Review – Outlander: Seizoen 3 (2018)

Informatie

Regie: Brendan Maher, Charlotte Brandström e.a.
Cast: Caitriona Balfe, Sam Heughan, César Domboy, Sophie Skelton & David Berry
Genre: Drama, romantiek, avontuur
Originele zender: Starz
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 september 2018

© 2017 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Wie vroeger naar echte bombastische dingen wilde kijken die hem of haar compleet wegblies, had maar één keuze: naar de bioscoop gaan of thuis via DVD of video een film opzetten. Maar de laatste jaren is er het één en het ander veranderd, waardoor bombastische speciale effecten en grootse scenes nu ook in televisieseries te vinden zijn. Denk maar aan titels als Westworld, Game of Thrones en tal van andere reeksen. Een serie die ons al vanaf het begin met open mond naar het scherm deed staren, is Outlander. De spannende romantische en avontuurlijke reeks met Sam Heughan en Caitriona Balfe is in de VS al toe aan haar vierde seizoen, maar nog niet zo lang geleden kwam het derde seizoen uit op DVD en Blu-Ray. Is het allemaal nog zo straf als bij het begin?

© 2017 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

In het derde seizoen van Outlander is Claire terug bij Frank in de twintigste eeuw. Het koppel probeert hun leven helemaal opnieuw op te bouwen in Boston. Maar wanneer Claire bevalt van de mooie roodharige Brianna, begint ze terug ieder moment van de dag te denken aan haar jaren bij Jamie. De tijd gaat vooruit, Brie groeit op en Frank maakt promoties, maar nooit vergeet Claire haar geliefde Jamie. Wanneer ze via een vriend te horen krijgt dat Jamie zich ergens in Edinburgh zou bevinden, maakt ze het harde besluit om Brie achter te laten en terug naar het Schotland van de achttiende eeuw te reizen. Maar wat is er al die jaren gebeurd? Is Jamie nog steeds dezelfde persoon? Welke gevaren liggen er nu op de loer?

© 2017 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

Outlander is en blijft een ongelooflijk beklijvende serie. Meteen vanaf de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen heb je weer helemaal door waarom de reeks zo indrukwekkend goed is. Het verhaal, de muziek, de sfeer… alles lijkt gewoon te kloppen. Zoals iedere keer is de spanning met momenten niet te snijden en doe je niks liever dan de reeks in één keer uitkijken. Het derde seizoen is trouwens misschien wel het beste staaltje Outlander dat we ooit te zien kregen. Het verhaal is deze keer nog beter uitgebalanceerd en voelt over de hele lijn gewoon bijzonder fijn aan. En zoals gewoonlijk is er echt voor ieder wat wils: drama, romantiek, actie… Outlander biedt gewoon alles wat je als kijker zou kunnen wensen.

© 2017 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.

De spannende reeks focust al sinds het begin op Claire en Jamie, twee stapelverliefde volwassenen die elkaar bijzonder toevallig tegen het lijf liepen. De grootste troef aan Outlander is dan ook dat je iedere keer weer bijzonder dicht bij de personages staat, waardoor je echt elke scene met hen kan meevoelen. Dat Sam Heughan en Caitriona Balfe ook in het derde seizoen weer voor veel vuurwerk op het scherm zorgen, helpt natuurlijk ook. De twee blijven elke keer indruk maken als Jamie en Claire en zijn ook nog lang niet uitgespeeld. Maar ook andere personages, zoals Fergus, Mr. Willoughby, Brianna en John Grey zijn interessante persoonlijkheden die ervoor zorgen dat het allemaal nog meer kleur krijgt. Kan een reeks eigenlijk nog beter zijn dan dit?

Het verdict

Ja, we kunnen het niet verstoppen. We zijn grote fans van Outlander en dat zal wellicht ook voor altijd zo blijven. Het derde seizoen van de indrukwekkende reeks is straffer dan ooit en laat de kijker opnieuw meereizen met Claire en Jamie, twee personages die zo mooi zijn uitgewerkt dat je gewoon alles gelooft. Het verhaal is spannend en bevat heel wat fijne plottwists, waardoor je je echt nooit verveelt. Sam Heughan en Caitriona Balfe spelen weer de pannen van het dak, maar ook César Domboy, Sophie Skelton en Gary Young doen het indrukwekkend goed. Er is dus geen enkele reden om het derde seizoen van Outlander niet te kijken, dus zorg dat je de reeks zo snel mogelijk in huis haalt. Sony Pictures bracht de televisieserie op 19 september 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Vind jij het verhaal van Jamie Fraser en Claire ook zo leuk en ben je ook een grote fan van Outlander? Heb je de reeks al volledig bekeken of ben je ergens afgehaakt? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met je mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *