Review – Ideal Home (2018)

Informatie

Regie: Andrew Fleming
Cast: Steve Coogan, Paul Rudd, Jack Gore, Jake McDorman & Kate Walsh
Genre: Drama, komedie
Distributeur: Source 1 Mediacoog
Releasedatum DVD: 18 oktober 2018

© 2016 An Ideal Home Productions, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Het is een heel betreurenswaardige zaak, maar voor veel mensen en maatschappijen is homoseksualiteit nog steeds taboe. Sommige mensen hebben en probleem met hoe de mensen leven of hoe ze omgaan met kinderen. En dat terwijl er eigenlijk helemaal geen voorwaarden zijn verbonden aan het werkwoord ‘houden van’. Daarom is het ongelooflijk belangrijk dat een grote entiteit als Hollywood hier nu en dan een echte voorbeeldrol in opneemt. Distributeur Source 1 Media bracht een tijdje terug de kleine en onbekende dramafilm Ideal Home uit op DVD. De film gaat over dit hele belangrijke onderwerp, maar betekent dat ook meteen dat de film schitterend is?

© 2016 An Ideal Home Productions, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

In Ideal Home maken we kennis met Erasmus en Paul, een homokoppel waar het eigenlijk niet zo goed mee gaat. Erasmus is een bekende televisiekok en Paul assisteert hem bij de opnames, maar ze maken telkens ruzie. Terwijl Paul zich elke dag afvraagt hoe het nu eigenlijk verder moet, krijgen ze plots bezoek van een kleine jongen die beweert de kleinzoon te zijn van Erasmus. Ze weten net wat ze moeten doen, maar al gauw nemen ze hun vaderrol op en groeit het hele gezin naar elkaar toe. Ook Erasmus en Paul beginnen terug de vreugde in het leven te zien. Maar alle geluk is van korte duur en na een paar maanden wordt de kleine jongen bij hen weggehaald. Zet dit de relatie van de twee knotsgekke mannen helemaal op zijn kop zetten of komen ze erbovenop?

© 2016 An Ideal Home Productions, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Mensen die niet hetero zijn, moeten ook het recht kunnen hebben om kinderen te adopteren, op te voeden en groot te brengen. Dat is de ongelooflijk krachtige en vooral ook broodnodige boodschap die Ideal Home brengt. De film begint op een ietwat twijfelachtige en krampachtige manier, maar al gauw ben je als kijker helemaal ondergedompeld in de gezellige wereld van de twee knotsgekke mannen. Het verhaal is niet helemaal perfect en hier en daar valt het allemaal een beetje stil, maar eigenlijk is dat niet zo’n groot probleem. Ideal Home is gewoon een mooie film met een goede boodschap en eigenlijk volstaat dat helemaal. Bovendien is de prent ook echt goed geregisseerd.

© 2016 An Ideal Home Productions, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

De twee boeiende persoonlijkheden die we de hele rit volgen, zijn dus Erasmus en Paul. De televisiekok en productie-assistent zijn fijne personages die je als kijker graag volgt. Ze hebben een eigen verhaal te vertellen, al voelt dat vaak magertjes aan. De rollen worden fijn neergezet door respectievelijk Steve Coogan en Ant-Man-acteur Paul Rudd. Coogan en Rudd vullen elkaar nagenoeg perfect aan en zorgen ervoor dat echt elke scene helemaal werkt. En dan is er ook nog Jack Gore, de tienjarige jonge knaap die plots het leven van de twee komt verstoren. De leuke rol wordt goed vertolkt door Jack Gore. Alles lijkt helemaal op z’n plaats te komen in Ideal Home.

Het verdict

Ideal Home is geen Oscarwaardige film. Verwacht je niet aan een bombastisch verhaal met over-the-top acteerwerk en belachelijke rollen. Regisseur-scenarist Andrew Fleming presenteert je eerder een gevoelige, kleine en vaak grappige film die echt de moeite waard is. Het verhaal is niet altijd even straf, maar entertaint je vast en zeker wel. Door het fijne acteerwerk van Steve Coogan, Paul Rudd en Jack Gore verschijnt bijna stante pede een glimlach op je gezicht en dat is uiteindelijk het belangrijkste, toch? Zorg er dus voor dat je deze broodnodige film over vaderschap door homo’s niet mist, want het zou een gaatje in je cultuur zijn. Ideal Home wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 18 oktober 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de fijne trailer nu.

Heb je ooit al gehoord van Ideal Home? Of heb je de film zelf al gezien? Spreekt het verhaal je aan of niet helemaal niet? Vind je het acteerwerk ook zo goed? Laat ons nu weten wat jij van de film denkt door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *