Review – Captain Marvel (2019)

Informatie

Regie: Anna Boden & Ryan Fleck
Cast: Brie Larson, Jude Law, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn & Lashana Lynch
Genre: Actie, sciencefiction, avontuur
Distributeur: Marvel
Releasedatum bioscoop: 6 maart 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 12 juli 2019

© 2019 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Recensie

Het Marvel Cinematic Universe bestaat al een dikke tien jaar en zal wellicht ook nog minstens zo lang blijven bestaan. Er blijven immers steeds fans bijkomen en dat is eigenlijk absoluut terecht. Afgelopen weekend kondigde Kevin Feige, baas van Marvel, een hele nieuwe fase van films en series aan. De komende jaren zullen topfilms als The Eternals, een nieuwe Doctor Strange-film en een solofilm voor Black Widow de fans ongetwijfeld bekoren. Terwijl Avengers: Endgame voor velen nog heel vers in het geheugen zit, was er in 2019 nog een andere superheldenfilm in de zalen te bewonderen. Captain Marvel introduceerde de allersterkste superheldin die de aarde ooit heeft bezocht en dat in het gedaante van Brie Larson. Is de solofilm een fijne eerste passage van de superheldin of voelt het toch allemaal te zwakjes aan?

© 2019 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Vers is een jonge vrouw die woont op Hala, een prachtige planeet en tegelijk ook de thuisbasis voor de Kree. Onder leiding van de grote krijger Yon-Rogg vervolledigt Vers haar opleiding en is ze eindelijk klaar voor haar eerste echte missie in de ruimte. Alleen verloopt die helemaal anders dan verwacht en belandt Vers, opgejaagd door een gevaarlijke Skrull-eenheid, op aarde. Daar loopt ze de jonge Nick Fury tegen het lijf, die haar helpt om een belangrijk mysterie op te lossen en het op te nemen tegen de vijandige Skrull. Wanneer Vers echter ontdekt dat haar hele leven een leugen is en dat de echte vijand helemaal iemand anders is, moet de jonge vrouw haar echte innerlijke krachten ontdekken en haar lot accepteren. Zulllen Vers en haar nieuwe en oude vrienden de strijd tegen de echte vijand overleven?

© 2019 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Captain Marvel is de allersterkste superheld in het Marvel Cinematic Universe tot nu toe. Dat is iets wat je doorheen de film heel duidelijk ziet. Dat Marvel de superheldin pas nu introduceert is dan ook geen verrassing, aangezien zij moet meehelpen om het in Endgame op te nemen tegen de verschrikkelijke Thanos. Captain Marvel is van meet af aan een uitstekende Marvel-aflevering. Het verhaal is goed geschreven – maar komt misschien wel wat lastig op gang – en net zoals in alle prenten binnen de reeks is er meer dan genoeg plaats voor humor. Na een half uurtje besef je helemaal weer waarom Marvel al jaar en dag jouw bioscoop inpalmt: het is gewoon topentertainment. Regisseur Anna Boden en Ryan Fleck leveren uitstekend werk en presenteren een heldin die je interesse van meet af aan beetheeft.

© 2019 Marvel Studios. All Rights Reserved.

Wellicht is dat ook wel de verdienste van Brie Larson, de topactrice die voor haar indrukwekkende performance in Room (2015) een Oscar mee naar huis nam. Larson is fenomenaal als Captain Marvel, maar het feministische aspect – waar de film vooral op wilde focussen – komt nooit helemaal sterk naar voor. Op dat vlak lijkt Captain Marvel dus wel een beetje tegen te vallen. Naast Larson schitteren ook Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch en Jude Law in uitstekende rollen die de film nog interessanter maken. Tot slot zie je ook nog Annette Bening de revue passeren als de belangrijke Dr. Wendy Lawson. Anna Boden en Ryan Fleck konden rekenen op een uitstekende cast en dat komt het eindproduct logischerwijs alleen maar ten goede.

Het verdict

Het Marvel Cinematic Universe blijft maar uitbreiden. Met deze Captain Marvel, briljant vertolkt door de geweldige Brie Larson, wordt het allemaal nog beter. Captain Marvel is een fijne Marvel-aflevering die je entertaint van A tot Z en die je doet hunkeren naar nog meer films in de reeks. Het verhaal komt moeizaam op gang, maar vergeet je interesse daarna geen enkel moment vast te houden. De regie is in handen van Anna Boden en Ryan Fleck, een topduo met oog voor details. Alleen is er van de groots aangekondigde en veel verwachte feministische component in deze film niet echt heel veel sprake. Hoe dan ook: Captain Marvel is uitstekende cinema voor alle Marvel-fans en voor iedere cinefiel die houdt van goede cinema. Leuk weetje: ook Stan Lee heeft een cameo in deze film. Captain Marvel wordt verdeeld door Marvel en ligt sinds 12 juli 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de coole trailer nu.

Vind jij het ook zo geweldig dat Brie Larson in de huid is gekropen van Captain Marvel? Heb je de nieuwe Marvel-prent al in de bioscoop gekeken of wachtte je op de film bij je thuis? Laat ons weten wat jij van Captain Marvel denkt door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *