Review – UFO (2018)

Informatie

Regie: Ryan Eslinger
Cast: Alex Sharp, Ella Purnell, Gillian Anderson, Benjamin Beatty & David Strathairn
Genre: Actie, drama, sciencefiction
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD: 10 oktober 2018

© 2018 Cincy Dawn, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Voor de mensheid zijn er vandaag drie grote vragen waarop nog steeds geen antwoord lijkt te komen. Is er een God? Is er leven na de dood? Zijn we alleen in het universum? Vooral over die laatste vraag worden er in Hollywood heel wat films gemaakt. Aliens die naar onze planeet komen en een invasie plannen zoals in Independence Day (1996) of die met goede bedoelingen komen zoals in Arrival (2016). Er zijn ook heel wat mensen die beweren dat ze ooit al een object hebben zien vliegen waarvan ze zeker zijn dat het buitenaards is. Daarover gaat ook UFO, een gloednieuwe film die meteen op DVD verscheen. Is de film de moeite waard of niet?

© 2018 Cincy Dawn, LLC. All Rights Reserved.

In UFO volgen we het doen en laten van Derek, een ongelooflijk intelligente jongen die Wiskunde studeert aan de universiteit. Wanneer hij hoort dat in Ohio mogelijk een ruimteschip is gesignaleerd, zet hij alles in zijn leven stop en focust hij alleen nog daarop. Alles wordt immers in de doofpot gestoken en niemand lijkt te willen weten wat er nu echt is gebeurd. Via een hoop ingewikkelde berekeningen en formules slaagt Derek erin een groot geheim te onthullen waardoor de kijk op buitenaards leven voor altijd zal veranderen. Maar hij kan het niet alleen en heeft de hulp nodig van professor Hendricks, die niet altijd staat te springen voor dit soort zaken. Zal Derek uiteindelijk het geheim van het hele zaakje kunnen onthullen?

© 2018 Cincy Dawn, LLC. All Rights Reserved.

Iedereen heeft er al wel eens over nagedacht: kan het echt dat we helemaal alleen zijn in het universum of is er ergens in de eindeloze ruimte nog leven te bespeuren? Wel, de kans dat we dat ooit zullen weten is bijzonder klein. Het is dan ook fijn dat de filmwereld nu en dan komt met films zoals UFO, die ons in de waan laten dat het echt bestaat. Het spijtige is alleen dat deze film niet zo ongelooflijk goed in elkaar zit. Het verhaal is nogal eentonig, waardoor je als kijker redelijk snel afgeleid bent. Er is binnen die 85 minuten geen tijd op wat zijsprongetjes te maken en dat maakt het heel saai. Bovendien is de rode draad ook gewoon niet interessant, ook al gaat het over buitenaards leven. UFO slaagt de bal compleet mis en vergeet de kijker echt te boeien.

© 2018 Cincy Dawn, LLC. All Rights Reserved.

Ook met de personages wordt er eigenlijk niets gedaan. Derek is een ‘loser’ die zich helemaal verdiept heeft in buitenaards leven omdat hij ooit iets meegemaakt heeft. Dat legt meteen zijn drijfveer bloot en toont hoe doorzichtig de personages zijn. Maar ook Professor Hendricks, van wie je zou mogen verwachten dat daar toch iet of wat intellect uit voorkomt, is niet echt een boeiende persoonlijkheid. De rollen worden vertolkt door Alex Sharp en The X-Files-ster Gillian Anderson, maar dat op een droge manier waardoor de geloofwaardigheid vaak helemaal zoek is. Het lichtpuntje in deze prent is de fijne Ella Purnell, die met haar acteerwerk wel wat finesse brengt. Maar hoe dan ook: tussen al dat middelmatige gedoe valt Purnell zelfs niet meer op.

Het verdict

UFO is het soort film dat je best gewoon links laat liggen. Er zijn weinig elementen die echt interessant zijn, het verhaal is saai en eentonig en ook de personages zijn eigenlijk helemaal niet boeiend. Gelukkig besliste regisseur Ryan Eslinger – die vooral onbekende films maakt – om Ella Purnell te casten, want de uitstekende actrice zorgt ervoor dat het niveau toch nog een beetje doenbaar wordt. Maar om een lang verhaal kort te maken: UFO is een slechte film met een stom verhaal, domme personages en ook visueel is de film niet echt de moeit waard. De prent van Sony Pictures ligt sinds 10 oktober 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de al even middelmatige trailer nu en laat je helemaal ‘verrassen’.

Ben jij soms ook bezig met de vraag naar buitenaards leven? Of kan het je allemaal maar een worst wezen? Heb je UFO al gekeken of had je ooit al van de film gehoord? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *