Review – Westworld: Seizoen 2 (2018)

Informatie

Regie: Richard J. Lewis, Lisa Joy, Vincenzo Natali e.a.
Cast: Jeffrey Wright,  Evan Rachel Wood, Thandie Newton, James Marsden & Ed Harris
Genre: Drama, mysterie, sciencefiction
Originele zender: HBO
Belgische zender: Telenet
Datum eerste aflevering: 23 april 2018

© 2018 Home Box Office. All Rights Reserved.

Recensie

In 2019 – dat is dus volgend jaar al – komt er een einde aan Game of Thrones. De topreeks over draken, winterse zombies en families die proberen de macht te grijpen houdt de wereld al sinds 2011 bezig en wellicht vallen heel wat kijkers na afloop van de reeks in één groot zwart gat. Daarom proberen studio’s alternatieven voor te stellen die net zo imposant en schitterend zijn als Game of Thrones. Terwijl ze bij Amazon hard werken aan een televisiereeks rond The Lord of the Rings, liet HBO een tijdje geleden al Westworld los op de wereld. Het eerste seizoen was straf, maar overtrof geenszins de andere HBO-topper. Sinds kort staat het volledig tweede seizoen van Westworld op Telenet. Is het allemaal nog steeds de moeite waard?

© 2018 Home Box Office. All Rights Reserved.

In het tweede seizoen van Westworld volgen we opnieuw het personeel van het gigantische amusementspark en de inwoners ervan. Nog niet zo lang geleden kwamen de hosts in opstand en dat zorgde ervoor dat iedereen in gevaar kwam. Wanneer Bernard wakker wordt en zich eigenlijk maar weinig herinnert van wat er gebeurd is, lijkt Delos, het bedrijf achter het park, andere plannen te hebben dan het redden van de mensen die in het park zitten. Maar wat is er echt aan de hand met het park? Zijn de hosts echt zelf in opstand gekomen of is het iets dat Ford al eerder in hen had ingebouwd? Bernard probeert alles te begrijpen, terwijl Dolores en de andere hosts proberen om voor altijd uit Westworld te ontsnappen…

© 2018 Home Box Office. All Rights Reserved.

Net zoals het eerste seizoen is ook dit seizoen één groot kluwen van verhaallijnen. De eerste aflevering doet je meteen weer beseffen dat je Westworld niet zomaar kan kijken als je ’s avonds vermoeid bent. De reeks eist je aandacht vanaf de allereerste seconde op en dat maakt natuurlijk ook dat je je nooit verveelt. Steeds weer kijk je met volle aandacht, maar dat betekent niet zomaar dat je alles begrijpt. Soms lijkt Westworld net iets te moeilijk en dat is jammer, maar als je zoekt naar reeksen die meer doen dan louter entertainen, ben je nog steeds aan het juiste adres. Westworld zorgt er immers niet alleen voor dat je je amuseert, maar doet je nu en dan ook echt nadenken over existentiële vragen. Dat is straf, heel straf.

© 2018 Home Box Office. All Rights Reserved.

Game of Thrones staat erom bekend dat er oneindig veel personages zijn. Maar ook in Westworld is dat helemaal het geval. Af en toe lijk je het overzicht kwijt te geraken, maar dat neemt niet weg dat alles pico bello is uitgewerkt. Net wanneer je denkt dat de reeks een bepaald personage uit het oog is verloren, duikt het plots weer op. Alles en iedereen is bijzonder boeiend en dat komt wellicht ook door de uitstekende cast. Ed Harris, Thandie Newton, James Marsden en Evan Rachel Wood zijn indrukwekkend sterk in hun rol, maar eigenlijk is het vooral topacteur Jeffrey Wright die je meermaals verbaasd met zijn acteerprestatie als Bernard. Wat een meesterlijk acteur. Wat een meesterlijke cast.

Het verdict

Als je houdt van reeksen waarbij je echt moet nadenken, dan is en blijft Westworld voor jou een echte aanrader. Het tweede seizoen van de reeks is even interessant en moeilijk als het eerste, maar ook voor heerlijke actie is er plaats. Visueel is Westworld misschien wel één van de strafste reeksen van het moment. Heerlijke shots en prachtige muziek maken dat je elke aflevering vol enthousiasme uitkijkt. De hele cast doet het uitstekend, maar Jefffrey Wright is de absolute topper van dit seizoen. De man mag met alle prijzen gaan lopen, want zijn acteerwerk is fenomenaal goed. Het tweede seizoen van Westworld is nu integraal te bekijken via Play More van Telenet. Bekijk de trailer nu.

© 2018 Home Box Office. All Rights Reserved.

Heb jij het tweede seizoen van Westworld ook al gezien? Wat vond jij ervan? Of heb je nog geen enkele aflevering van de reeks gezien omdat het je niet aanspreekt? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *