Review – The Mule (2019)

Informatie

Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Michael Peña, Dianne Wiest, Laurence Fishburne & Bradley Cooper
Genre: Criminaliteit, drama, thriller
Distributeur: Warner Bros. Pictures
Releasedatum bioscoop: 23 januari 2019
Releasedatum DVD: 12 juni 2019

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc., Imperative Entertainment, LLC and BRON Creative USA, Corp. All Rights Reserved.

Recensie

Er zijn heel wat dames en heren die al tal van decennia actief zijn in Hollywood. Denk bijvoorbeeld maar aan Harrison Ford, die na zijn rollen als Han Solo en Indiana Jones terecht nog steeds niet afgeschreven is. Ook de geweldige Britse Judi Dench – tot een paar afleveringen terug de baas van James Bond – blijft maar acteren. Maar als er één naam is die echt keer op keer verbluft, dan is het wel Clint Eastwood. De intussen 89-jarige bompa maakt nog steeds films op het hoogste niveau en acteert er bovendien ook zelf in. Zijn meest recente wapenfeit is The Mule, een misdaaddrama gebaseerd op waargebeurde feiten dat niet ongelooflijk enthousiast werd ontvangen door recensenten in de VS. Is Eastwood echt aan het einde van zijn Latijn of is de kritiek volkomen onterecht?

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc., Imperative Entertainment, LLC and BRON Creative USA, Corp. All Rights Reserved.

Earl Stone is een eenzame man van bijna een eeuw die zich voornamelijk bezighoudt met het kweken van bloemen. Daar valt natuurlijk niet veel geld mee te verdienen en dus belandt hij bovenop een gigantische schuldenberg. Zijn huis wordt in beslag genomen en Earl kan eigenlijk nergens heen. Op het huwelijk van iemand in de familie – waar hij overigens totaal van vervreemd is – loopt hij een Mexicaanse man tegen het lijf die hem de mogelijkheid geeft om echt veel geld te verdienen. Het enige wat de oude man moet doen is een ‘lading’ afleveren aan één of ander hotel. Earl beslist het te doen, aangezien hij toch niet veel om handen heeft. Het blijft niet bij één keer en gaandeweg ontdekt de man dat hij eigenlijk werkt als koerier voor een groot Mexicaans drugskartel. Zal dit onopgemerkt kunnen blijven gebeuren of loopt de nog niet zo versleten man toch gevaar?

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc., Imperative Entertainment, LLC and BRON Creative USA, Corp. All Rights Reserved.

Clint Eastwood is ongetwijfeld een naam die bij jouw miljoenen belletjes doet rinkelen. De getalenteerde acteur, scenarist en filmmaker heeft immers al heel wat Oscarprijzen en -nominaties op zijn naam staan. Toen bleek dat hij op de proppen kwam met het interessant ogende The Mule, waren alle ogen dan op hem gericht. Zou de man het nog steeds kunnen op 89-jarige leeftijd? Één ding staat vast: The Mule is echt een schitterend drama. Het verhaal – over een oude man die eigenlijk alles in zijn leven kwijt is en financieel aan de grond zit – is uitstekend geschreven. Je zou denken dat de film saai wordt na verloop van tijd, maar dat is helemaal niet het geval. The Mule weet de kijker iedere seconde te interesseren en dat is absoluut geweldig. Ja hoor, ook na al die tijd heeft Eastwood het nog steeds in zich.

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc., Imperative Entertainment, LLC and BRON Creative USA, Corp. All Rights Reserved.

The Mule heeft eigenlijk alles te denken aan het hoofdpersonage. Earl Stone is een getroebleerde man die eigenlijk met zichzelf geen weg weet. De man begint dan maar gevaarlijke ladingen van A naar B te rijden. Het oude personage is uitstekend geschreven en maakt gaandeweg ook een bijzondere psychologische ontwikkeling door, waardoor je als kijker meermaals heel dichtbij komt. De rol wordt indrukwekkend straf neergezet door Clint Eastwood. Het was verwacht dat het goed zou zijn, maar Eastwood blijft zichzelf steeds overtreffen. Naast de topper schitteren verder ook dochterlief Alison Eastwood, Michael Peña, Dianne Wiest, Laurence Fishburne en Bradley Cooper in interessante rollen. Eastwood wist naast zichzelf een uitstekende cast te verzamelen die de film naar een gigantisch hoog niveau tilt.

Het verdict

Dat Amerikaanse recensenten de film over het algemeen niet zo bijzonder geweldig vonden, is op z’n minst erg opvallend. Clint Eastwood presenteert immers een erg entertainend drama met diepgang dat nooit saai wordt. Eastwood bewijst – niet alleen met zijn regie, ook met zijn acteerwerk – dat hij het nog steeds in zich heeft en verdient op 89-jarige leeftijd niet meer dan alle lof die je je maar kan inbeelden. The Mule is een uitstekende prent die je nooit verveelt en naar het einde toe ook echt diep raakt. Naast Eastwood zorgen ook Bradley Cooper en Diane Wiest voor uitstekend acteerwerk waar je nog enthousiaster van wordt. Om een lang verhaal kort te maken: ook de nieuwe Eastwood is absoluut een niet te missen topfilm. The Mule wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 12 juni 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de indrukwekkende trailer nu.

Volg jij het repertoire van Clint Eastwood ook al jaren en was je benieuwd naar zijn nieuwste prent The Mule? Denk je dat hij het nog steeds in zich heeft of vind jij onze recensie te enthousiast? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *