Review – Lake Placid: Legacy (2018)

Informatie

Regie: Darrell Roodt
Cast: Katherine Barrell, Tim Rozon, Luke Newton, Joe Pantoliano, Sai Bennett & Craig Stein
Genre: Actie, horror, sciencefiction
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD: 10 oktober 2018

© 2018 Sony Pictures Worldwide Acquisitions. All Rights Reserved.

Recensie

Horrorfilms, horrorfilms en nog eens horrorfilms… Sinds ze in Hollywood hebben gemerkt dat films  in het meest enge genre veel cinefielen naar de bioscoop trekken en dus voor veel inkomsten zorgen, lijkt er maar geen einde te komen aan de stroom duistere en bloederige films die we te zien krijgen. Maar dat zorgt er tegelijk ook voor dat er een heel groot kwaliteitsverschil is. Een prent als Don’t Breathe (2016) kan je maar moeilijk vergelijken met middelmatige rommel als Leatherface (2017). Vorige week bracht Sony Pictures de Amerikaanse TV-film Lake Placid: Legacy op DVD uit in de winkelrekken. De horrorfilm belooft niet veel goeds, maar is dat ook wel echt zo?

© 2018 Sony Pictures Worldwide Acquisitions. All Rights Reserved.

In Lake Placid: Legacy maken we kennis met een vijftal groen-sociale activisten. Wanneer ze alweer voor een fantastische stunt hebben gezorgd, voelt leider Sam dat het genoeg geweest is. Samen met de rest zoekt hij naar de perfecte manier om als groep te stoppen. Net op dat moment krijgen ze bericht van Dane, een oude bekende die destijds ook deel uitmaakte van Sams groep. Die daagt hen uit om naar een vreemde plek te gaan die volledig van de kaart werd gewist omdat het er gevaarlijk zou zijn. Sam, Jade, Billy en alle anderen twijfelen geen seconde en geloven niet dat er gevaar is, tot ze het met hun eigen ogen zien. Zal iemand van de activisten deze stunt ooit nog kunnen navertellen?

© 2018 Sony Pictures Worldwide Acquisitions. All Rights Reserved.

Lake Placid: Legacy begint eigenlijk al meteen op een heel aarzelende manier. De openingsscène voelt stom, vervelend en vooral heel erg amateuristisch aan. Dat zorgt ervoor dat het als kijker heel erg moeilijk is om je meteen op de prent te concentreren. En gaandeweg betert het ook niet echt. Lake Placid: Legacy is het absolute voorbeeld van een verhaaltechnisch rommeltje dat niks te vertellen heeft, maar toch probeert om alles zo lang en breed mogelijk uit te smeren. Het verhaal is niet boeiend en bovendien ook gewoon ongeloofwaardig. De speciale effecten zijn ook gewoon ondermaats en dus komt wat eng zou moeten zijn ook helemaal niet als angstaanjagend over.

© 2018 Sony Pictures Worldwide Acquisitions. All Rights Reserved.

Wat nog het meest opvallende is aan deze prent, is het feit dat de personages zelfs geen personages zijn. Het zijn stuk voor stuk irritante mensen die geen verhaal te vertellen hebben en dan maar onderling ruzie beginnen te maken. Er werd op geen enkel moment goed nagedacht over wie nu wie moest zijn en dat voel je vanaf het begin heel erg goed. En ook het acteerwerk is niet echt om over naar huis te schrijven. Katherine Barrell, Sai Bennett en Tim Rozon… het zijn stuk voor stuk heel erg middelmatige acteurs die er niet in slagen om nog maar iets geloofwaardigs naar het scherm te brengen. Maar ja, een echte verrassing is dat niet. Lake Placid: Legacy is gewoon echt helemaal niet goed.

Het verdict

Lake Placid: Legacy is echt een hele slechte film. Het verhaal gaat werkelijk nergens heen, de personages zijn leger dan je je maar kan inbeelden en de acteurs maken het er uiteindelijk ook niet beter op. De speciale effecten doen je soms in je vuistje lachen en daardoor is er echt niks aan deze prent geloofwaardig. Regisseur Darrell Roodt slaagt er dus geenszins in om een film te brengen die voor de kijker entertainend, spannend of boeiend is. Om een lang verhaal kort te maken: zorg ervoor dat je je tijd niet verdoet en vermijd deze film zo veel mogelijk. Ben je toch geïntrigeerd door het verhaal en wil je de film toch graag een kans geven? Lake Placid: Legacy wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 10 oktober 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de ‘coole’ trailer nu.

Heb jij Lake Placid: Legacy al gezien? Of had je al via via van de film gehoord? Ben je van plan de horrorprent een kans te geven? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening. We kijken er naar uit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *