Review – The Team: Seizoen 2 (2018)

Informatie

Regie: Kasper Gaardsøe
Cast: Lynn Van Royen, Jürgen Vogel, Marie Bach Hansen, David Negahban & Sarah Perles
Genre: Criminaliteit, drama
Distributeur: Lumière
Belgische zender: VTM
Releasedatum DVD: 24 augustus 2018, ook online te bekijken via www.lumiereseries.com

© 2018 Network Movie, Lunanime, Nordisk Film, Superfilm. Sofie Silbermann. All Rights Reserved.

Recensie

Het nieuwe schooljaar heeft net een startschot gekregen en dat betekent ook meteen dat er een gloednieuw televisieseizoen van start is gegaan. De VRT, VTM en VIER en VIJF proberen kijkend Vlaanderen te lokken met aantrekkelijke programma’s, maar het kan heel goed dat jij het eigenlijk allemaal maar niets vindt. Gelukkig zijn er dan andere kanalen via dewelke je toch kan genieten van heerlijke televisie. Er is Netflix, Play en Play More van Telenet en dan zijn er ook nog tal van coole titels die meteen op DVD verschijnen. Zo bracht Lumière onlangs het tweede seizoen van de internationale politiereeks The Team uit. Het eerste seizoen met Veerle Baetens was een groot succes, maar is het tweede ook zo goed?

© 2018 Network Movie, Lunanime, Nordisk Film, Superfilm. Sofie Silbermann. All Rights Reserved.

In het tweede seizoen van The Team trekken we naar Denemarken. Wanneer in een afgelegen boerderij op het Deense platteland een groep vluchtelingen dood wordt teruggevonden, besluit Interpol een grootschalig onderzoek te starten. Onder leiding van de Deense Nelly Winther beginnen de Belgische Paula Liekens en de Duitse Gregor Weiss het vreselijke bloedbad beetje bij beetje te reconstrueren en proberen ze te achterhalen wie er achter zit en waarom. Zou het gaan om terrorisme of is er meer aan de hand? Wanneer blijkt dat er één overlevende ronddoolt in Denemarken en er tal van verdachte individuen het continent doorkruisen, moeten de drie inspecteurs zich haasten om nog erger te voorkomen. Maar zal dat wel lukken?

© 2018 Network Movie, Lunanime, Nordisk Film, Superfilm. Sofie Silbermann. All Rights Reserved.

Het eerste seizoen van The Team was dus fantastisch. Net zoals The Spiral in 2012 was het een indrukwekkende Europese reeks die van A tot Z spanning als hoofdkenmerk met zich meedroeg. Het tweede seizoen van The Team wekt dan ook meteen je interesse. Zeker door de spannende en sterk in beeld gebrachte openingsscène lijken de makers de basis te leggen voor een indrukwekkende reeks die je altijd bij zal blijven. Dat is slechts deels zo. Qua verhaal stelt de reeks helemaal niet teleur. Alles steekt goed in elkaar en aan een aangenaam tempo vliegt alles voorbij. Maar er zijn ook een aantal problemen. Zo zijn er hier en daar een aantal gaten in het verhaal, waardoor dingen nu en dan ongeloofwaardig dreigen te worden.

© 2018 Network Movie, Lunanime, Nordisk Film, Superfilm. Sofie Silbermann. All Rights Reserved.

Een andere element dat de reeks gaandeweg uit het oog dreigt te verliezen, zijn de personages. De eerste afleveringen doen hun best om de hoofdpersonages goed op te bouwen en dat lukt ook perfect. Maar daarna dreigt het allemaal als een kaartenhuisje ineen te vallen. De aandacht verzwakt en dat is zonde. Maar geen zorgen, dit wordt zo goed als goedgemaakt door het fantastische acteerwerk van Jürgen Vogel, Marie Bach Hansen en onze eigen Belgische Lynn Van Royen. Het trio is heel goed op elkaar ingespeeld en zorgt er uiteindelijk voor dat echt iedere scene een waar festijn is om naar te kijken. Op hun spel is niets aan te merken en daardoor is The Team uiteindelijk toch wel meer dan de moeite waard. Verder zie je ook nog Lukas van den Eynde, Tom Vermeir en Joren Seldeslachts de revue passeren. Die laatste speelt trouwens alweer de love interest van Van Royen, net zoals in Beau Séjour en Spitsbroers.

Het verdict

Het tweede seizoen van The Team is vast en zeker minder sterk dan het eerste met Veerle Baetens. Maar aan de schitterende Lynn Van Royen ligt het helemaal niet. Samen met haar Duitse en Deense collega’s zorgt ze ervoor dat alles interessant blijft, hoewel het verhaal hier en daar steekjes laat vallen. Perfect is het allemaal niet, maar  verveling slaat nooit toe. Visueel is de reeks trouwens een streling voor het oog en in haar totaliteit is het tweede seizoen van The Team dus gewoon de moeite waard. Ben je benieuwd geworden door onze recensie? Je kan de reeks sinds 24 augustus 2018 op DVD ontdekken of bekijken via www.lumiereseries.com. Later wordt de reeks ook uitgezonden op VTM. Bekijk de spannende trailer alvast hier onder.

Ben jij fan van internationale reeksen zoals The Team en vond je het eerste seizoen met onder andere Veerle Baetens ook echt de moeite waard? Ben je benieuwd naar dit vervolg of heb je het al gezien? Laat het weten door hier onder te reageren.

3 reacties

  1. The first season was good enough for me to watch the second season.
    Result – Almost 8 hours that I will never get back – a complete and utter waste of time.
    The actors are not to blame – they all did a fine job – and so dit the camera crew.
    Not so for the writers. Episode 1 showed some promise, but I should have caught the signs already by then. Episodes 2 – 6 were incredibly sluggish, with embarrasing plot and a total lack of credibility, Episodes 7 and 8 represent some of the worst screen writing of all times.
    I feel like suing Jesper Bernt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *