Review – Rampage: Big Meets Bigger (2018)

Informatie

Regie: Peyton Reed
Cast: Dwayne Johnson, Naomi Harris, Jeffrey Dean Morgan, Malin Akerman & Jake Lacey
Genre: Actie, avontuur, sciencefiction
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 11 april 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 12 september 2018

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Er zijn tal van filmgenres en ieder jaar is ieder genre ook heel goed vertegenwoordigd. Maar de laatste jaren is er één gloednieuw genre dat nagenoeg telkens weer voor fenomenale box office resultaten zorgt: de Dwayne Johnson-films. Van Jumanji: Welcome to the Jungle (2018) tot de laatste Fast & Furious-films… Stuk voor stuk zorgden ze prenten met de fijne acteur voor een heerlijke winst voor de filmstudio’s. Eerder dit jaar schitterde Johnson ook in Rampage: Big Meets Bigger, een gameverfilming van Warner Bros. die ook voor fantastische resultaten zorgde. Maar is de prent eigenlijk ook echt de moeite waard?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

In Rampage: Big Meets Bigger volgen we het doen en laten van Davis Okoye,  een primatenspecialist die dag in dag uit de apen van een groot reservaat opvolgt en begeleidt. Wanneer er iets vreemds gebeurd met de albinogorilla George en blijkt dat er iets veel groters aan de hand is, moet hij samen met Kate Caldwell, een gedreven laborante die ooit voor een obscuur bedrijf werkte, de schade zien te beperken. Maar dat is geen eenvoudige klus. Terwijl de twee er alles aan doen om alles op te lossen, ligt er een gigantisch gevaar op de loer waar zelfs het leger niet tegen opgewassen is. Zullen Okoye en Caldwell uiteindelijk orde op zaken kunnen stellen of is het allemaal verloren moeite?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Rampage: Big Meets Bigger is een voorspelbare film en dat viel eigenlijk ook helemaal te verwachten. Maar dat maakt de film er niet minder leuk op. Centraal staat entertainen en dat doet de prent ook van het vroegste begin tot het einde. Hoewel niet elk deeltje even goed aanvoelt en het tempo nu en dan een pak sneller had gemogen, slaagt regisseur Peyton Reed er zeker in om de kijker voortdurend van de film te laten genieten. Vooral de finale, waarin Reed het ene straffe speciale effect na het andere op de toeschouwer loslaat, is echt geweldig. Je verveelt je amper met deze prent en dat is per slot van rekening het allerbelangrijkste bij dit soort films.

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Dwayne Johnson speelt alweer een rol die hem helemaal op het lijf geschreven is: die van de heldhaftige Davis Okoye. Johnson doet het uiteraard geweldig, maar ook Naomi Harris, Jeffrey Dean Morgan en Malin Akerman doen het goed. Het is alleen spijtig – hoewel je het natuurlijk wel kon verwachten – dat er zo weinig met de personages werd gedaan. Nu en dan voelen ze allemaal iets te doorzichtig aan, waardoor je enthousiasme getemperd dreigt te worden. Maar hoe dan ook: hoe meer de film richting het einde gaat, hoe spannender het allemaal wordt. Rampage: Big Meets Bigger is een rasechte Dwayne Johnson-prent zonder al te veel ‘blabla’, maar met heerlijke actie voor iedereen.

Het verdict

Oscars gaan de makers van Rampage: Big Meets Bigger met hun film helemaal niet winnen. Het is een robuuste actieprent die het moet hebben van de bombastische speciale effecten en een heerlijke Dwayne Johsnon. Hoewel het verhaal helemaal niet zo straf is en ook de personages ietwat teleurstellen, geraakt regisseur Peyton Reed er deze keer wel mee weg. De prent is leuk en entertaint iedere kijker over de gehele lijn goed, waardoor je na afloop met plezier kan zeggen dat je ervan genoten hebt. Rampage: Big Meets Bigger bevestigt waarom Johnson geweldig is en doet je al uitkijken naar wat de acteur nog allemaal gaat doen de komende jaren. Wil je de film ook graag thuis ontdekken? Rampage: Big Meets Bigger ligt sinds 12 september 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken en wordt verdeeld door Warner Bros. Bekijk de spannende trailer nu.

Is Dwayne Johnson voor jou ook een acteur die je steeds volgt? Ben je ook zo’n fan van zijn toffe actiefilms of vind je het allemaal maar niets? Wat denk jij van Rampage: Big Meets Bigger? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *