Review – 211 (2018)

Informatie

Regie: York Shackleton
Cast: Nicolas Cage, Michael Rainey Jr., Sophie Skelton, Dwayne Cameron & Weston Cage
Genre: Actie, drama
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 27 juli 2018

© 2018 – 211 Productions, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Net zoals wij van Screendependent zijn er een heleboel filmfans die nog steeds hopen op een derde hoofdstuk in de National Treasue-franchise. De filmreeks met Nicolas Cage in de hoofdrol bracht immers niet alleen veel geld in het laatje, het waren ook gewoon prenten waarmee je je amuseerde. Maar een terugkeer van Cage naar de franchise ziet er niet aan te komen. Integendeel: het gaat van kwaad naar erger met de acteur. Het is al langer bekend dat hij zich te veel bezig houd met slechte B-films en daar lijkt maar geen einde aan te komen. Dutch FilmWorks bracht recent nog 211 uit, de zoveelste kleine actiefilm met Cage in de hoofdrol. Is het eigenlijk nog de moeite waard om zulke titels een kans te geven?

© 2018 – 211 Productions, Inc. All Rights Reserved.

In 211 volgen we agent Chandler, die samen met zijn collega en schoonzoon op routinepatrouille gaat. Vandaag is het echter anders: op de passagiersbank achteraan in de wagen zit Kenny, een jongen die op de middelbare school een leeftijdsgenoot recht in het gezicht sloeg. De school en de politie vonden het een uitstekend idee om hem en dagje te laten meedraaien bij de politie, zodat hij uiteindelijk het goede pad kiest. Maar dit wordt niet zomaar een dagje. Wanneer Chandler een tussenstop maakt voor een koffie, merkt hij op het plein een gevaarlijk voertuig op. Wanneer verderop een pand ontploft en er schoten gelost worden in een bank, wordt duidelijk dat deze dag voor iedereen tekenend wordt. Zal Chandler de jonge Kenny kunnen behoeden voor elk gevaar?

© 2018 – 211 Productions, Inc. All Rights Reserved.

Laten we het maar meteen zeggen zoals het is: 211 is een film die gewoon echt verschrikkelijk slecht is. Alleen al de beginscene voelt ongelooflijk flauw aan, hetgeen het voor de kijker moeilijk maakt om het volgende anderhalf uur nog geboeid te blijven kijken. Ook gaandeweg terwijl het verhaal vordert, wordt het er niet beter op. 211 lijkt een samenraapsel van tal van gebeurtenissen, personages en lelijke verhaallijnen die gewoon op een bijzonder amateuristische wijze bij elkaar zijn gegooid. Er is echt geen enkel element dat deze film naar een hoger niveau tilt. Als je dan ook nog eens opmerkt dat drie vierde van de film opgevuld wordt door lege schietgevechten, weet je eigenlijk al meer dan genoeg.

© 2018 – 211 Productions, Inc. All Rights Reserved.

Een verrassing is het dan ook niet dat de prent qua personages ook niet veel interessants te brengen heeft. Chandler, schoonzoon-partner MacAvoy en Kenny zijn stuk voor stuk flinterdunne personages die gewoon echt niet werken. Spijtig is dat misschien wel, maar zelfs als de personages wat meer hadden meegekregen had dat de film er nog niet beter op kunnen maken. Het is dan ook jammer dat het acteerwerk van de cast volledig verloren gaat. Nicolas Cage schittert wederom in een film waar hij beter kilometers was van gaan lopen en ook Dwayne Cameron, Sophie Skelton en Michael Rainey Jr. lijken niet echt te begrijpen in wat voor rommel ze meespelen.

Het verdict

Verdoe je tijd absoluut niet met dit soort ongelooflijk slechte cinema. Ieder klein stukje in deze film is slecht: van de personages tot de verhaallijnen, van de schietgevechten tot het totale eindproduct. Het blijft een mysterie dat er filmstudio’s zijn die zulke films willen financieren. Nicolas Cage gaat alweer totaal de mist in, al ligt het zeker niet alleen aan hem. Ook regisseur York Shackleton bakt er eigenlijk maar niets van. Kortom: 211 is een prent die je nooit mag zien. Het is een hoopje bijeengeraapte rommel die zelfs niet thuishoort op een DVD of Blu-Ray. Zou je de film zelf toch willen ontdekken? Dutch FilmWorks bracht hem op 27 juli 2017 uit op DVD en Blu-Ray. Bekijk de trailer nu.

Spreekt 211 jou eigenlijk wel aan? Of heb je de film al gezien en ben je het manifest oneens met onze recensie? Ben je van plan de DVD of Blu-Ray in huis te halen? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen. We horen graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *