Review – Gemini (2018)

Informatie

Regie: Aaron Katz
Cast: Zoë Kravitz, Lola Kirke, John Cho, Greta Lee, James Ransone & Michelle Forbes
Genre: Mysterie, drama, criminaliteit
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum DVD: 10 oktober 2018

© 2018 Heart Heather LLC. All Rights Reserved.

Recensie

De filmwereld is een harde wereld, zeker in Hollywood. Wij krijgen hier vaak alleen de echte ‘blingbling’ te zien, maar dat is natuurlijk alleen maar een beeld dat de media proberen op te hangen. Het recente #MeToo-gedoe bewees al dat het er allemaal niet zo koosjer aan toe gaat en wie weet welke lijken vallen er binnenkort nog uit de kast. Nu en dan verschijnen er films waarin de hoofdrolspelers zelf een acteur of actrice spelen en dat is ook het geval in Gemini, een gloednieuwe film van Sony Pictures die in België meteen op DVD verscheen. Met een gigantische score van om en bij de zeventig procent op Metacritic doet de film vermoeden dat Sony de prent in de zalen had moeten uitbrengen. Maar is het eigenlijk echt zo goed?

© 2018 Heart Heather LLC. All Rights Reserved.

Gemini draait volledig rond Heather Anderson, een talentvolle jonge actrice die de ene rol na de andere aangeboden krijgt. Samen met haar goede assistente én vriendin Jill LeBeau probeert ze zich een weg te banen door het Hollywood van vandaag. Maar op een dag gaat het mis: Jill treft Heather bij haar thuis levenloos aan. De politie verdenkt de arme Jill natuurlijk meteen, maar die probeert het zelf allemaal op te lossen. Heather gaf immers al een tijdje aan dat ze zich niet meer veilig voelde. Wat is er gebeurd? Waarom is Heather dood? Jill probeert op de vragen antwoorden te zoeken, terwijl ze merkt dat hun vriendschap misschien wel veel meer was. Zal Jill dit mysterie kunnen ontrafelen?

© 2018 Heart Heather LLC. All Rights Reserved.

Allereerst moeten we op één vraag antwoorden: het is goed dat Sony Pictures beliste om deze prent meteen op DVD uit te brengen. Gemini is immers geen gewone film die een simpel verhaal vertelt zoals we veelal gewoon zijn. De prent laat de kijker echt de hele tijd samen met Jill ploeteren in het verhaal en na verloop van tijd heb je ook geen idee meer naar wat je nu aan het kijken bent. Gemini lijkt een prent die zelf niet weet wat het wil vertellen, maar dat is een heel foute vaststelling. Als je de uiteindelijke finale aanschouwt, heb je eindelijk door wat voor een fantastisch knappe prent dit is. Gemini is verrassend en zit vooral veel beter in elkaar dan je aanvankelijk zou denken. Het is een totaal onverwachte coming of age-film.

© 2018 Heart Heather LLC. All Rights Reserved.

De grote troef van dit soort films is dat de aandacht voor de personages echt ongelooflijk groot is. Enerzijds heb je van meet af aan goed door wat voor persoon Heather is. Door de eerste minuten te vullen met een vreemde sfeer die de positieve spanning tussen haar en Jill aantoont, weet je als kijker helemaal waar je aan toe bent. En anderzijds is er Jill LeBeau, de assistente van Heather. Ook zij is een boeiende persoonlijkheid die meer in haar mars heeft dan je aanvankelijk zou denken. De rollen worden trouwens ook neergezet door indrukwekkend goede actrices: Zoë Kravitz is formidabel als Heather en ook Lola Kirke schittert schitterend als Jill. De twee vullen elkaar perfect aan en tillen het allemaal naar een heel erg hoog niveau. De cast wordt verder nog aangevuld door John Cho.

Het verdict

Gemini is een uniek staaltje cinema. De sfeer is bij het begin heel vreemd, maar zet de toon voor de rest van de prent helemaal. Het verhaal is verrassender dan je je maar kan inbeelden, de personages zijn echt knap uitgewerkt en ook de soundtrack zit helemaal goed. Gemini toont bovendien op een intelligente manier wat de tol is als je in Hollywood aan de slag wil gaan. Aaron Katz regisseert een strakke film die er visueel echt prachtig uitziet. En dan is er nog het schitterende acteerwerk van Zoë Kravitz en Lola Kirke, die ervoor zorgen dat het allemaal nog beter wordt dan het eindelijk al is. De prent van Sony Pictures ligt sinds 10 oktober 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Zegt Gemini jou wel iets en heb je na het lezen van deze recensie zin om de film te bekijken? Heb je de film misschien al gezien? Wat vond jij ervan? Laat het ons nu weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *