Review – Ocean’s 8 (2018)

Informatie

Regie: Gary Ross
Cast: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter & Rihanna
Genre: Actie, komedie, criminaliteit
Distributeur: Warner Bros. Picture
Releasedatum bioscoop: 13 juni 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 17 oktober 2018

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited. All Rights Reserved.

Recensie

Hollywood moet veranderen, dat is duidelijk. De laatste decennia zijn er veel te veel ‘mannelijke’ films geweest waarin alleen het zogenaamde sterkere geslacht de heldhaftige rollen kreeg en de vrouwen er maar wat achteraan moesten lopen. Met prenten als Wonder Woman (2016) lijkt de verandering eindelijk ingezet en worden er steeds meer sterke vrouwenrollen geschreven. Tinseltown maakt nu en dan trouwens ook remakes of spin offs waarin alleen vrouwen te zien zijn. Denk zo bijvoorbeeld maar aan Ghostbusters van een paar jaar terug. Eerder dit jaar kwam Warner Bros. op de proppen met Ocean’s 8, een spin off van de bekende Ocean’s-Films. Ook in die film zijn het veelal vrouwen die aan zet zijn, maar werkt dat ook net zo goed als de andere versies?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited. All Rights Reserved.

In Ocean’s 8 maken we kennis met Debbie Ocean, de zus van de beruchte Danny Ocean. Wanneer ze na iets meer dan vijf jaar uit de gevangenis komt, heeft ze alle tijd gehad om na te denken over een meesterlijk plan. Samen met haar ‘partner in crime’ Lou wil ze een peperduur juweel stelen op de avond van het MET-gala. Na het vinden van nog meer handlangers, treedt Debbies plan in werking en begint iedereen toe de werken naar die ene belangrijke avond. Debbie is er van overtuigt dat haar plan waterdicht is en dat alles goed zal aflopen. Maar hoe meer de avond nadert, hoe zenuwachtiger iedereen wordt. Zal het uiteindelijk lukken om zonder verdenking het prachtige juweel te stelen?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited. All Rights Reserved.

Het moet gezegd: het is een fantastisch idee om een Ocean’s-film te maken waarin alleen vrouwen schitteren. Alleen al het feit dat keurige vrouwen zich ontpoppen tot ware criminelen met een meesterplan, maakt alles ongelooflijk spannend en gewoon echt leuk. Het verhaal dat Ocean’s 8 vertelt is niet moeilijk om te volgen en is tegelijk ook helemaal niet saai of doorzichtig. De prent zit goed in elkaar en dat zorgt ervoor dat je als kijker van meet af aan helemaal mee bent. Het tempo zit over het grootste deel van de film goed, maar hier en daar dreigt het allemaal toch een beetje stil te vallen. Maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek op het verhaal. Ocean’s 8 is een uiterst genietbare en entertainende prent en dat is ook echt het geval voor iedereen.

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films (BVI) Limited. All Rights Reserved.

Ocean’s 8 zit  vol ijzersterke vrouwen. Dat is geweldig om te zien en toont dus ook dat er helemaal geen mannen nodig zijn om een film succesvol te maken. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter en Rihanna… het zijn stuk voor stuk geweldige actrices die hun rol geloofwaardig neerzetten. Al is hier misschien ook een puntje van kritiek op zijn plaats, omdat de personages niet steeds even sterk aanvoelen. Je hebt niet altijd door wat nu net de achtergrond van iemand is en dat kan soms storen. En vergis je niet: er zitten ook mannen in de film. Zo schittert Richard Armitage – je kent hem als Thorin uit The Hobbit – als de sukkelige Claude Becker en passeert James Corden ook de revue. Je kan dus met zekerheid zeggen dat Ocean’s 8 uitstekend gecast is.

Het verdict

Ocean’s 8 is een entertainende, spannende en vooral echt hele leuke film. Het verhaal is goed opgebouwd en ook het tempo ligt over het overgrote deel van de prent heel erg goed. Regisseur Gary Ross – hij regisseerde onder andere The Hunger Games (2012) – presenteert de kijker een strakke film met schitterende overgangen die er gewoon echt goed uitziet. En dat komt natuurlijk ook door de grote hoeveelheid aan Hollywoodtoppers. Sandra Bullock is geweldig als Debbie, maar ook Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna en alle andere zetten hun rollen uitstekend neer. Zorg er dus voor dat je deze film niet mist. Ocean’s 8 wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 17 oktober 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij Ocean’s 8 in de bioscoop gezien of wachtte je tot je de film in je privé-bioscoop kon ontdekken? Wat vond je ervan? Ben je het eens met onze recensie of helemaal niet? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *