Review – Stranger Things: Seizoen 3 (2019)

Informatie

Regie: Shawn Levy, Uta Briesewitz e.a.
Cast: David Harbour, Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Maya Hawke & Finn Wolfhard
Genre: Drama, horror, mysterie
Originele zender: Netflix
Releasedatum: 4 juli 2019

© 2019 Netflix. All Rights Reserved.

Recensie

Voor heel wat mensen – en eigenlijk is dat niet meer dan terecht – zijn de jaren ’80 de absolute hemel. De tijd waarin George Michael, Queen en Aretha Franklin absolute top waren én er een echte popcultuur ontstond die tot op vandaag nog populair is, blijft voor velen geweldig. Films en series die knipogen naar die tijd worden dan ook druk bekeken. Sinds een aantal jaren kunnen fans van de jaren ’80 genieten van de fantastische Netflix Original Serie Stranger Things. De reeks over een paar tieners die de wereld moeten redden van een vreselijk gevaarlijk en vooral angstaanjagend wezen behoort momenteel tot de absolute top. Sinds begin juli staat het derde en meest recente seizoen van de reeks online. Is het nog steeds allemaal zo indrukwekkend straf of is Netflix de reeks stilaan aan het uitmelken?

© 2019 Netflix. All Rights Reserved.

Het is 1985 en de rust in het gezellige Hawkins, tot voor kort geteisterd door een vreselijk wezen, lijkt eindelijk teruggekeerd. Het belooft een geweldige zomer te worden voor Elf en Mike, die tot over hun oren verliefd zijn. Terwijl iedereen in het stadje dolenthousiast rondloopt voor de opening van het gloednieuwe Starcourt shopping center, voelt de arme Will opnieuw de aanwezigheid van het vreemde wezen dat nog niet zo lang geleden het stadje terroriseerde. Zou het kunnen dat Hawkins opnieuw in gevaar is? Intussen voelt ook Joyce dat er iets vreemd aan de hand is, aangezien magnetische dingen plots niet meer magnetisch zijn. Samen met Hopper, die haar niet helemaal gelooft, probeert ze dit mysterie te ontrafelen. Al gauw blijkt dat Hawkins nog meer in gevaar is dan ooit tevoren én dat de Russen er iets mee te maken hebben…

© 2019 Netflix. All Rights Reserved.

Stranger Things is dus al een aantal jaar één van de beste horrorseries die je kan ontdekken. Ook dit derde seizoen blijft op exact hetzelfde niveau verdergaan, hoewel het nieuwe er wel een beetje van af is. Het verhaal dat de Duffer-broers en hun scenaristen dit seizoen voorschotelen is misschien wel het grootste dat we al zagen, aangezien de makers ook een straffe Koude Oorlog component introduceren. Dat alles, gecombineerd met de vertrouwde elementen, voldoende horror en tal van verrassingen, maken van het derde seizoen van de reeks alweer topentertainment. Stranger  Things mag dan misschien wel niet meer nieuw zijn, het is en blijft een topreeks die je gewoonweg niet wil missen. En de jaren ’80? Die zijn inderdaad fenomenaal geweldig.

© 2019 Netflix. All Rights Reserved.

Ook de cast, die al sinds de allereerste aflevering verbluft, doet het wederom geweldig. Millie Bobby Brown blijft een ongelooflijk goede actrice en draagt de reeks opnieuw in haar rol als Eleven. Het personage blijft fantastisch. Maar ook alle andere leden van de cast doen het uitstekend. David Harbour is weer in topvorm als Jim Hopper en Winona Ryder blijft verbluffen als de bezorgde Joyce Byers. De enige echte nieuwkomer in dit seizoen is Maya Hawke, de dochter van Ethan Hawke, die ook uitstekend overkomt als Robin, een collega van Steve Harrington in het ijssalon. Er zijn zo veel namen om op te noemen, zo veel goede acteurs. Één ding is zeker: de cast van Stranger Things is fenomenaal en maakt de reeks nog beter dan het allemaal al is.

Het verdict

Het derde seizoen van Stranger Things is opnieuw een schot in de roos. Hoewel de reeks niet meer nieuw is, zorgen de makers ervoor dat ook deze afleveringen over de gehele lijn entertainen. Het verhaal is ambitieus en goed uitgevoerd, waardoor je mond letterlijk meermaals openvalt. Dat gecombineerd met een heerlijke portie horror, fantastische regie en feilloze montage maken van Stranger Things nog steeds één van de beste reeksen die je momenteel kan ontdekken. Millie Bobby Brown blijft geweldig en dat geldt voor iedere acteur die je in de reeks ziet passeren. Één boodschap dus: zorg ervoor dat je ook dit seizoen niet mist. Stranger Things is sinds 4 juli 2019 integraal te bewonderen via Netflix. Bekijk de spannende en angstaanjagende trailer van het meest recente seizoen nu.

Wat vind jij van het derde seizoen van Stranger Things? Heb jij de nieuwe afleveringen al gekeken en vond je het ook allemaal zo spannend en goed? Of is je enthousiasme een pak minder? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *