Review – A Simple Favor (2018)

Informatie

Regie: Paul Feig
Cast: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding, Ian Ho & Joshua Satine
Genre: Drama, mysterie, komedie
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 26 september 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 8 februari 2019

© 2018 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Films met ijzersterke vrouwen in de hoofdrol zijn broodnodig. Het is dan ook fantastisch dat Hollywood sinds een aantal jaren een grote boost heeft gegeven aan vrouwen. Zo zijn er tal van remakes en reboots van grote franchises geweest met enkel vrouwen in de hoofdrol. Denk bijvoorbeeld maar aan Ocean’s 8 (2018) en Ghostbusters (2016). Die laatste prent werd geregisseerd door Paul Feig en werd door vele fans van de franchise geheel onterecht neergeknuppeld. Feig is immers een fantastisch regisseur en wist ook met die film fantastisch entertainment tot bij de kijker te brengen. In 2018 was er opnieuw een film van de man in de zalen te zien. A Simple Favor, alweer met sterke vrouwen in de hoofdrol, was een echte hit en veel critici waren loven. Met Anna Kendrick en Blake Lively in glansrollen oogt de film veelbelovend, maar is dat ook zo?

© 2018 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

A Simple Favor gaat over het doodgewone leventje van de rasechte huismoeder Stephanie Smothers. Ze heeft een vlogkanaal, zorgt als alleenstaande moeder voor haar zoontje en is veel bezig met activiteiten in Miles’ school. Wanneer ze op een dag voor het eerst kennis maakt met de mysterieuze Emily, voelt ze meteen dat het klikt. De twee beginnen vaker af te spreken en groeien helemaal naar elkaar toe. Maar dan verdwijnt Emily plots en heeft Stephanie door dat ze haar nieuwe beste vriendin eigenlijk helemaal niet kende. Ze voelt dat er iets vreemds aan de hand is en ook wanneer Emily dood wordt teruggevonden, kan ze maar nauwelijks geloven dat het allemaal echt is. Zou het kunnen dat er meer aan de hand is? En kan ze Sean, de kersverse weduwnaar van Emily, zomaar vertrouwen?

© 2018 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Mysteriefilms zijn altijd een waar feest om naar te kijken. Samen met de hoofdpersonages krijg je immers steeds broodkruimeltjes en probeer je een groot geheim te ontragelen. Dat is in A Simple Favor niet minder het geval. Het verhaal dat Paul Feig deze keer voorschotelt is bijzonder straf en vooral heel erg onconventioneel. Je kan de prent op geen enkel moment vergelijken met een andere film die je ooit al zag en dat is vanzelfsprekend een grote troef. Nagenoeg elke scene zorgt voor een nieuw mysterie en dat maakt dat je je nooit verveelt. A Simple Favor zit echt fantastisch in elkaar en opnieuw toont Feig wat voor een fantastisch regisseur hij is. En als ultieme kers op de taart ziet het er allemaal nog eens geweldig strak uit. A Simple Favor is volledig terecht bejubeld door critici.

© 2018 Lions Gate Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Dat het allemaal zo goed overkomt, heeft natuurlijk ook te maken met het fijne acteerwerk van de gehele cast. Blake Lively is geweldig als de stijlvolle Emily, die mysterieuzer is dan eender wie. Maar eigenlijk is het vooral Anna Kendrick die met alle eer gaat lopen. Zij speelt de aanvankelijk schuchtere Stephanie en doet dat uitstekend. Het is een rol die haar echt op het lijf geschreven is. Beide personages zijn trouwens ook perfect uitgewerkt en maken ook een fijne psychologische ontwikkeling door. En dan is er ook nog Henry Golding, die de cast fijn aanvult met zijn rol als Sean. Paul Feig wist een fijne cast te verzamelen voor zijn nieuwste prent, die eigenlijk echt op elk vlak geweldig is.

Het verdict

A Simple Favor is echt een goede film. Het verhaal zit ongelooflijk goed in elkaar en zorgt ervoor dat er letterlijk elke minuut een nieuw deurtje open gaat voor de kijker. Paul Feig leidt alles in goede banen en laat niet toe dat je je nog maar één seconde verveelt. Alles voelt goed aan en eigenlijk vooral heel ongewoon. Visueel is de film een streling voor het oog en door het mooie acteerwerk van Anna Kendrick en Blake Lively, twee ijzersterke dames in Hollywood die uitstekende personages naar het scherm brengen, wordt het allemaal nog beter. Om een lang verhaal kort af te sluiten: A Simple Favor is een echte aanrader voor iedereen die houdt van mysterieuze dramafilms met een grappig kantje. De film wordt verdeeld door Belga Films en ligt sinds 8 februari 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de stijlvolle trailer nu.

Wat denk jij van A Simple Favor? Heb jij de nieuwste film van Paul Feig al in de bioscoop gezien of wachtte je tot je deze thuis kon ontdekken? Spreekt de film je wel of niet aan? Reageer nu hier onder en laat ons weten wat jouw mening is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *