Review – Avengers: Infinity War (2018)

Informatie

Regie: Anthony Russo & Joe Russo
Cast: Robert Downey Jr., Zoe Saldana, Scarlett Johansson, Chris Evans & Tom Holland
Genre: Actie, sciencefiction, fantasy
Distributeur: Marvel
Releasedatum bioscoop: 25 april 2018
Releasedatum DVD & Blu-ray: 31 augustus 2018

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Recensie

De bioscopen worden al een aantal jaar lang overbevolkt door superhelden. Vooral de krachtige persoonlijkheden van Marvel zorgen telkens weer voor fenomenaal popcornplezier dat je echt niet mag missen. Maar ook bij DC lijken ze het succes gevonden te hebben. De recente Aquaman-film haalt voor de studio immers nog steeds geld in het laatje en wordt zo nog meer een knaller van een film. Terwijl veel fans momenteel wachten op de langverwachte nieuwe afleveringen in het MCU, zagen we eerder in 2018 onder andere Avengers: Infinity War passeren. De film bevatte zowat iedere held die we de laatste tien jaar de revue zagen passeren en beloofde voor de fans van de franchise een echte topper te worden. Maar is het wel gemakkelijk om zo veel grote persoonlijkheden in één prent te proppen?

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

In Avengers: Infinity War gebeurt eindelijk wat iedereen al lang vreesde: de grote Thanos focust zich volledig op het verzamelen van de Infinity Stones in de hoop zo het universum voor eens en voor altijd te zuiveren. Dat zal catastrofale gevolgen hebben, want de helft van alle leven zal uitgeroeid worden. De Avengers en Guardians of the Galaxy beseffen dat een confrontatie met de machtigste man in het universum onvermijdelijk is en dus moeten ze zich zo goed mogelijk verdedigen in de hoop zo veel mogelijk levens te redden. Maar zal het hen ook lukken? Of is alle moeite tevergeefs? Één ding is zeker: deze strijd is op leven en dood en sommige van de grootste helden die de wereld ooit heeft gekend zullen het einde niet meemaken. Deze keer staat echt alles op het spel…

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Tien jaar lang heeft het Marvel Cinematic Universe opgebouwd naar deze climax. Alle helden – op enkele zielen na – komen bij elkaar in deze film en het behoeft dan ook geen uitleg dat dat zorgt voor fenomenale momenten. Het is heerlijk om echt iedereen bij elkaar te zien. Maar er is uiteindelijk ook een keerzijde van de medaille. Door de echt ‘overload’ aan personages, springt de film van de hak op de tak en dat voelt natuurlijk niet sterk aan. Avengers: Infinity War heeft een heel duidelijke rode draad en toch voelt het verhaal chaotisch aan waardoor je als kijker meermaals het overzicht verliest. Dit is de minst straffe Marvel-film in jaren en dat is opmerkelijk, zeker omdat alle films tot nu toe piekfijn in orde waren. Hopelijk zorgt de studio ervoor dat de volgende afleveringen wel consistent en strak zijn, aangezien DC bezig is met een grote inhaalbeweging de komende jaren.

© 2018 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Over de personages kan je uiteraard helemaal niets slechts zeggen. Thanos, de grootste boosdoener van het universum, is een uiterst interessante slechterik met tal van boeiende elementen in zijn persoonlijkheid. De rol wordt wederom straf neergezet door Josh Brolin, de geknipte man voor een rol als deze. Maar ook alle Avengers, de Guardians of the Galaxy, Black Panther en alle andere helden die je kent uit de vorige films zijn en blijven de meest interessante die je zag. Chris Evans, Robert Downey Jr., Tom Holland, Scarlett Johansson en Zoe Saldana… het zijn maar enkele namen van de A-list cast die je in Infinity War aan het werk ziet. Het is en blijft alleen zonde dat de prent soms zo rommelig oogt en niet elk personage de aandacht krijgt die het verdient. Maar hoe kan het ook anders als alles en iedereen op een hoopje wordt gegooid?

Het verdict

Avengers: Infinity War is dé climax waar MCU-fans al tien jaar lang op zitten te wachten. En het moet gezegd: de film is van A tot Z een waar spektakel, maar niet meteen helemaal foutloos. Nu en dan valt het allemaal stil en chaotisch wordt het meer dan eens ook. En toch verdienen regisseurs Anthony en Joe Russo een echte pluim, want het regisseren van een film als deze is vast en zeker geen makkelijk gegeven. Visueel is en blijft het MCU één van de meest opmerkelijke franchises en ook de personages blijven één van de meest geweldige in de filmgeschiedenis. Avengers: Infinity War is topentertainment van de bovenste plank, maar botst af en toe tegen zijn eigen limieten aan. Maar hoe dan ook: het is een must see als je houdt van bombastische superheldenfilms. De Marvel-film ligt sinds 31 augustus 2018 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de imposante trailer nu.

Volg jij de Marvel-films ook al zo lang en heb jij ook tien jaar lang zitten wachten op deze grootse climax? Wat vind jij van Avengers: Infinity War? Heb je de film in de bioscoop gezien of wachtte je om hem thuis te bekijken? Laat het ons snel in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *