Review – Spinning Man (2018)

Informatie

Regie: Simon Kaijser
Cast: Guy Pearce, Minnie Driver, Pierce Brosnan, Odeya Rush, Clark Gregg & Alexandra Shipp
Genre: Drama, mysterie, thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD: 4 juli 2018

© 2017 Revolving Movie, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Ons geheugen, kunnen we daar eigenlijk wel op vertrouwen? Je hebt het zelf vast en zeker al wel een keer meegemaakt dat je denkt je iets te kunnen herinneren, terwijl je het eigenlijk helemaal niet hebt meegemaakt. Het geheugen is misschien wel één van de minst betrouwbare functies van ons brein, zoveel is zeker. Wist je dat het menselijk brein er zelfs toe in staat is dingen aan herinneringen toe te voegen zonder dat ze ooit gebeurd zijn? Daarover onder andere gaat Spinning Man, een gloednieuwe mysterieuze thriller met Pierce Brosnan en Guy Pearce. De prent verscheen in onze contrijen meteen op DVD, maar klinkt heel erg interessant. Do of don’t?

© 2017 Revolving Movie, LLC. All Rights Reserved.

In Spinning Man reizen we naar een klein stadje in de Verenigde Staten, pal aan een groot meer. Wanneer de jonge Joyce Bonner verdwijnt en niemand lijkt te weten wat er nu juist gebeurd is, komt al snel Evan Birch in het vizier van rechercheur Malloy. De professor filosofie heeft immers door zijn functie heel veel contact met jonge meisjes en heeft bovendien een erg mysterieus verleden. Maar Evan beweert dat hij helemaal niets met de verdwijning te maken heeft. Wanneer in zijn auto toch sporen van het meisje gevonden worden en zijn dochtertje lipstick vindt, lijkt alles erop te wijzen dat Evan toch meer weet dan hij zelf denkt. Of heeft hij het zelf helemaal fout? Wat is er echt gebeurd met Joyce Bonner?

© 2017 Revolving Movie, LLC. All Rights Reserved.

Het opzet van Spinning Man is ongetwijfeld heel erg interessant. Hoewel de rode draad van de prent bijzonder voorspelbaar en typisch is, gaat de film ook over het geheugen en hoe dat ons soms totaal voor de gek kan houden, of net helemaal niet. Dat is fijn, maar eigenlijk is ook het verhaal op zich zeker in orde. Spinning Man is een doodgewone thriller over een verdwijning die zich ontpopt tot een whodunit en daardoor vanaf de allereerste seconde heel erg entertainend is. Alleen is het jammer dat de uiteindelijk finale wat tegenvalt. Op het einde van de rit vraag je je immers af waarom je anderhalf uur hebt zitten volgen om uiteindelijk te zien ‘dat het dat maar is.’ Spijtig, maar Spinning Man blijft wel helemaal overeind.

© 2017 Revolving Movie, LLC. All Rights Reserved.

Ook qua personages kan je de film niet slecht noemen. Evan en Ellen Birch lijken op het eerste gezicht een doodgewoon koppel, maar eigenlijk zijn ze dat helemaal niet. Het is fijn om te zien dat de twee hoofdpersonages verre van lege omhulsels zijn die niets te vertellen hebben. Bovendien worden beide persoonlijkheden sterk vertolkt door Guy Pearce en Minnie Driver. De twee voelen elkaar goed aan, zijn geloofwaardig en maken de prent zeker beter dan ze ooit had kunnen zijn. Maar ook Pierce Brosnan, die aangenaam en ingetogen de rol van detective Malloy naar het scherm brengt, doet het heel erg goed. Verder zie je ook nog Odeya Rush en Alexandra Shipp verschijnen.

Het verdict

Spinning Man is geen uitstekende topcinema, maar wel een aangename kleine thriller waarvan je zal genieten op een rustige zondagavond als je helemaal niks anders te doen hebt. Het verhaal is niet helemaal perfect, maar entertainen doet de film zeker. Regisseur-scenarist Simon Kaijser is ongetwijfeld veel te braaf en typisch, maar slecht kan je het nooit noemen. Door het fijne acteerwerk van Guy Pearce en Pierce Brosnan ben je voortdurend geboeid. Alleen is het zonde dat de finale net iets te hard teleurstelt. Spinning Man is zeker de moeite waard als je houdt van mysterieuze thrillers. De prent van Universal Pictures ligt sinds 4 juli 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Wat denk jij van de tandem Pierce Brosnan en Guy Pearce? Heb jij Spinning Man al gezien of spreekt de film je na het lezen van onze recensie wel aan? Of doet het je helemaal niks? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *