Review – Truth or Dare (2018)

Informatie

Regie: Jeff Wadlow
Cast: Lucy Hale, Landon Liboiron, Violett Beane, Tyler Posey & Sophia Ali
Genre: Horror, thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum bioscoop: 13 juni 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 24 oktober 2018

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Al sinds een aantal jaar zijn horrorfilms aan een ware opmars bezig. Tussen de bombastische superheldenfilms en verschillende remakes en reboots, heeft Hollywood immers ook ontdekt dat er in het allerengste filmgenre ook heel wat geld te rapen valt. Momenteel zijn er twee grote producers actief in het horrorgenre: Jason Blum met zijn immens bekende studio Blumhouse en de al even bekende James Wan, die onder meer mee aan het roer staat van het The Conjuring-universe. Blum brengt jaarlijks heel wat horrorprenten uit en dit jaar was Truth or Dare daar één van. Is het een film die boven al de rest uitsteekt of niet echt helemaal?

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

In Truth or Dare maken we kennis met een heleboel studenten. Wanneer haar vrienden haar uiteindelijk toch kunnen overtuigen, beslist Olivia om mee te gaan op een leuke trip richting Mexico. Het is immers als afstuderend student de allerlaatste keer dat ze echt kan genieten van een vakantie. Wanneer ze op een avond de mysterieuze Carter tegen het lijf lopen en een rondje ‘doen, durven of waarheid’ spelen, wordt de sfeer plots helemaal anders. Eens ze terug op de universiteit zijn,  gebeuren er plots rare dingen en worden alle vrienden van Olivia voortdurend gedwongen om het spel verder te spelen. Wie weigert kijkt immers de dood rechtstreeks in de ogen. Zullen ze hier ooit nog vanaf geraken?

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

Het concept van Truth or Dare is eigenlijk nog wel leuk gevonden,  maar ook weer niet heel origineel. Films over spelletjes worden immers vaak gemaakt, denk maar aan de prenten rond het bordspel ‘ouija’. Bijgevolg voelt de film ook helemaal niet zo vernieuwend aan, maar toch kan je het nooit slecht noemen. Truth or Dare gaat immers aan een razendsnel tempo vooruit en daardoor verveel je je echt nooit. Bovendien slaagt de film er nu en dan ook in je echt de stuipen op het lijf te jagen. Maar echt inhoud moet je bij dit soort prenten natuurlijk niet verwachten. Het is een toffe horrorprent om een keertje op te zetten wanneer je je verveelt.

© 2017 Universal Studios. All Rights Reserved.

De personages die je in Truth or Dare ziet rondtrippelen zijn niet meteen de best uitgewerkte persoonlijkheden die je je maar kan inbeelden. Maar dat viel natuurlijk te verwachten. Iedereen heeft net genoeg bagage meegekregen om zichzelf staande te houden en daardoor voelt alles nog wel geloofwaardig aan. Bovendien worden de rollen neergezet door acteurs die wel weten wat ze doen. Lucy Hale – je kent haar misschien wel beter als Aria uit Pretty Little Liars – komt geloofwaardig  over als de dappere Olivia en ook de rest van de cast doet het goed. Alleen is het wel storend dat het overgrote deel van de film ingepalmd wordt door redelijk puberale ruzies.

Het verdict

Truth or Dare werd door critici volledig neergeknuppeld en dat is vast en zeker helemaal onterecht. Het spreekt voor zich dat je bij dit soort films helemaal geen inhoudelijke boodschappen moet verwachten, maar als entertainende film voor een filmavondje is het echt wel in orde. Jeff Wadlow en zijn team scenaristen zorgen voor een hoog tempo waarin geen plaats is voor nutteloze dialogen en dat is absoluut een grote troef. Lucy Hale, Violett Beane en Landon Liboiron zorgen voor geloofwaardig acteerwerk, maar hun personages zijn niet de strafste die je al zag. Kortom: Truth or Dare is zeker de moeite waard voor fans van het genre. De prent van Universal Pictures ligt vanaf 24 oktober 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Wat denk jij van Truth or Dare? Heb je de film al gekeken en ga je nu wat meer opletten als je ‘doen, durven of waarheid’ speelt? Of vond je de film helemaal niet goed? Laat ons nu weten wat jij over de prent denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *