Review – La Casa de Papel: Seizoen 1 (2017)

Informatie

Regie: Jesús Colmenar, Alex Rodrigo e.a.
Cast: Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Pedro Alonso & Alba Flores
Genre: Actie, criminaliteit, mysterie
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 5 februari 2017

© 2017 Netflix. All Rights Reserved.

Recensie

Er is ongelooflijk veel om te ontdekken momenteel in serieland. Netflix, Amazon en alle televisiemakende studio’s brengen ons nagenoeg elke week – bijna dan toch – een gloednieuwe reeks. Dat is zeker positief, maar het maakt het ook ontzettend moeilijk om te kiezen tussen reeksen. Want wat is nu wel of niet de moeite waard? Om het jou wat gemakkelijk te maken, raaden wij van Screendependent je nu en dan graag reeksen aan. En deze keer gaat het over de indrukwekkend interessante Spaanse Netflix Original La Casa de Papel. Iedereen lijkt fan en journalisten zijn lyrisch, maar wat maakt de reeks nu eigenlijk zo speciaal? Hoog tijd om dat nu samen met ons te ontdekken.

© 2017 Netflix. All Rights Reserved.

In La Casa de Papel maken we kennis met El Professor, een gedreven jonge man die een meesterlijk plan heeft: hij wil hij dé perfecte overval plegen op de Spaanse Munt, de plek waar alle eurobiljetten voor het land worden gedrukt. Na een handvol misdadigers te hebben gerekruteerd, begint hij met de concrete voorbereiding van de misdaad. Iedereen moet weten wat te doen en alles moet tot in de puntjes zijn gepland. Na maanden van opperste concentratie vallen Tokio, Rio, Denver en alle anderen de Spaanse Munt binnen en komt het meesterlijke plan op gang. Maar hoe lang duurt het voor er iets gebeurd waarop niemand zich kon voorbereiden? En wat als de politie komt opdagen en anders handelt dan voorzien? Kan El Professor daar ook een mauw aan passen?

© 2017 Netflix. All Rights Reserved.

Als er over een reeks met zo veel enthousiasme geschreven, getwitterd en gepraat wordt, dan is het logisch dat je zelf van meet af aan met ongelooflijke interesse naar het scherm staart. En dat is volkomen terecht, want vanaf de allereerste seconde heb je door waarom La Casa de Papel zo meesterlijk goed is. Met een uitstekende eerste aflevering aan een ongelooflijk fijn tempo vliegt de reeks er sterk in. En dat veranderd ook gaandeweg niet. Niets is saai, het verhaal zit ongelooflijk goed in elkaar en alles is ook fantastisch knap in beeld gebracht. Er is werkelijk geen enkel punt waarop je de reeks kritiek kan geven en dat is op z’n minst bewonderenswaardig.

© 2017 Netflix. All Rights Reserved.

Waar La Casa de Papel eigenlijk vooral in uitblinkt, zijn de straffe personages. Echt iedereen krijgt even veel aandacht en heeft een aangename backstory, waardoor er echt niemand onaf voelt. Iedere persoonlijkheid die komt opdagen heeft iets boeiends te vertellen, zelf als je ze maar sporadisch ziet verschijnen. Het voelt allemaal enorm goed aan en dat komt ongetwijfeld ook door het fantastisch straffe acteerwerk. Álvaro Morte maakt vanaf de allereerste seconde indruk als El Professor en ontpopt zich doorheen de reeks ook echt tot een meesterlijk acteur. Maar ook Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Pedro Alonso en Alba Flores doen het gewoon geweldig als respectievelijk Tokio, Raquel, Berlin en Nairobi. La Casa de Papel is misschien wel één van de best gecaste reeksen van de laatste jaren. Wat een acteurs, wat een samenspel, wat een klassereeks…

Het verdict

Je kan op La Casa de Papel eigenlijk echt niets aanmerken. Het verhaal zit uitstekend in elkaar, het tempo is goed, de regie is strak en alle personages zijn gewoon tot in de puntjes uitgewerkt. Iedere aflevering bezorgt je opnieuw kippenvel en zorgt ervoor dat je niet kan wachten om de volgende te kijken. De serie is zelfs zo straf, dat je er ’s nachts van wakker ligt. La Casa de Papel is een uniek staaltje televisie en zet Spanje ongetwijfeld op de kaart als fijn serieland. Het is een fantastische zet van Netflix om van de reeks een Original te maken, want deze titel is er één die echt iedereen gezien moet hebben. Zorg dat je dus nu naar Netflix surft, de reeks begint te kijken en dan gewoon geniet. Je zal er geen spijt van hebben! Bekijk de mooie trailer van het eerste seizoen nu.

Heb jij het eerste seizoen van La Casa de Papel al gezien? Was jij ook zo onder de indruk van deze indrukwekkende reeks of vond je het allemaal toch niet zo heel goed? Laat ons weten wat jij denkt van deze televisieserie door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *