessante nevenpersonages, maar verder valt er niets te beleven aan Patrick, de ongeloofwaardig katholieke Lea en de compleet nutteloze Jean. Ook het acteerwerk is niet over de hele lijn even sterk. De jonge cast wordt geleid door de overtuigende tandem Alba August en Lucas Lynggaard Tønnesen, maar de overge acteurs komen veel te twijfelachtig over. Zonde, want de cast had The Rain ongetwijfeld naar een hoger niveau kunnen tillen.

Het verdict

Een regelrecht schot in de roos is The Rain helemaal niet. Daarvoor is het verhaal te simplistisch én te nonchalant uitgewerkt. Ook de personages, de cast en verscheidene subplots weten eigenlijk niet echt te overtuigen. Alleen Alba August en Lucas Lynggaard Tønnesen doen het echt goed. Na de ijzersterke Duitse topreeks Dark lijkt Netflix het moeilijk te hebben om eenzelfde kwaliteit op het kleine scherm te toveren en het is dan ook verassend dat The Rain toch een tweede seizoen krijgt. De reeks is visueel wel aangenaam, maar verder zijn er te veel fouten. Wil je deze serie toch zelf een keertje beoordelen? Dat kan! The Rain staat sinds 4 mei 2018 integraal op de streamingdienst. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij The Rain al een kans gegeven en ben jij ook niet zo bijzonder enthousiast over de reeks? Of vond je het allemaal wel goed? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *