Review – Molly’s Game (2018)

Informatie

Regie: Aaron Sorkin
Cast: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Chris O’Dowd & Angela Gots
Genre: Biografisch drama,  criminaliteit
Distributeur: Entertainment One
Releasedatum bioscoop: 3 januari 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 16 mei 2018

© 2017 MG’S Game, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Als er één ding opvalt aan de jaarlijkse Oscaruitreikingen, dan is het vast en zeker wel dat het vaak biografische films zijn die met de prijzen gaan lopen. Zo ging Darkest Hour (2018) met Gary Oldman dit jaar aan de haal met twee Oscars en wist ook I, Tonya (2018) een beeldje mee naar huis te nemen. Een andere biografische film die dit jaar geen Oscar won, maar wel genomineerd was, is Molly’s Game. De prent met Jessica Chastain en Isris Elba werd over de hele wereld enorm goed ontvangen. Is het jammer dat de film geen Oscar wist binnen te halen of is het eigenlijk niet echt een verrassing?

© 2017 MG’S Game, Inc. All Rights Reserved.

Molly’s Game vertelt het verhaal van Molly Bloom, een beloftevolle jonge vrouw die ooit een heuse skicarrière achterliet. Wanneer haar vader voor de zoveelste keer kritiek op haar heeft, besluit ze om echt haar eigen zin te doen. Ze gaat alleen naar Los Angeles, waar ze via haar werkgever in contact komt met poker. Het duurt niet lang alvorens Molly oog in oog staat met de bekendste acteurs, grootse kunstenaars en de rijkste zakemannen én ze zelf een pokerspel organiseert als gastvrouw. Molly klimt naar de top, maar tegelijk betekent dit ook haar ondergang. Want de grens tussen legaal pokeren en illegaal ‘gefoefel’ is dun. Molly neemt risico’s en zo wordt ook haar eigen leven een pokerspel. Wanneer de politie al haar geld in beslag neemt de het Openbaar Ministerie haar wil vervolgen, moet ze de hulp van een goede advocaat inschakelen. Komt het wel goed?

© 2017 MG’S Game, Inc. All Rights Reserved.

Een film over poker, de gevaren ervan en het leven eromheen… het is niet meteen het meest frisse onderwerp dat je kan bedenken. Aanvankelijk ben je dus niet ongelooflijk enthousiast, maar door de fantastisch leuke proloog waarmee regisseur Aaron Sorkin zijn prent aftrapt verandert dat heel snel. In één oogopslag heeft de regisseur je aandacht helemaal mee en dat is absoluut een grote sterkte. Al gauw heb je immers door dat Molly’s Game een goedgevulde biografische dramaprent is die aan een aangenaam tempo voorbijgaat én die heerlijk voor het grote scherm geschreven is. De film vertelt het inspirerende verhaal over een jonge vrouw die het absoluut wilde maken en die niemand zomaar klein krijgt. Dat brengt heerlijke cinema met zich mee.

© 2017 MG’S Game, Inc. All Rights Reserved.

Een biografische prent die zoals Molly’s Game voortreffelijk gebracht is, kan maar nauwelijks slechte personages bevatten. Het is wellicht geen verrassing dat regisseur-scenarist Aaron Sorkin – hij regisseert voor de eerste keer zelf – zijn debuut volpropte met interessante persoonlijkheden. Molly Bloom is een uitstekende persoonlijkheid om een film over te maken en door de heerlijke performance van Hollywood-dame Jessica Chastain wordt het allemaal nog straffer. De actrice bewijst nogmaals wat voor een klasse ze heeft. Maar ook Charlie, Molly’s advocaat, is een sterk nevenpersonage. Die rol wordt neergezet door Idris Elba en ook die levert een fenomenale performance. En dan is er ook nog het korte, gevoelige en uiterst doeltreffende optreden van Kevin Costner. Alles, maar dan ook echt alles, lijkt aan deze film te kloppen.

Het verdict

Het is opmerkelijk dat Aaron Sorkin voor deze film geen enkele Oscar mee naar huis mocht nemen. Het hele verhaal over Molly Bloom die het volledig maakt als ‘pokerprinses’ is niet alleen enorm boeiend, het is ook fantastisch straf naar het grote scherm gebracht. Voor de zoveelste keer maakt Aaron Sorkin indruk, al is hij nu niet de enige die alle lof verdient. Jessica Chastain en Idris Elba zorgen immers voor feilloos acteerwerk en tillen Molly’s Game naar een nog hoger niveau. Kortom: er is geen enkele reden om Molly’s Game aan je voorbij te laten gaan. De topprent van Entertainment One ligt sinds 16 mei 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk stijlvolle trailer van de prent nu.

Heb jij Molly’s Game al gekeken en ben jij ook zo geïnspireerd geraakt door het verhaal rond de vrouw? Spreken de acteurs, het verhaal en personages je aan of net helemaal niet? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *