Review – The Meg (2018)

Informatie

Regie: Jon Turteltaub
Cast: Jason Statham, Bingbing Li,  Cliff Curtis, Riann Wilson, Ruby Rose & Robert Taylor
Genre: Actie, horror,  thriller
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 15 augustus 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 19 december 2018

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Er zijn heel wat topacteurs die al dan niet bewust steeds voor dezelfde soort rol kiezen. Het resultaat is wat men noemt ‘typecasting’, het gegeven waarbij studio’s hen vervolgens ook steeds in dezelfde rol zullen willen. Denk bijvoorbeeld maar aan Bruce Willis, Dave Bautista of Dwayne Johnson. Deze drie heren verschijnen in Tinseltown steeds weer als actiehelden in – meestal middelmatige – actieprenten. En dan is er nog een andere naam: Jason Statham. Sinds zijn optreden in de Transporter-franchise en de Crank-films, wordt ook hij steeds voor dezelfde soort rollen gevraagd. Hoe actievoller en gespierder hij moet zijn, hoe beter. In 2018 was de acteur onder andere te zien in The Meg, een film over een gigantische haai. Kan Statham nog steeds overtuigen als actieheld?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

The Meg neemt je mee naar Azië, waar op dertig kilometer van de Chinese kust de gigantische onderzoeksfaciliteit Mana One ligt. Wanneer een duikboot een fantastische ontdekking doet op de diepste bodem van de oceaan, loopt het helemaal verkeerd. Na een paar minuten vertoefd te hebben in het diepste van het diepste, blijkt dat er een gigantisch beest huist. De duikboot is stuk en dus moet Jonas Taylor, de enige die mogelijks ooit al met het beest in aanraking is gekomen, de boel komen redden. De operatie slaagt, maar dan blijkt dat het beest de diepste laag van de zee heeft verlaten en nu ook de gewone wereld komt teisteren. Jonas en alle andere werknemers van het lab moeten grote risico’s nemen om ervoor te zorgen dat de schade niet nog groter wordt. Zal hen dat ook lukken?

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

We zullen maar gewoon met de deur in huis vallen: The Meg is over de gehele lijn een behoorlijk voorspelbare prent. Je voelt wanneer er gevaar op de loer ligt en bovendien laat regisseur Jon Turteltaub zijn personages vaak dezelfde ‘fratsen’ opvoeren. Ook het verhaal in haar geheel, dat eigenlijk gewoon gaat over een grote haai die de mens probeert op te schrikken, is niet meteen het meest vernieuwende dat je het afgelopen jaar zag. Het resultaat is duidelijk: The Meg is vast en zeker een uiterst genietbare en entertainende film en wil ook helemaal niet meer zijn dan dat. Turtelltaub presenteert de kijker alweer – na de National Treasure-franchise – echte popcorncinema. Alleen is de inhoud echt wel zoek.

© 2018 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Wat wel goed is aan The Meg, is dat de aandacht voor de personages nooit uit het oog wordt verloren. De persoonlijkheden die je ziet rondsnellen, zwemmen, quasi verdrinken én de mensheid redden zijn niet de meest indrukwekkende, maar hebben zonder twijfel voldoende te vertellen waardoor het allemaal geloofwaardig blijft. Jonas Taylor is een personage dat Jason Statham helemaal naar zijn hand weet te zetten en daardoor voelt de film ook zo entertainend en fijn aan. Statham kan het nog steeds even goed, dat is duidelijk. Verder zijn ook Mac, Morris, Jaxx en Suyin voldoende geloofwaardige personages. Hun rollen worden goed vertolkt door respectievelijk Cliff Curtis, Riann Wilson, Ruby Rose en Bingbing Li.

Het verdict

The Meg is echte popcorncinema die absoluut de moeite waard is voor iedere cinefiel. Wanneer je een prent als deze bekijkt, kan je je leven even helemaal op pauze zetten en als een hersenloos wezen naar het scherm staren. Dat is goed, maar hoeft niet altijd. Jason Staham is geweldig als Jonas Taylor, maar eigenlijk doet iedereen van de cast het meer dan goed. Regisseur Jon Turteltaub presenteert de kijker entertainende cinema met goede speciale effecten en zorgt ervoor dat je je geen seconde verveelt. Er is dus geen enkele reden om deze Hollywoodfilm aan je voorbij te laten gaan. The Meg wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 19 december 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Ben jij fan van films die gaan over gigantische beesten en mensen die het er tegen moeten opnemen? Heb jij The Meg al gekeken of liet je de film compleet links liggen? Waarom vond je de film wel of niet goed? Laat het weten door hier onder te reageren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *