Review – 10×10 (2018)

Informatie

Regie: Suzi Ewing
Cast: Luke Evans, Kelly Reily, Norma Dixit & Skye Lucia Degruttola
Genre: Thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD: 5 september 2018

© 2017 10×10 Film Company Ltd. 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

‘Films die in België meteen een release op DVD of Blu-Ray krijgen, zijn altijd slecht.’ Het is een stelling die je op z’n minst enigszins moet nuanceren. Het is immers zo dat een straight-to-dvd-release vaak een indicatie is voor de kwaliteit van een film, maar niet altijd betekent het dat de film echt slecht is. Denk maar aan de uiterst genietbare actieprent The Hunter’s Prayer (2017) of de fantastische western-horror Bone Tomahawk (2016). Andere films zoals 211 (2018) bevestigen de stelling dan weer wel. Op 5 september 2018 brengt Universal Pictures de kleine thriller 10×10 met Luke Evans bij ons meteen uit op DVD. Bevestigt de prent de bovenstaande stelling of is het een uitzondering die echt de moeite waard is?

© 2017 10×10 Film Company Ltd. 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

10×10 neemt ons mee in het leven van Robert Lewis, een rijke man die helemaal alleen woont in een prachtig en groot huis op het platteland. Op een dag besluit hij bij klaarlichte dag om Cathy, een bloemiste uit het dorp, te ontvoeren en op te sluiten in een geluidsdichte ruimte in zijn huis. Maar waarom doet Robert dit? Wat heeft Cathy verkeerd gedaan? Beetje bij beetje ontfutselt de eenzame man stukjes van een groot geheim dat Cathy al jarenlang met zich meedraagt. Maar als de nietsvermoedende vrouw begint met Robert tegen te werken, ontstaat er een spannend kat-en-muisspel dat wellicht vreselijk zal aflopen. Zal Robert uiteindelijk kunnen bereiken wat hij wilde? Of steekt Cathy daar een stokje voor?

© 2017 10×10 Film Company Ltd. 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Eigenlijk wekt 10×10 bij het begin zeker je interesse. Het concept is cool en je bent dan ook enorm benieuwd naar wat regisseur Suzi Ewing met haar film gaat aanvangen. Jammer genoeg is dat niet veel goeds. Het hele verhaal is behoorlijk ver gezocht en daardoor haak je als kijker eigenlijk al redelijk snel af. Bovendien brengt de film inhoudelijk bitterweinig. Wanneer de prent zich halverwege ontpopt tot een saai kat-en-muisspel zonder enig nut en waarvan je de afloop toch al kan voorspellen, heb je door dat 10×10 niet meer is dan een doorsnee thriller die eigenlijk gewoon niet weet wat het nu wil brengen. Spannend is het met momenten zeker wel, maar je echt bijblijven zal de film niet.

© 2017 10×10 Film Company Ltd. 2018 Universal Studios. All Rights Reserved.

Wat vooral problematisch is in deze thriller, is het feit dat er met de personages veel te weinig wordt gedaan. Je komt uiteindelijk wel meer te weten over de motieven van de karakters, maar daar blijft het bij. Wellicht is er ook weinig ruimte voor de personage-ontwikkeling omdat de prent maar een dikke tachtig minuutjes duurt, maar dan nog: het kon én mocht allemaal een pak straffer. Ondanks dat moet wel gezegd dat Luke Evans zeker niet slecht presteert als Robert Lewis. Maar Kelly Reilly vergeet dan weer om indruk te maken als de ontvoerde Cathy. Het voelt allemaal echt veel te flauw aan en dat maakt dat je op het einde van de rit niet echt enthousiast kan terugblikken op de prent.

Het verdict

Een meesterwerk is 10×10 niet echt. Erger nog: het is een kleine ramp. Qua verhaal gaat de prent echt nergens heen en eigenlijk is gewoon het hele gebeuren nogal nutteloos. Het concept is zeker wel cool, maar dat is dan ook het enige dat je over de film kan zeggen. Regisseur Suzi Erwig maakt weinig indruk met haar debuutlangspeler en ook Kelly Reily slaagt er niet in je als kijker helemaal te overtuigen. Gelukkig is er Luke Evans, die met zijn acteerwerk de boel nog een beetje recht weet te houden. Kortom: 10×10 is een film die je beter nooit kijkt, want daar ga je alleen maar spijt van hebben. Wil je de thriller toch een kans geven? Universal Pictures brengt 10×10 op 5 september 2018 op DVD. Bekijk de trailer van de prent nu.

Heb jij ooit al gehoord van 10×10 of spreekt de film je eigenlijk wel aan? Ga je de DVD opnemen in je verzameling of net helemaal niet? Laat ons weten wat jij denkt van deze thriller door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening. We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *