Review – F.C. De Kampioenen 3: Forever (2017)

Informatie

Regie: Jan Verheyen
Cast: Marijn De Valck, Danni Heylen, Ann Tuts, Tuur De Weert & Jaak Van Assche
Genre: Komedie, avontuur, familie
Distributeur: Independent Films
Releasedatum bioscoop: 20 december 2017
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 20 april 2018, verdeeld door EIC

© Skyline Entertainment – Één 2017. All Rights Reserved.

Recensie

Het WK is nog maar een paar maanden gedaan en heel België zit alweer klaar om het parcours van de Rode Duivels te volgen in de gloednieuwe Nations League. Maar wie is nu eigenlijk de meest populaire ploeg van het land? Zijn het die van Anderlecht of Club Brugge? Of toch maar de Rode Duivels? Wel, geen van deze drie maken kans op die titel. Want de meest populaire ploeg van België is al meer dan 25 jaar die van F.C. De Kampioenen. Eind vorig jaar kwamen je favoriete zeveraars met hun derde film, F.C. De Kampioenen 3: Forever, de zalen binnengestormd en dat werd alweer één groot succes. Maar zijn de Kampioenen nog altijd zo leuk of begint het allemaal een beetje te saai te worden?

© Skyline Entertainment – Één 2017. All Rights Reserved.

In F.C. De Kampioenen 3: Forever is er veel veranderd. Het oude café is helemaal gesloopt én DDT en Fernand werken samen in een gloednieuwe garage. Die eerste lijkt bovendien heel helemaal anders met iedereen om te gaan en meent het plots heel erg goed met de Kampioenen. Maar wanneer bij Boma’s fabriek een voedselvergiftigingsdreiging wordt gesignaleerd, ruiken Doortje en Goedele onraad. Terwijl de rest van de ploeg afzakt naar Afrika om op zoek te gaan naar nieuwe spelers voor de belangrijkste match van hun leven, proberen de twee vrouwen te achterhalen wie er achter de mogelijke voedselvergiftiging zit. Alweer zijn alle Kampioenen in gevaar en zorgen misverstanden voor grote problemen, maar geraken ze hier nog wel uit?

© Skyline Entertainment – Één 2017. All Rights Reserved.

F.C. De Kampioenen, het is een voetbalploegje dat iedereen wel kent. En eigenlijk maakt dat de prent al meer dan de moeite waard. Maar F.C. De Kampioenen 3: Forever is ook gewoon echt een fijne film. Het verhaal is leuk, gaat aan een mooi tempo vooruit en wordt bovendien nooit saai. Het scenario is deze keer een tikkeltje minder voorspelbaar, waardoor je letterlijk elke seconde vol verwachting naar het scherm staart. Het is ook fijn om te zien dat deze aflevering veel grootser is dan de vorige prenten. Jan Verheyen, die al voor de tweede keer aan het roer staat van een Kampioenen-film, heeft echt geprobeerd om een Hollywoodiaanse film te brengen en dat is hem tot op een zekere hoogte ook echt gelukt.

© Skyline Entertainment – Één 2017. All Rights Reserved.

Net zoals in Jubilee General zien we in F.C. De Kampioenen 3: Forever alle bekende personages uit de reeks terug. DDT, Fernand én Oscar… ze zijn er weer allemaal bij. En hoewel je iedereen door en door kent, blijven het stuk voor stuk ongelooflijk leuke personages. Het zijn persoonlijkheden die zo vastgeroest zitten in wie ze zijn, maar dat maakt het tegelijk ook allemaal zo oprecht en gezellig. Niets aan de personages voelt lastig en dat ligt natuurlijk ook aan de acteurs die de rollen vertolken. Marijn De Valck blijft geweldig als de foute Balthazar Boma en ook alle andere acteurs doen het wederom fantastisch. En het is fijn dat je niet zomaar naar een ‘te lange aflevering’ van de reeks zit te kijken. Het is écht een film en dat is heerlijk.

Het verdict

F.C. De Kampioenen 3: Forever is absoluut de moeite waard voor iedereen die de reeks graag gezien heeft. Het is een spannende film vol leuke momenten, fijne grapjes en heeft bovendien een heerlijke finale. Alle bekende personages keren terug en ook Jan Verheyen zit opnieuw in de regisseursstoel. Visueel, maar ook qua verhaal overtreft Forever zijn voorgangers absoluut en dus is er maar één ding dat jij zo snel mogelijk moet doen: de prent bekijken. Want als je het nog niet wist: er komt nog een vierde film aan. De grappige familiefilm wordt verdeeld door EIC en ligt sinds 20 april 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Ben jij een echte fan van De Kampioenen en vind je de films ook zo leuk? Heb jij F.C. De Kampioenen 3: Forever al gezien in de bioscoop of vind je het allemaal maar niks? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *