Review – The Child in Time (2018)

Informatie

Regie: Julian Farino
Cast: Benedict Cumberbatch, Kelly Macdonald, Saskia Reeves & Stephen Campbell Moore
Genre: Drama
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 24 augustus 2018

© 2017 The Child in Time Productions LTD. All Rights Reserved.

Recensie

Wie veel films kijkt, heeft vast en zeker al meermaals opgemerkt dat er zo veel verschil is tussen de films die je kijkt. Ze komen namelijk in alle geuren en kleuren. Er zijn goede en slechte films, bombastische en kleinere films, heerlijke en stomme films enzovoort. Maar er verschijnen ook heel wat bijzonder vreemde titels. Één daarvan is het recent uitgebrachte The Child in Time, een televisiefilm van de BBC met in de hoofdrol niemand minder dan topacteur Benedict Cumberbatch. De titel kwam bij ons slechts op DVD en Blu-Ray uit en dat doet vermoeden dat het allemaal niet zo de moeite waard is. Maar is dat eigenlijk ook wel zo?

© 2017 The Child in Time Productions LTD. All Rights Reserved.

The Child in Time neemt ons mee in het leven van een doodgewoon koppel: Stephen en Julie. De twee zijn dolgelukkig en hebben samen een klein en schattig dochtertje, Kate. Wanneer Stephen op een dag met Kate naar de supermarkt gaat, verdwijnt ze plots. Nergens is er een spoor van haar te bespeuren en ook de komende dagen, maanden en jaren vindt niemand Kate terug. In tussentijd gaat het leven verder en moeten Stephen en Julie leren omgaan met het grote verlies dat ze hebben geleden. Zullen ze Kate ooit nog terug vinden of heeft het helemaal geen zin om haar nog te zoeken? Stephen blijft worstelen met wat er gebeurd is, terwijl Julie het allemaal veel beter lijkt te verwerken…

© 2017 The Child in Time Productions LTD. All Rights Reserved.

Op zich lijkt The Child in Time een hele fijne dramaprent die je nu en dan fel emotioneert. Maar eigenlijk is dat helemaal niet het geval. Hoewel de prent aangenaam begint en je meteen helemaal in het verhaal ondergedompeld wordt, ontpopt de film zich tot een vreemd stukje cinema dat maar moeilijk te volgen valt. Zo speelt Julian Farino veel met het gegeven ‘tijd’ en is het onduidelijk voor de kijker wanneer die ene gebeurtenis zich nu eigenlijk afspeelt. The Child in Time is bovenal een hele lastige film om te volgen en dat maakt hem eigenlijk niet zo de moeite waard. Het lijkt immers ook zo dat de prent niet echt goed weet wat het nu wil brengen: een verhaal over een verdwenen kind of over een man die totaal gek is geworden.

© 2017 The Child in Time Productions LTD. All Rights Reserved.

Één ding kan je wel met zekerheid zeggen: de acteurs doen het geweldig goed. Hoewel het verhaal een grote rommelhoop lijkt, zorgen Benedict Cumberbatch en Kelly Macdonald voor heelijke performances die het uiteindelijk allemaal nog wel doen meevallen. De twee vullen elkaar perfect aan en zorgen ervoor dat je de emoties van Stephen en Julie echt gelooft. Door de personages bijzonder afstandelijk te laten doen, voel je als kijker heel goed aan wat het zou zijn om je eigen kind te verliezen. Absolute horror, dat staat vast. Het is en blijft alleen ongelooflijk jammer dat het verhaal van The Child in Time niet wat aangenamer is, want dan had de prent echt fantastisch kunnen geweest zijn.

Het verdict

Het is een vreemde film, The Child in Time. Het verhaal is maar moeilijk te volgen en eigenlijk heb je op geen enkel moment door waar de prent nu eigenlijk over gaat. Maar door het uitstekende acteerwerk van Benedict Cumberbatch en Kelly Macdonald wordt je al een tikkeltje enthousiaster. De twee spelen zo overtuigend, dat je uiteindelijk wel benieuwd bent naar hoe het allemaal afloopt. Alleen krijg je op het einde ook helemaal geen antwoord op je vragen en blijf je een beetje als verwaarloosd wezentje achter. Dat is heel jammer, want regisseur Julian Farino had alle ingrediënten om van deze televisiefilm een echte topper te maken. Wil je de film ook graag zelf ontdekken? The Child in Time wordt verdeeld door Dutch FilmWorks en ligt sinds 24 augustus 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Wat denk jij van The Child in Time? Heb je de film al gezien en vond je het allemaal wel bijzonder goed? Of ben je het helemaal eens met onze recensie? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *