Review – The Hurricane Heist (2018)

Informatie

Regie: Rob Cohen
Cast: Toby Kebbel, Maggie Grace, Ray Kwanten, Ralph Ineson & Melissa Bolona
Genre: Actie, criminaliteit, thriller
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum bioscoop: 7 maart 2018, verdeeld door Kinepolis Film Distribution
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 24 augustus 2018

© 2017 Category 5 Film, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Rampenfilms… het zijn het soort films dat je letterlijk met rillingen doorheen je hele lijf naar het scherm laten staren. In 2004 was er The Day After Tomorrow, een spannende prent waarin we opnieuw in een koele ijstijd belandden, en nog niet zo lang geleden was er ook Into the Storm (2014). Vaak zijn rampenfilms heel cool en doen ze je nadenken over wat er echt zou gebeuren als er een gigantische storm, ijstijd of lange hittegolf op ons af zou komen. Maar wat gebeurt er als je een rampenfilm vermengt met een ander genre? Krijg je dan geweldige cinema of gaat de prent – pun intended – totaal de mist in? Eerder dit jaar kwam The Hurricane Heist uit, een prent die het verhaal vertelt van een grote kraak middenin een hevige orkaan. Do of don’t?

© 2017 Category 5 Film, LLC. All Rights Reserved.

The Hurricane Heist gaat over één van de grootste orkanen die de VS ooit heeft getroffen. Dorpen zijn geëvacueerd, mensen vluchten en de politie doet er alles aan om dat in goede banen te leiden. Middenin de storm moeten Casey en haar collega’s nog snel afreizen naar een federale faciliteit om geld op te halen, maar dat gaat helemaal mis. Wanneer hackers de hele faciliteit platleggen en iedereen verdoofd wordt, kan Casey maar net op tijd kan ontsnappen. Wanhopig roept ze de hulp in van Will en Breeze, twee broers die meer ervaring hebben met orkanen van dit kaliber dan eender wie. Met z’n drieën moeten ze ervoor zorgen dat er geen enkel papiertje geld verdwijnt, terwijl het gevaar van een enorme orkaan op de loer ligt. Komt iemand hier überhaupt levend uit?

© 2017 Category 5 Film, LLC. All Rights Reserved.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: The Hurricane Heist – en dat kan je eigenlijk al aan de hand van de korte inhoud afleiden – is één grote rommelhoop. Het begin van de prent, waarin je met verschillende sleutelpersonages kennis maakt, voelt al meteen erg incoherent aan en dat legt ook de basis voor de rest van de prent. Het meest opvallende aan deze actiethriller is eigenlijk dat de prent helemaal niet weet wat het nu wil zijn. Is het een harde rampenfilm, een bloedstollende actieprent of een gevoelig drama? Er zitten tal van elementen in die voortdurend naar één van die opties wijzen, maar op het einde van de rit lijkt de keuze niet duidelijk. Dat maakt het voor de kijker lastig, maar eigenlijk is The Hurricane Heist in zijn geheel gewoon ondermaats van kwaliteit.

© 2017 Category 5 Film, LLC. All Rights Reserved.

Een prent die begint met een heldhaftig bedoelde scene die maar erg matig geacteerd is, maakt niet echt meteen indruk. Gelukkig herpakt de cast zich na deze beginscene en valt het acteerwerk op zich nog wel mee. Het is alleen ontzettend jammer dat de personages zo weinig te vertellen hebben. Hoewel er veel dialoog is – te veel voor dit soort prenten – heb je nooit het gevoel dat je één van de personages echt kan doorgronden. Dat Tony Kebbel, Maggie Grace en Ralph Ineson het nog relatief goed doen, tilt de prent zeker naar een iets hoger niveau. Maar na afloop van de prent kan je maar moeilijk concluderen dat dit topcinema is. Bovendien laat de prent visueel hier en daar ook een aantal steekjes vallen.

Het verdict

The Hurricane Heist is een absoluut voorbeeld van een film waarin de regisseur probeert zo veel mogelijk elementen te proppen, zonder dat één ervan effectief werkt. Als kijker staar je gewoon naar het scherm en laat je de prent over je heen komen, maar echt spannend en entertainend wordt het nooit. Rob Cohen slaagt er bovendien ook maar met moeite in om de kijker op visueel vlak te verbluffen, waardoor je aandacht al redelijk snel andere oorden beslist op te zoeken. Kebbel, Grace en alle andere mogen dan wel hun best doen om hun rol zo goed mogelijk te vertolken, alle moeite is tevergeefs. The Hurricane Heist is een erg magere actieprent die niet meteen de moeite waard is. De prent van Dutch FilmWorks ligt sinds 24 augustus 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Kijk jij ook zo graag rampenfilms en was je nieuwsgierig naar The Hurricane Heist? Heb je de prent in de bioscoop gezien of wacht je tot je hem thuis kan bewonderen? Wat vond jij ervan? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *