Review – Corbin Nash (2018)

Informatie

Regie: Ben Jagger
Cast: Dean S. Jagger, Malcolm McDowell, Corey Feldman, Rutger Hauer & Fernanda Romero
Genre: Actie, fantasy, horror
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 7 juni 2018

© 2018 Them Too and Startree Productions. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Het fantasygenre is misschien wel één van de moeilijkste genres om helemaal foutloos te brengen. Na de fantastische Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson werden er immers maar weinig films in het genre uitgebracht die op een zelfde niveau wisten te entertainen. Denk aan titels als Seventh Son (2015), Warcraft: The Beginning (2016) en zelfs de recentere King Arthur: Legend of the Sword (2017), films die in het groot werden aangekondigd om achteraf totaal met de grond gelijk gemaakt te worden. Het verklaart wellicht ook waarom filmstudio’s zo weinig investeren in epische fantasytoppers. Source 1 Media kwam een dikke maand terug met Corbin Nash op de proppen, een kleine maar beloftevolle fantasyprent die misschien wel zou kunnen verbazen. Maar doet de film dat ook?

© 2018 Them Too and Startree Productions. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

In Corbin Nash maken we kennis met een hele andere wereld dan diegene die we kennen. Wanneer de gelijknamige politie-inspecteur een reeks mysterieuze ontvoeringen onderzoekt, ontdekt hij al gauw de meest donkere onderwereld van LA. Wanneer één van Corbins dichtste vrienden vertelt wat zijn echte afkomst is en wat er allemaal speelt in de stad, voelt Nash dat er meer aan de hand is dan ‘gewoon’ een reeks ontvoeringen. De vastberaden detective belandt in de wereld van demonen en moet de gevaarlijkste slechterik van Los Angeles verslaan. Maar daarvoor moet de man misschien wel het grootste offer brengen dat je je maar kan inbeelden…

© 2018 Them Too and Startree Productions. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Corbin Nash lijkt het soort fantasyfilm dat gewoon langs alle kanten verkeerd overkomt. Maar eigenlijk valt dat allemaal wel mee. Hoewel er met het verhaal heel wat dingen verkeerd lopen – zo wordt er redelijk onvakkundig omgesprongen met flashbacks – lijken de verschillende elementen op het einde van de rit eigenlijk wel te kloppen. Een schitterende prent moet je niet verwachten, maar de low budget prent komt hoe dan ook verrassend uit de hoek. Per slot van rekening doet de film immers wat je van cinema verwacht: echt entertainen. Alleen is het jammer dat de uiteindelijke finale een beetje te voorspelbaar blijft, waardoor je uiteindelijk toch lijkt af te haken.

© 2018 Them Too and Startree Productions. Première TV Distribution. All Rights Reserved.

Vreemde demonen, een politieagent die het allemaal wil oplossen enzovoort… de vraag die je je stelt is wellicht of er ook nog plaats is voor geloofwaardige personages. Het antwoord daarop moet echter genuanceerd worden. Het hoofdpersonage, de vastberaden Corbin Nash, is niet echt het meest indrukwekkende personage dat je ooit op je scherm zag verschijnen, maar de twee slechteriken komen zeker goed over. Nu en dan krijg je echt kippenvel en dat is uiteraard een heel positief gegeven. Qua acteerwerk is Corbin Nash ook zeker geen miskleun. Malcolm McDowell is leuk als de Blinde Profeet en ook Dean S. Jagger is aangenaam als de niet iets te lege Corbin Nash. Maar eigenlijk is het hoe dan ook Corey Feldman die door zijn rol als de travestietachtige Queeny met alle eer gaat lopen. Stijlvol of subtiel is het allemaal niet, maar dat hoefde je natuurlijk ook geenszins te verwachten.

Het verdict

Een topfilm die je absoluut niet mag missen? Neen, dat is Corbin Nash helemaal niet. Hoewel de prent niet helemaal de moeite waard is, zijn er tal van elementen die je op het einde van de rit toch nog ietwat enthousiast doen kijken naar de prent. Entertainment staat immers te allen tijde centraal en dat is absoluut het belangrijkste. Bovendien is de prent goed geproduceerd en trakteert regisseur Ben Jagger de kijker op een ruime portie aan heerlijke gore. Voor fans is Corbin Nash wellicht wel de moeite waard. Maar als de prent je werkelijk niets zegt, blijf er dan ook gewoon ver van weg. De fantasyfilm van Source 1 Media ligt sinds 7 juni 2018 op  DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Corbin Nash, heb jij er ooit al van gehoord? Spreekt de film jou na het lezen van deze recensie ergens wel aan of laat het je allemaal ongelooflijk koud? Heb je de film al gezien of ben je dat van plan? Waarom (niet)? Laat het ons weten door te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *