Review – The Lodgers (2018)

Informatie

Regie: Brian O’Malley
Cast: Charlotte Vega, Bill Milner, Eugene Simon, David Bradley & Moe Dunford
Genre: Drama, horror, thriller, romantiek
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD: 8 november 2018

© 2016 A Tailored Films Production. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Wie vaak naar de bioscoop gaat, weet ook goed dat je vaak dezelfde soort films zal zien. De verhaallijnen zijn vaak typisch, de personages lijken vaak fel op elkaar en uiteindelijk heb je helemaal niks nieuws gezien. Uiteraard gaat deze vlieger niet altijd op, maar toch is het vaak een waarheid die helemaal klopt. Het loont daarom ook de moeite om nu en dan eens te kijken naar films die het bij ons niet tot in de grote bioscoopzalen halen. Vaak zijn dat ook minder goede  films, maar nu en dan zit er wel eens een pareltje bij. Een tijdje terug bracht de Nederlandse verdeler Source 1 Media de interessante horrorfilm The Lodgers uit op DVD. De trailer en het verhaal doen veel goeds vermoeden, maar kan de film de kijker wel echt boeien?

© 2016 A Tailored Films Production. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

The Lodgers neemt ons een stukje mee terug in de tijd naar het Ierse platteland. Het is 1920 en we volgen het doen en laten van de tweeling Rachel en Edward. Overdag leiden de twee een op het eerste gezicht doodgewoon leventje, maar ’s nachts verandert alles. Dan komen er immers ongewenste inwoners van het landhuis uit de kelder naar boven. Er kan niets gebeuren, zolang de twee de regels van het huis maar volgen. Rachel is het leven als kluizenaar echter beu en zoekt toenadering bij Sean, een knappe jongen die net terug is van de oorlog. Hij lijkt de oplossing voor haar probleem, maar tegelijk brengt Rachel hem ook in een groot gevaar. Terwijl het grote geheim van de nacht blootgelegd dreigt te worden, is er nog een ander geheim waarmee de twee worstelen. Zullen ze ooit nog een echt gewoon leven kunnen leiden?

© 2016 A Tailored Films Production. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Op zich zou je denken dat The Lodgers een doodgewone horrorthriller is die je eigenlijk helemaal niets boeit. Maar dat is een grote vergissing. The Lodgers brengt een interessant verhaal over een tweeling die een veel groter geheim heeft te verbergen dan je aanvankelijk nog maar zou denken. Dat mysterieuze kantje zorgt ervoor dat je vanaf de allereerste seconde geboeid en benieuwd naar het scherm staart. Het tempo zit over de hele lijn goed en ook visueel verrast de prent je helemaal. The Lodgers is echt een aangename verrassing die vernieuwend aanvoelt en gewoon heel goed in elkaar zit. Zonde dus, dat deze film zomaar meteen op DVD verschenen is. Al is het natuurlijk de vraag of er voor deze film echt een publiek geweest zou zijn…

© 2016 A Tailored Films Production. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Niet alleen het verhaal en de visuals zitten helemaal goed, ook de personages zijn heel aangenaam. Rachel en Edward zijn boeiende persoonlijkheden die de kijker enthousiast doen kijken en benieuwd maken naar de afloop van het hele gebeuren. Het onheilspellende en mysterieuze spat ervan af en dat maakt het natuurlijk allemaal nog beter. Dat de rollen uitstekend worden neergezet door respectievelijk Charlotte Vega en Bill Milner is natuurlijk ook een fantastische troef. De twee vullen elkaar perfect aan en zorgen ervoor dat je je nooit verveelt. Verder wordt de cast aangevuld met Game of Thrones-gezichten Eugene Simon en David Bradley. Ook zij zetten goede performances neer. Regisseur Brian O’Malley slaagde er dus in een perfecte cast te strikken voor zijn mooie horrorprent.

Het verdict

The Lodgers is een fantastisch grote verrassing. De film begint met een indrukwekkend spannende scene die heel veel goeds doet beloven en dat is ook helemaal terecht. De Ierse prent is spannend, goed verteld en vooral qua personges indrukwekkend. Je gelooft ieder ding dat Rachel en Edward doen en daardoor sta je ook heel dicht bij de twee. Regisseur Brian O’Malley toont heel goed dat hij weet waarmee hij bezig is. The Lodgers is dus een uitstekende film die jammer genoeg alleen op DVD is verschenen. Zorg er dus voor dat je deze prent helemaal niet mist. De film van Source 1 Media ligt sinds 8 november 2018 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de mooie, spannende en onheilspellende trailer nu! Of durf je niet?

Wat denk jij van The Lodgers? Heb je de film zelf al gekeken of ben je enthousiast geworden door onze recensie? Denk je dat de film de moeite waard is? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *