Review – Asher (2019)

Informatie

Regie: Michael Caton-Jones
Cast: Ron Perlman, Famke Janssen, Marta Milans & Peter Facinelli
Genre: Actie, drama, thriller
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 7 maart 2019

© 2018 Asher The Movie, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Lang niet alle films die in de wereld gemaakt worden krijgen ook een veel betekenende release in België. Zelfs prenten zoals Boy Erased (2018) en Upgrade (2018) die in de VS een gigantische release krijgen, verschijnen bij ons maar op een klein schijfje. Andere films zijn hier helemaal niet te zien. Een tijdje terug bracht filmdistributeur Source 1 Media de kleine, maar toch interessant ogende actiethriller Asher uit op DVD en Blu-Ray. De film met Hellboy­-ster Ron Perlman en de Nederlandse Famke Janssen mag dan misschien wel klein zijn, maar loont misschien toch de moeite. Is het terecht dat de film slechts een home entertainment-release kreeg of had de prent toch in de bioscoopzalen moeten verschijnen? Hoog tijd om dat eens wat beter te bekijken…

© 2018 Asher The Movie, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Asher is een huurmoordenaar die al heel erg lang in het vak zit. Via zijn Joodse contacten krijgt hij elke keer een nieuw opdracht, die hij steeds met glans weet af te werken. Wanneer de man echter last krijgt van zijn hart, weet hij dat hij stilaan tegen zijn limieten aan zit. Asher wilt niet langer meedoen in het netwerk en beslist om nog één allerlaatste opdracht te volbrengen. Gaandeweg leert hij geheel toevallig de bevallige Sophie kennen, een interessante vrouw die hem terug levend doet voelen maar hem tegelijk ook van zijn focus wegtrekt. De laatste opdracht loopt niet van een leien dakje en Asher weet dat het nu nog gevaarlijker is dan ooit tevoren. Zal dit allemaal goed aflopen en zal Asher eindelijk van zijn verdiend pensioen kunnen genieten?

© 2018 Asher The Movie, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Rust is een element dat Asher eigenlijk over de gehele lijn kenmerkt. De film heeft een heel kalme sfeer en dat doet eigenlijk wel eens deugd. Actiefilms hebben immers de gewoonte om over the top explosief te zijn. De keerzijde van de medaille is natuurlijk wel dat het nu en dan allemaal een beetje saai wordt. Hoewel het verhaal echt wel interessant is en de focus gedurende de hele prent alles behalve verkeerd ligt, kan je toch nooit zeggen dat de film van regisseur Michael Caton-Jones echt een schot in de roos is. Je blijft als kijker op je honger zitten en dat is zonde. Een beetje meer actie was echt welkom geweest, terwijl het net ook iets is dat Asher goed weet te onderscheiden. Na afloop zit je met dit vreemde dubbele gevoel.

© 2018 Asher The Movie, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Caton-Jones focust in Asher vooral op het gelijknamige hoofdpersonage en dat werpt wel echt zijn vruchten af. Asher is een getroebleerd personage dat eenzaam is, ongezond en vooral doodongelukkig. De rol wordt voortreffelijk naar het scherm gebracht door Ron Perlman, de acteur die in een vorig leven furore maakte als Hellboy. Maar ook Famke Janssen doet het uitstekend als de mysterieuze Sophie die op haar beurt ook tal van problemen heeft in haar leven. Qua personages zit de film dus wel echt goed. Het is alleen jammer dat het verhaal dat tikkeltje te traag is waardoor niet alles altijd goed tot zijn recht komt. Één ding is echter zeker: Michael Caton-Jones is geen slechte regisseur en presenteert een film die er over de gehele lijn heel goed uitziet.

Het verdict

Een echte topper is Asher helemaal niet. Het is dan ook de perfecte keuze van Source 1 Media om de film meteen op DVD en Blu-Ray uit te brengen. Voor een tragere en minder bombastische film als Asher is er immers helemaal geen groot publiek. Dit neemt echter niet weg dat de film alsnog de moeite waard is. Het verhaal zit niet helemaal goed door het (te) rustige tempo, maar door de fantastische focus op de personages trekt regisseur Michael Caton-Jones dat bijna volledig terug goed. Ron Perlman doet het uitstekend als het titelpersonage en Famke Janssen vult goed aan als de lieve Sophie. Asher is dus geen slechte film, maar ook geen schot in de roos. Wil je de film graag een kans geven? De prent wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 7 maart 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Wat denk jij van deze actiefilm? Heb je het wel voor tragere genrefilms of vind je het maar een beetje saai? Heb jij Asher al gekeken? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen met jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *