Review – La Casa de Papel: Seizoen 2 (2018)

Informatie

Regie: Jesús Colmenar, Alex Rodrigo e.a.
Cast: Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Pedro Alonso & Alba Flores
Genre: Actie, criminaliteit, mysterie
Originele zender: Netflix
Releasedatum:  6 april 2018

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

Recensie

Een tiental jaar geleden was het heel erg moeilijk om ook op de hoogte te blijven van reeksen die buiten de VS, België en het Verenigd Koninkrijk werden gemaakt. Maar sinds het ontstaan van diensten als Netflix en Amazon komen er steeds meer anderstalige reeksen onze richting uit. Denk zo maar aan het indrukwekkend aangename Marseille met Gerard Dépardieu of de Scandinavische toppers die wij bij Screendependent zo graag zien. Een andere serie die sinds twee jaar haast iedereen aan het scherm doet kleven, is het Spaanse La Casa de Papel. Het eerste seizoen van de reeks was zo indrukwekkend, dat wachten op het tweede seizoen aanvoelde als een echte marteling. Maar gaat La Casa de Papel verder op hetzelfde elan of gaat de reeks totaal de mist in?

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

Het tweede seizoen van de Spaanse Netflix Original begint waar het eerste ophield. El Professor keert samen met politie-inspecteur Raquel terug naar het huis in Toledo waar alles gepland werd. Terwijl doen Berlin, Denver, Tokio en alle andere verder om zo veel mogelijk geld te drukken en de gijzelaars zo goed mogelijk te behandelen. Maar iedereen geraakt vermoeid en daardoor gebeuren er dingen die alles veranderen. De gemoederen geraken vaak erg verhit en de focus wordt veel minder goed. Terwijl El Professor probeert om alles in goede banen te leiden en de politie op afstand probeert te houden, gebeurt net het omgekeerde. Zal deze meesterlijke overval eigenlijk wel goed aflopen? En hoe lang duurt het voor de professor door de mand valt?

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

Hoewel het nieuwe seizoen van La Casa de Papel verder gaat waar het vorige eindigde, valt meteen op dat het tempo in de eerste afleveringen een stuk lager ligt. En dat is heel jammer, aangezien dat net hetgene was waarom de reeks zo goed was. Maar niet getreurd, want eens er een aantal dingen gebeuren die de misdadigers in nauwe schoentjes drijven, raast La Casa de Papel weer voorbij als een echte hogesnelheidstrein. Je hebt dan pas terug door wat de reeks zo indrukwekkend maakt: de spanning is met momenten niet te snijden en de uiteindelijke finale zorgt ervoor dat je van meet af aan kippenvel krijgt. La Casa de Papel is gewoon toptelevisie. Punt, uit!

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

Net zoals in de eerste reeks zorgt de cast weer voor heerlijk acteerwerk, echt om je vingers bij af te likken. Álvaro Morte maakt opnieuw indruk als de mysterieuze El Professor en draagt de reeks nagenoeg perfect. Maar ook het ondersteunend acteerwerk van onder andere Alba Flores, Itziar Ituño en Pedro Alonso zit echt helemaal goed. En wat betreft de personages blijft de reeks zichzelf steeds overtreffen. Iedereen staat steeds op z’n plaats en niets voelt gekunsteld aan. Maar het beste personage blijft dat van Berlin, een misdadiger die meer geheimen lijkt te hebben dan de hele wereld. La Casa de Papel is met voorsprong één van de best gecaste reeksen die wij ooit gezien hebben.

Het verdict

Hoewel het aanvankelijk een beetje trager lijkt, herpakt het tweede seizoen van La Casa de Papel zich bijzonder snel en heb je als kijker gauw weer door waarom het allemaal zo indrukwekkend goed is. De Spaanse Netflix Original brengt de kijker van meet af aan gewoon puur entertainment dat met momenten eigenlijk veel te spannend is voor een gewone sterveling. Visueel is de reeks nog steeds één van de beste ooit, maar ook qua acteerwerk hoeft de serie niet onder te doen. Álvaro Morte is heerlijk, maar eigenlijk doet iedereen het echt goed. Kortom: er is geen enkele reden om het tweede seizoen van La Casa de Papel te skippen. Ontdek nu alle afleveringen op Netflix. Bekijk de spannende trailer snel.

Heb jij al alle afleveringen van La Casa de Papel gezien en ben je benieuwd naar wat de reeks nog gaat brengen in het derde seizoen? Of ben je al lang gestopt met de reeks te volgen? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *