Review – Terminal (2019)

Informatie

Regie: Vaughn Stein
Cast: Simon Pegg, Margot Robbie, Max Irons, Dexter Fletcher & Mike Myers
Genre: Criminaliteit, thriller, drama
Distributeur: Source 1 Media
Releasedatum DVD: 2 mei 2019

© 2017 Mr. Lively, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Recensie

Een goede thriller is er één die je echt op het puntje van je stoel laat zitten, die enorm spannend is en die jou voortdurend met de personages laat zoeken naar wat er nu eigenlijk aan de hand is. Het spreekt voor zich dat – in tijden waarin films op elk niveau worden gemaakt – er tal van gradaties zijn binnen het thrillergenre zelf. Sommige films zijn indrukwekkend straf, andere prenten laten je interesse na een aantal minuten al andere oorden opzoeken. Bovendien komen lang niet alle thrillers bij ons in de bioscoop. Een tijdje terug bracht de fijne filmverdeler Source 1 Media de interessant ogende misdaadthriller Terminal uit op DVD. De prent met Simon Pegg en Margot Robbie doet je meteen enthousiast worden. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Of is Terminal ronduit rommel?

© 2017 Mr. Lively, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Terminal speelt zich af in een donkere, quasi verlaten stad in een alternatieve realiteit. Mensen leven er een stuk anoniemer en dat geldt ook voor een bevallige barvrouw van een donkere kroeg in een afgelegen station. Wanneer ze bezoek krijgt van een zieke man die het einde van zijn leven tegemoet wandelt en twee misdadigers, besluit ze de klanten meteen aan te spreken. De jonge barvrouw stelt zich op als een interessante partij voor iedereen, maar voert met grote zekerheid iets in haar schild. Zou het kunnen dat de onschuldige ogende barvrouw een oude bekende is van de heren die ze bedient? En wat is er aan de hand met Clinton, de vreemde conciërge die fluitend doorheen het station strompelt en van allerlei dingen op de hoogte lijkt te zijn?

© 2017 Mr. Lively, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Één ding is eigenlijk van meet af aan al duidelijk: Terminal is een heel rare film. Twee aparte verhaallijnen – de ene van de zieke man, de andere van de twee misdadigers die hoopvol een spannende nieuwe opdracht afwachten – wisselen elkaar af, maar eigenlijk voelt het nooit helemaal straf aan. Nochtans zou dat absoluut interessant moeten zijn. Het is meer dan duidelijk dat regisseur Vaughn Stein – een ervaren man in Hollywood die nu voor het eerst een langspeler presenteert – de vorm heeft laten primeren op de inhoud. Nooit worden de verhaallijnen goed uitgewerk en alles voelt veel te simplistisch aan. Het resultaat is een vreemde misdaadthriller die langs geen kanten vooruitgaat en nu en dan echt saai wordt. Terminal, een woordspeling die wel bij de prent past, is absoluut geen goede cinema.

© 2017 Mr. Lively, LLC. Premiere TV Distribution. All Rights Reserved.

Dat het verhaal niet helemaal overtuigend is, is één ding. Maar ook de personages zijn niet meteen de beste die je ooit al in een film zag passeren. Bill, de arme zieke man die probeert een betekenisvol einde van zijn leven te forceren, is over de gehele lijn een lege persoonlijkheid die nagenoeg overbodig is. Het fijne acteerwerk van de sympathieke Simon Pegg kan daar jammer genoeg helemaal niets aan veranderen. Ook Margot Robbie, die de rol speelt van de knappe barvrouw die absoluut vol geheimen zit, komt op geen enkel moment goed over omwille van haar flauwe personage. Dat geldt ook voor de overige personages en acteurs die je aan het werk ziet. Één ding is absoluut zeker: Vaughn Stein is eigenlijk helemaal niet klaar om films neer te pennen en ze zelf te regisseren. Terminal is gewoon echt een slechte film.

Het verdict

Terminal moest een spannende, boeiende en visueel verbluffende misdaadthriller zijn. Wel, daar is eigenlijk absoluut niets van aan. De film is saai, het verhaal trekt eigenlijk op niets en ook de personages worden op geen enkel moment interessant. Dat is jammer, zeker omdat Simon Pegg en Margot Robbie hun uiterste best doen om de film nog naar een respectabel niveau te tillen. Regisseur-scenarist Vaughn Stein heeft met zijn eerste langspeler eigenlijk maar één ding bewezen: dat hij geenszins de geknipte man is om films te maken. Terminal is een vreemde prent die nooit interessant wordt en daardoor eigenlijk alleen maar bestempeld kan worden als absoluut tijdverlies. Wil je de film toch zelf een keertje ontdekken? Terminal wordt verdeeld door Source 1 Media en ligt sinds 2 mei 2019 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de speciale trailer snel!

Wat denk jij van deze erg speciale thriller? Heb je Terminal zelf al gekeken of ben je dat wel/niet van plan na het lezen van onze recensie? Wat vond jij van de film? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen en jouw bevindingen met de wereld te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *