Review – The Haunting of Hill House: Seizoen 1 (2018)

Informatie

Regie: Mike Flanagan
Cast: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas, Kate Siegel & Mckenna Grace
Genre: Drama,  horror, fantasy
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 12 oktober 2018

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

Recensie

De dagen worden korter, het weer wordt duisterder en iedereen kruipt dichter bij elkaar in de zetel. Halloween is nog maar net gepasseerd en daar spelen televisie- en filmstudio’s maar al te graag op in. Momenteel spelen prenten als Halloween en Hell Fest in de zalen en proberen distributeurs cinefielen de stuipen op het lijf te jagen. Maar ook Netflix doet daar graag aan mee. In oktober kwam de streaminggigant immers met een heleboel horrorthrillers die absoluut de moeite waard zijn. Één titel die door iedereen quasi bejubeld werd, is The Haunting of Hill House. De horrorreeks werd in 1-2-3 razendpopulair en blijkt echt de moeite waard. Maar wat maakt de reeks eigenlijk zo goed? Of is het allemaal wat overroepen?

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

The Haunting of Hill House gaat over de familie Crain, een groot gezin dat op het eerste gezicht heel gewoontjes lijkt. Wanneer Nelly, de jongste van het gezin, iedereen alarmeert en er iets vreselijks dreigt te gebeuren, komen de Crains terug in contact met elkaar na jarenlange vervreemding. Iedereen begint terug te denken aan vroeger en begint te begrijpen dat alles wat nu gebeurt te maken heeft met één enkel ding: het beruchte Hill House, de plek waar het gezin gedurende een korte periode woonde. Toen gebeurde er immers ook verkeerde dingen en liep alles ongelooflijk slecht af. Terwijl een nieuw gevaar iedereen teistert, moeten de Crains elkaar opnieuw toelaten en fouten uit het verleden vergeven. Maar komt het eigenlijk nog wel goed met de familie? Loopt het deze keer wel goed af?

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

Lovende kritieken, dat is wat The Haunting of Hill House meteen kreeg toen de reeks op Netflix verscheen. Het is dan ook geen wonder dat je dolenthousiast aan de reeks begint. En dat is helemaal terecht. The Haunting of Hill House is immers geen doldwaze horror die je om de vijf minuten met een klassieke jumpscare probeert te verrassen. De reeks vertelt het boeiende verhaal over een getroebleerd gezin waarin echt ieder personage een boeiende achtergrond heeft. Te midden van verschillende boeiende verhaallijnen met efficiënte flashbacks verrast regisseur Mike Flanagan met uiterst spannende en vooral visueel verbluffende enge momenten die de reeks naar een ongezien hoog niveau tillen. The Haunting of Hill House brengt veel meer dan alleen horror en dat is fenomenaal.

© 2018 Netflix. All Rights Reserved.

We zeiden het eerder al: de personages in deze nieuwe Netflix-serie hebben allemaal een heel erg interessante achtergrond. In de tien afleveringen die je voorgeschoteld krijgt, krijgt je van elke persoonlijkheid mooi te zien wat er vroeger allemaal gebeurd is. Toegegeven: aanvankelijk voelt het allemaal wat lastig aan omdat je er nog niets van begrijpt. Maar dat is natuurlijk helemaal de bedoeling. Niet alleen de personages zijn straf, maar ook het acteerwerk van de gehele cast is indrukwekkend. Michien Huisman, a.k.a. Daario Naharis uit Game of Thrones, draagt de reeks compleet als Steven Crain. Hij is de verbindende factor tussen de personges en doet dat echt heel goed. Verder schitteren onder andere Carla Gugino, Henry Thomas, Kate Siegel en de talentvolle Mckenna Grace in fantastische rollen. Wat een cast, wat een serie!

Het verdict

The Haunting of Hill House is een heel erg straffe reeks. De duistere serie over een gezin dat met heel wat problemen kampt is niet alleen heel spannend, maar zit ook gewoon fantastisch straf in elkaar. Regisseur-scenarist-bedenker Mike Flanagan toont met deze reeks dat hij een geweldige horrormeester is, maar eigenlijk ook vooral dat hij straffe verhalen kan vertellen. Let trouwens ook op aflevering zes, waarin Flanagan een indrukwekkend technisch hoogstandje brengt. The Haunting of Hill House brengt ook horror, maar dat veeleer op een intelligente manier. Michiel Huisman, Carla Gugino en alle andere leden van de cast verbluffen met indrukwekkend acteerwerk en doen je verlangen naar meer. Kortom: er is geen enkele reden om deze reeks aan je voorbij te laten gaan. The Haunting of Hill House staat sinds 12 oktober op Netflix. Bekijk de trailer nu.

Hou je van horrortitels en heb je The Haunting of Hill House al gekeken? Of vind je het allemaal maar niks? Ben je nog van plan om de reeks te kijken of niet? Laat ons nu weten wat jij van de Netflix Original denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *