Review – Thoroughbreds (2018)

Informatie

Regie: Cory Finley
Cast: Anya Taylor-Joy, Olivia Cooke, Anton Yelchin, Paul Sparks & Francie Swift
Genre: Criminaliteit, drama, komedie
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 4 augustus 2018

© 2018 Thoroughbred 2016, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Hollywood is een plek van komen en gaan. Acteurs en actrices gaan met pensioen, sterven of worden gewoonweg niet meer gecast. Het is voor de industrie dan ook van enorm belang dat er steeds nieuwe interessante koppen de revue passeren. Een naam die de laatste jaren de ene interessante prent na de andere voor haar rekening neemt, is de immens getalenteerde Anya Taylor-Joy. Je zag haar bijvoorbeeld al schitteren in The Witch (2016) en Split (2016). Vorige maand bracht Universal Pictures haar nieuwste prent Thoroughbreds uit op DVD en Blu-Ray. De film kreeg van Amerikaanse recensenten lovende kritieken, maar was bij ons niet in de zalen te zien. Is daar eigenlijk een reden voor?

© 2018 Thoroughbred 2016, LLC. All Rights Reserved.

Thoroughbreds gaat over twee tieners: Lily en Amanda. Na elkaar jaren niet gezien te hebben, spreken ze terug af. Lily is een deftige en rijke jongedame die stages doet bij prestigieuze colleges en Amanda is totaal het tegenovergestelde. Ze is een arrogante tiener met een eigen wil, een echte attitude én voelt helemaal niks. Wanneer die laatste bij een bezoekje opmerkt dat Lily een hekel heeft aan haar stiefvader, beginnen de twee snode plannen te smeden. Is er een manier waarop Lily van haar stiefvader verlost kan zijn? De twee meisjes groeien terug naar elkaar toe en beseffen wederom wat ze aan elkaar hebben. Maar gaan ze ook echt verder met hun plannen? En beseffen ze goed welke de gevolgen zullen zijn?

© 2018 Thoroughbred 2016, LLC. All Rights Reserved.

Dat Thoroughbreds een erg speciale film is, zal je wellicht meteen opvallen als je besluit de prent te kijken. Het is geen doorsnee horrorfilm, maar wel een doordachte indieprent die eigenlijk bijzonder straf in elkaar steekt. Op zich lijkt het allemaal gemakkelijk en gaat de film gewoon over twee tieners die iets gevaarlijks plannen. Maar eigenlijk is het vooral wat erachter zit dat zo intrigeert. Thoroughbreds is immers vooral een boeiende karakterstudie van twee tieners die eigenlijk geen idee hebben van wat ze met hun leven moeten doen. Interessant, dat is het allemaal zeker. Als je dan ook nog eens merkt dat alles indrukwekkend knap in beeld is gebracht, moet je eigenlijk niet meer twijfelen.

© 2018 Thoroughbred 2016, LLC. All Rights Reserved.

De film heeft van Universal Pictures het label ‘komedie’ meegekregen en dat is op het eerste gezicht misschien ietwat opmerkelijk. Nu en dan merk je inderdaad dat regisseur Cory Finley de toon niet al te serieus wil zetten. De humor is schaars en erg subtiel, maar uiterst effectief. Ook al zal je nooit echt in een lachbui belanden. Bovendien merk je het ook aan de houding van de personages, die niet steeds even serieus is. Merk trouwens ook op hoe goed Lily en Amanda zijn uitgewerkt. Het zijn twee boeiende persoonlijkheden die je steeds weer vol interesse naar het scherm doen staren. Actrices Anya Taylor-Joy en Olivia Cooke zijn een uitstekende tandem en maken de prent nog beter dan het al is. Naast de twee dames zie je ook nog Anton Yelchin voor een allerlaatste keer schitteren. Wat een zonde dat de man zo vroeg het leven liet…

Het verdict

Thoroughbreds is een erg interessante, unieke en vooral indrukwekkende knappe prent die je echt niet mag missen. Het lijkt aanvankelijk misschien allemaal een beetje vreemd en dat is het ook, maar dat is nu eenmaal de bedoeling van een indiefilm. Regisseur-scenarist Cory Finley brengt een sterke en visueel knappe prent die absoluut in de Belgische zalen getoond zou mogen worden. Alleen is dan de vraag of hiervoor in België wel echt een publiek is. Hoe dan ook: het is een prent die jij thuis vast en zeker moet ontdekken. En dat kan, want de film van Universal Pictures ligt sinds 4 augustus 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de knappe trailer nu.

Denk jij dat Thoroughbreds een film voor jou is? Ben je fan van Anya Taylor-Joy of Olivia Cooke of had je nog nooit van de actrices gehoord? Of heb je deze film al gezien en vond je het toch allemaal niet zo goed? Laat het ons weten door nu te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *