Review – Goosebumps 2 (2018)

Informatie

Regie: Ari Sandel
Cast: Madison Iseman, Jeremy Ray Taylor, Caleel Harris, Ken Jeong & Jack Black
Genre: Horror, fantasy, avontuur
Distributeur: Sony Pictures
Releasedatum bioscoop: 24 oktober 2018
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 27 februari 2019

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Er zijn verhalen die voor kinderen en volwassenen nog steeds fantastisch blijven. Denk zo bijvoorbeeld maar aan de boeken van Roald Dahl, waarvan The BFG (2016) recent nog door meester Steven Spielberg werd verfilmd. Daarnaast zijn er nog de zovele sprookjes of andere verhalen die tot de verbeelding spreken. Ook de vele horrorverhalen van schrijver R.L. Stine vallen daar ongetwijfeld onder. In 2015 presenteerde Sony Pictures de allereerste verfilming van het legendarische Goosebumps en de film werd echt een groot succes. Vertier was het absolute kernwoord en dat gold over de gehele lijn, dus leek het haast ondenkbaar dat er geen sequel zou volgen. In 2018 kregen fans uiteindelijk Goosebumps 2 voorgeschoteld. Is dat vervolg net zo vermakelijk als diens voorganger of valt het deze keer toch allemaal een beetje tegen?

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

In Goosebumps 2 trekken we naar het kleine stadje Wardenclyffe. Daar wonen Sarah en Sonny samen met hun moeder Kathy. Sarah probeert om met een geweldig essay binnen te geraken aan de Columbia University, terwijl Sonny met zijn beste vriend Sam op zoek gaan naar oude spullen om er geld aan te verdienen. Wanneer een anonieme tip hen leidt naar een afgelegen huis, vinden ze niet veel later een vreemde porseleinen pop. Ze nemen hem mee naar huis en plots beginnen er rare dingen te gebeuren. De pop, die zichzelf Slappy noemt, blijkt te kunnen spreken en al gauw hebben de drie door dat die helemaal niet zo’n goede bedoelingen heeft. Wanneer Slappy alle enge wezens rond Halloween effectief tot leven breng, moeten Sarah, Sonny en Sam er alles aan doen om hun stadje te redden. Maar kan dat ook zonder dat er slachtoffers vallen?

© 2018 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved.

De eerste Kippenvel-film was dus een groot plezier om naar te kijken. Dat zorgt ervoor dat je ook bij aanvang van deze film met een groot enthousiasme naar het scherm staart. En laat ons maar meteen duidelijk zijn: dat is niet onterecht. Goosebumps 2 is qua verhaal misschien niet zo betoverend als de eerste film, maar het feit dat al je favoriete Halloween-wezens nu effectief tot leven komen is en blijft iets dat voor gigantisch plezier zorgt. Het scenario bevat meer dan genoeg verrassingen om de kijker te entertainen en ook de speciale effecten en animatie zijn van een heel hoog niveau. Goosebumps 2 brengt uitstekend familie-entertainment en dat is uiteindelijk waar het om gaat: verveling zal op geen enkel moment toeslaan.

2483691 – Goosebump: Haunted Halloween

Dat komt uiteraard ook door de fijne personages die je in de film ziet rondlopen. Sarah, Sonny en Sam zijn drie tieners – de eerste een stukje ouder – die echt goed zijn uitgewerkt. Het zijn geen lege persoonlijkheden, maar wel interessante personages die echt een persoonlijke ontwikkeling doormaken. Ze worden bovendien ook erg goed naar het scherm gebracht door respectievelijk Madison Iseman, Jeremy Ray Taylor en Caleel Harris. In minder belangrijke, maar toch nog fijne ondersteunende rollen, schitteren Wendi McLendon-Covey en Ken Jeong. Ook zij doen het heel erg goed. Toch is de grootste verrassing dat Jack Black opnieuw te bewonderen is als schrijver R.L. Stine, zeker aangezien dit vooraf nooit duidelijk was. Ach, Goosebumps 2 heeft een uitstekende cast. Punt aan de lijn!

Het verdict

Net zoals de eerste film in de franchise is ook deze aflevering samen te vatten in één zinsnede: plezier van A tot Z. Goosebumps 2 bezorgt de kijker van meet af aan een entertainende cinema-ervaring en dat is hoe dan ook het allerbelangrijkste. De relatief onbekende regisseur Ari Sandel presenteert een genietbare maar niet perfecte film die er visueel heel erg goed uit ziet. Madison Iseman, Jeremy Ray Taylor en de grote Jack Black zorgen voor fijn acteerwerk en maken het totale eindproduct nog beter. Goosebumps 2 is geen Oscarwaardige prent, maar wel honderd procent entertainment voor het hele gezin. De film wordt verdeeld door Sony Pictures en ligt sinds 27 februari 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de spannende trailer nu.

Heb jij vroeger de boeken van R.L. Stine altijd graag gelezen of doe je dat nu nog steeds? Ben je Goosebumps 2 in de bioscoop gaan bewonderen of sprak de film je toch niet zo aan? Laat het weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *