Review – All the Money in the World (2017)

Informatie

Regie: Ridley Scott
Cast: Michelle Williams, Charlie Plummer, Chistopher Plummer, Mark Wahlberg & Romain Duris
Genre: Biografisch drama, criminaliteit
Distributeur: The Searchers
Releasedatum bioscoop: 27 december 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 8 mei 2018, verdeeld door Remain in Light

© 2018 All the Money US, LLC. 2018 STX International. The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

Hollywood presenteerde dit en vorig jaar heel wat meer dan gewoon een aantal straffe blockbusters. 2017 en 2018 waren immers de jaren van de #MeToo-beweging. De affaire rond Harvey Weinstein bracht immers heel wat aan het licht en leidde er onder andere ook toe dat Kevin Spacey, de eens zo straffe acteur van onder andere House of Cards, voor eens en voor altijd van het podium werd weggeveegd. Dat gebeurde aan de vooravond van de release van All the Money in the World, de nieuwe topper van Ridley Scott die Spacey een Oscarnominatie had moeten bezorgen. Scott besloot om alles halsoverkop opnieuw in te blikken met een nieuwe acteur: Christopher Plummer. Maar was dat wel een goede zaak?

© 2018 All the Money US, LLC. 2018 STX International. The Searchers. All Rights Reserved.

All the Money in the World gaat over de ongelooflijk rijke J.P. Getty, een oliemagnaat die meer geld heeft dan jij je ooit nog maar zou kunnen inbeelden. Wanneer zijn kleinzoon Paul in Italië wordt ontvoerd en de kidnappers van hem 17 miljoen dollar losgeld eisen, houdt de oude man voet bij stuk. Hij wil geen enkele cent uitgeven, ook niet voor zijn eigen kleinzoon. Zelfs als zijn schoondochter Gail er om komt vragen, verroert de man geen vin. Getty schakelt Fletcher Chase in, een trouwe werknemer en voormalig spion. Samen met Gail probeert hij er alles aan te doen om Paul uit de handen van de Italiaanse ontvoerders te krijgen, zonder nog maar één kleine cent te betalen. Maar zal dat ook lukken?

© 2018 All the Money US, LLC. 2018 STX International. The Searchers. All Rights Reserved.

Draai het of keer het zoals je wil: All the Money in the World is wellicht de meest besproken release van 2017 én 2018. Maar los van het feit dat Spacey plots vervangen werd, valt meteen heel erg op wat voor een kwaliteit regisseur Ridley Scott wederom op het scherm tovert. Het verhaal over één van de rijkste personen ooit ter wereld is hoe dan ook erg interessant, maar het is allemaal ook gewoon enorm sterk gebracht. Vanaf de allereerste seconde tot het allerlaatste beeld zorgt Scott ervoor dat je tot in de puntjes op je wenken bediend wordt. Het tempo is aangenaam en over de gehele lijn ziet de film er – zoals verwacht natuurlijk – enorm stijlvol uit. All the Money in the World is opnieuw een pareltje van Scott, al wordt het nu en dan een klein beetje langdradig.

© 2018 All the Money US, LLC. 2018 STX International. The Searchers. All Rights Reserved.

Waar All the Money in the World eigenlijk vooral in uitblinkt, zijn de ijzersterke personages. De steenrijke J.P. Getty is een grote klootzak die alleen oog heeft voor zijn fortuin, terwijl hij eigenlijk niet weet wat hij er mee moet doen. Scott legt dat allemaal heel mooi bloot, maar het is op het einde van de rit vooral topacteur Christopher Plummer die ervoor zorgt dat Getty zo degoutant – maar goed – overkomt. Plummer is een klasbak, zoveel is zeker. Maar ook Gail en Fletcher zijn fantastische personages die heerlijk naar het scherm gebracht worden door een sterke Michelle Williams en de fijne Mark Wahlberg. Het is trouwens lang geleden dat Wahlberg nog zo fijn acteerde. En Spacey? Die ben je na afloop van de film al helemaal vergeten. Een meesterlijke zet was het van Scott, om de verdwaalde Hollywoodster volledig uit de prent te knippen.

Het verdict

Een topfilm, dat is die nieuwe van meesterregisseur Ridley Scott. Zelfs op zijn 80 is de man nog steeds niet vergeten hoe hij fantastisch straffe en vooral erg stijlvolle cinema moet brengen. All the Money in the World is een uitstekende biografische misdaadfilm die leerrijk is en tegelijk ook ongelooflijk goed entertaint. Over de gehele lijn kijk je met mond open naar de film, terwijl je ook muzikaal verwend wordt. De soundtrack is heerlijk, de cameravoering is fijn en ook het acteerwerk van Plummer en Williams zit helemaal goed. Kortom: alweer een topper die je hoe dan ook in je verzameling moet opnemen. De film van The Searchers ligt sinds 8 mei 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Ben jij ook zo een fan van Ridley Scott en heb jij All the Money in the World al gezien in de bioscoop? Ga je de film ook op DVD of Blu-Ray kopen of was je helemaal niet zo een fan? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *