Review – 24 Hours to Live (2018)

Informatie

Regie: Brian Smrz
Cast: Ethan Hawke, Rutger Hauer, Liam Cunningham, Qing Xu & Paul Anderson
Genre: Actie, thriller, sciencefiction
Distributeur: The Searchers
Releasedatum bioscoop: 10 januari 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 22 mei 2018, verdeeld door Remain in Light

© 2017 24HTL Co., Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

Het actiegenre is misschien wel het meest brede genre dat je kan vinden. Actiefilms kunnen immers met alle andere genres gecombineerd worden en op die manier proberen filmmakers hun film een eigen karakter te geven. Maar dat betekent niet meteen dat de film in kwestie ook ongelooflijk goed is. Zoals in vele genres is er ook binnen het actiegebeuren een heel grote waaier aan absolute rommel en een klein aandeel aan fantastische kwalitatieve toppers. Sinds een tijdje ligt 24 Hours to Live met Ethan Hawke op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Behoort die film tot de toppers of de floppers?

© 2017 24HTL Co., Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

In 24 Hours to Live maken we kennis met Travis Conrad, een geheim agent die vroeger werkte voor een geheime organisatie. Na de dood van zijn zoontje en vrouw leeft hij teruggetrokken aan de kust met zijn schoonvader Frank. Maar wanneer Jim, een voormalige collega en nu manager van de dienst, opnieuw vraagt aan Travis om een opdracht in het veld te doen, verandert het leven van de man volledig. De opdracht loopt immers niet zoals gepland en Travis sterft. Een paar uur later wordt de man opnieuw wakker en blijkt dat de geheime organisatie hem via een speciale procedure terug tot leven heeft gewekt. Travis heeft 24 uur om orde op zaken te stellen, maar ook dat draait helemaal anders uit dan de CIA ooit had kunnen denken.

© 2017 24HTL Co., Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

Kan het nog typischer? 24 Hours to Live is vanaf de allereerste seconde eigenlijk een doodgewone actiefilm zoals je er al zovele hebt gezien. De film komt aangenaam op gang en legt een leuke basis voor het vervolg van het verhaal, maar al gauw tuimelt het hele gebeuren in de gewoonlijke clichévalkuilen en wordt duidelijk dat de film helemaal niets nieuws onder de zon brengt. Het verhaal is okay, maar neemt een aantal ongeloofwaardige bochten die het voor de kijker lastig maken om geconcentreerd te blijven. Maar hoe dan ook: het blijft allemaal wel aangenaam entertainend. Je zal je nooit vervelen als je deze film kijkt, maar diepgaande verhalen met verrassingen moet je geenszins verwachten.

© 2017 24HTL Co., Limited. 2018 The Searchers. All Rights Reserved.

Het gevaar van actiefilms als deze is ongetwijfeld dat personages compleet verwaarloosd worden. Gelukkig probeert regisseur Brian Smrz – een voormalige stuntman – wel degelijk geloofwaardige personages naar de voorgrond te brengen. Travis heeft duidelijk een backstory en dat doet de film wel deugd. Jammer genoeg wordt er niet al te veel gedaan met zijn verleden, waardoor je uiteindelijk toch nog wel op je honger blijft zitten. Hetzelfde geld voor Frank, Jim en organisatie-baas Wetzler. Stuk voor stuk zijn het wel degelijk personages, maar je ziet slechts enkele flarden van het verhaal dat ze te vertellen hebben. Zonde is dat… Het acteerwerk in deze actiefilm is wel in orde. Ethan Hawke, Rutger Hauer, Liam Cunningham en Qing Xu brengen hun rol geloofwaardig naar het scherm en zorgen dat het uiteindelijk allemaal nog wel verteerbaar is.

Het verdict

Helaas, een fantastische actiefilm is 24 Hours to Live helemaal niet. De prent begint leuk, maar al gauw blijkt dat de film veel te typisch is. Het verhaal is niet ongelooflijk sterk en ook de personages blijven over de gehele lijn dat tikkeltje te flauw. De actie is wel fijn en ook het acteerwerk van Ethan Hawke en zijn collega’s is in orde, maar dit tilt de film nog niet naar een hoger niveau. Regisseur Brian Smrz presenteert een teleurstellende actieprent die maar weinig nieuws brengt, maar die zeker wel entertaint. Als je nog een film zoekt om op het einde van een vermoeiende dag te kijken, dan ben je met 24 Hours to Live wellicht aan het juiste adres. De film van The Searchers ligt sinds 22 mei 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij fan van Ethan Hawke en heb je 24 Hours to Live al gezien? Of ga je de film passen omdat het je allemaal niet zo aanspreekt? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *