Review – Goodbye Christopher Robin (2018)

Informatie

Regie: Simon Curtis
Cast: Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Kelly McDonald, Will Tilston & Alex Lawther
Genre: Biografisch drama
Distributeur: Twentieth Century Fox
Releasedatum DVD: 24 oktober 2018

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Recensie

Het is niet langer een groot geheim dat niet alle films die in Hollywood of elders worden gemaakt bij ons in de zalen verschijnen. Sommige films krijgen meteen een DVD-releases en anderen krijgen zelfs dat niet. Vaak gaat het over erg middelmatige of zelfs slechte films die maar amper de moeite waard zijn. Opmerkelijk is dat vaak ook films met grote Hollywoodnamen meteen in de winkelrekken verschijnen. Denk zo bijvoorbeeld maar aan Complete Unknown (2018), de mysterieuze film met Michael Shannon en Rachel Weisz. Eind oktober bracht Twentieth Century Fox het liefdevolle drama Goodbye Christopher Robin uit en dat ook meteen op DVD. Met namen als Domhnall Gleeson en Margot Robbie zou je een heuse bioscooprelease verwachten, dus wat is er mis met de film?

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Goodbye Christopher Robin neemt ons mee naar het interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen. Wanneer schrijver A.A. Milne terugkeert van de oorlog en probeert zich terug te integreren in de maatschappij, ondervindt hij al gauw problemen. De stad is veel te druk en de geluiden doen hem veel te hard denken aan die van de oorlog. Het resultaat is dat de man geen letter meer op papier krijgt. Daarom beslist Milne om samen met zijn zoon Billy Moon en vrouwlief Daphne te verhuizen naar het Engelse platteland. Maar ook daar heeft Milne het heel moeilijk. Zijn dagenlange wandelingen bieden hem geen enkele inspiratie, tot zijn zoontje meegaat. Met zijn teddybeer in de hand springt hij in het rond en dat zet A.A. Milne aan het werk. Samen met zijn collega begint hij te werken aan een geweldig kinderboek ‘Winnie the Pooh’.

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Als er één ding is dat je meteen helemaal opvalt, dan is het wel dat Goodbye Christopher Robin een overvolle film is. Het verhaal is goed opgebouwd en zeker ook wel interessant, maar de focus is niet al te duidelijk. Doordat er zo veel wordt verteld in de prent, gaan bepaalde op het eerste gezicht sterke elementen helemaal verloren. Goodbye Christopher Robin focust ook op een veel te grote tijdspanne en probeert te veel het hele leven van A.A. Milne en zijn gezin te schetsen. Alles blijft op een enorm grote afstand en dit maakt het voor de kijker soms lastig om zich volledig in te leven in het verhaal. Maar vergis je niet: Goodbye Christopher Robin is zeker geen slechte film. Het is gewoon een prent die je snel zal vergeten.

© 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Zoals je al las, schitteren twee ongelooflijk bekende sterren in de film: Magot Robbie en Domhnall Gleeson. De twee voelen goed aan als koppel, maar toch voelt het acteerwerk nu en dan een beetje té kunstmatig aan. Het grootste probleem hier is het accent dat de twee hanteren. Het is een soort ‘over-the-top’ posh Engels dat na verloop van tijd echt artificieel begint te voelen. En dat is spijtig,  want Robbie en Gleeson verdienen het om in fantastische en briljante films te schitteren. Maar uiteindelijk werkt hun acteerwerk nog wel. Verder zie je ook nog Kelly Mcdonalds als Billy Moons nanny. Will Tilston en Alex Lawther spelen respectievelijk de jonge en iets oudere Billy Moon, een rol die wel heel natuurlijk en fijn aanvoelt.

Het verdict

Goodbye Christopher Robin vertelt dus over het ontstaan van het immense en schattige kinderverhaal ‘Winnie the Pooh’ en dat doet de film ook goed. Alleen is de focus hier en daar een tikkeltje te ver zoek waardoor het verhaal in elkaar dreigt te zakken. Ook het acteerwerk – dat op het eerste zicht wel in orde lijkt – voelt vaak artificieel aan en daardoor is het voor de kijker moeilijk om alles echt te geloven. Margot Robbie en Domhnall Gleeson verdienen gewoon betere rollen.  Regisseur Simon Curtis levert wel een visueel knappe prent, maar op alle andere vlakken is het gewoon net iets te middelmatig. Ben je toch geïnteresseerd? Kijk de film dan zeker, maar verwacht niet dat de film je morgen nog echt bijblijft. Goodbye Christopher Robin wordt verdeeld door Twentieth Century Fox en ligt sinds 24 oktober 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij ooit al gehoord van Goodbye Christopher Robin of heb je de film al gezien? Wat denk jij van het verhaal, de personages en het acteerwerk? Ga je je de film binnenkort nog herinneren en waarom? Laat het nu weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *