Review – Mission: Impossible – Fallout (2018)

Informatie

Regie: Christopher McQuarrie
Cast: Tom Cruise, Henry Cavill, Rebecca Ferguson, Simon Pegg & Ving Rhames
Genre: Actie, avontuur, thriller
Distributeur: Paramount Pictures
Releasedatum bioscoop: 1 augustus 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 5 december 2018

© 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Recensie

Het filmlandschap is binnen het actiegenre heel erg divers. En als je een reeks films bekijkt met bombastische actiescenes erin, dan merk je dat het niet steeds even gemakkelijk is om er echt een goede film in te maken. Zo kan je maar moeilijk een film als Death Wish (2018) maar moeilijk vergelijken met een fantastische blockbuster als Spectre (2015). En terwijl regisseur Cary Fukunaga werkt aan een vervolg op die laatste, werden fans van het actiegenre dit jaar weer getrakteerd op een geweldige aflevering in de Mission: Impossible-reeks. Tom Cruise haalde weer zijn gekste zelf naar boven en verraste vriend en vijand met waanzinnige stunts. Maar blijft die indrukwekkende stoerdoenerij genoeg om een hele franchise staande te houden?

© 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

In Mission: Impossible – Fallout keren we terug naar het leven van Ethan Hunt, de totaal geschifte IMF-agent die de wereld tekens weer van een gigantische ondergang moet redden. Twee jaar geleden pakten hij en zijn team de gevaarlijke Syndicate-leider Solomon Lane op. Maar dat wil niet zeggen dat het gevaar geweken is. Een geheimzinnig figuur, ene John Lark, is een aanhanger van Lane en wil er alles aan doen om de bestaande wereldorde met de grond gelijk te maken. Door gigantische en gevaarlijke nucleaire bommen wil Lark tonen dat het verzet groot is. Wanneer zijn vijand het plots heel persoonlijk begint te maken, moet Ethan hartverscheurende keuzes maken die misschien niet de juiste zijn. Zullen hij en zijn team het deze keer ook allemaal redden?

© 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

De Mission: Impossible-franchise staat al jaar en dag bekend om het ongelooflijk hoge gehalte aan entertainment. En dat is in deze gloednieuwe aflevering ook helemaal niet anders. Met een indrukwekkende en vooral heel erg intelligente eerste scene zet regisseur Christopher McQuarrie de toon voor zijn nieuwste film volledig. Van meet af aan zit het tempo heel erg hoog en heb je door dat deze aflevering anders is: het gaat steeds weer over keuzes, die mogelijk helemaal niet de juiste zijn. Het verhaal zit fantastisch goed in elkaar en de ene plottwist volgt de andere. Dat maakt dat je je natuurlijk op geen enkel moment verveelt. En het behoeft eigenlijk geen verder betoog: Fallout is een geweldig staaltje cinema. De actiescenes zijn prachtig in beeld gebracht en het verhaal is feilloos. Tom Cruise kan het nog altijd en doet het deze keer misschien wel nog beter dan voordien.

© 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Over Cruise gesproken: de acteur draagt zijn franchise nog steeds helemaal. Ook deze aflevering draait helemaal om Ethan Hunt, de keuzes die hij moet maken en de gevolgen die eraan zijn verbonden. De focus op het hoofdpersonage is zo goed en het acteerwerk van Cruise is en blijft super straf. Als je dan ook nog eens weet dat de man bijna al zijn stunts zelf doet, hoef je eigenlijk verder niet al te veel te zeggen. Cruise is ongelooflijk. Verder zijn ook alle andere personages zoals verwacht helemaal in orde en worden die stuk voor stuk vertolkt door fijne acteurs. Alec Baldwin, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Angela Bassett en Ving Rhames en Henry Cavill (mét echte snor) verbluffen net als Cruise. Wat een geweldige cast alweer. Mission: Impossible – Fallout is gewoon perfecte cinema. Punt. Uit.

Het verdict

Eigenlijk kon je het al verwachten: Mission Impossible – Fallout is voor iedereen een waar spektakel.  Christopher McQuarrie is een uitstekend regisseur die de franchise al sinds een aantal afleveringen onder toeziend oog van J.J. Abrams naar een hoger niveau tilt. Het verhaal, de actiescenes, de personages… alles staat helemaal op punt. Op geen enkel moment slaat verveling toe en dat is gewoon geweldig. Tom Cruise en zijn collega’s verbluffen met fantastisch acteerwerk en fijne stunts die je meer dan eens met mond open naar het scherm laten starten. Als je dit nu leest: haast je naar huis en bekijk de film zo snel mogelijk. Mission Impossible – Fallout is gewoon hemelse cinema. De film van Paramount Pictures ligt vanaf 5 december 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Heb jij alle Mission: Impossible-films al gezien en vond je deze ook de beste die je ooit al zag? Heb je Fallout in de bioscoop gezien of wachtte je op de DVD of Blu-Ray? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *