Review – The Kid Who Would Be King (2019)

Informatie

Regie: Joe Cornish
Cast: Louis Ashbourne Serkis, Dean Chaumoo, Patrick Stewart, Angus Imrie & Rebecca Ferguson
Genre: Actie, avontuur, familie, fantasy
Distributeur: Twentieth Century Fox
Releasedatum bioscoop: 3 april 2019
Releasedatum DVD: 31 juli 2019

© 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Recensie

Of we nu groot of klein zijn of jong of oud, iedere mens houdt wel van grote verhalen. Daaronder vallen onder andere sprookjes, epische legendes en tal van andere verhalen die iedereen wel kent. Een verhaal dat wereldwijd gekend is, is dat van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Er zijn immers maar weinig mensen bij wie de naam Excalibur echt geen belletje doet rinkelen. Het grote en heldhaftige verhaal over de wijze koning is al meermaals naar het grote scherm gebracht. De meest recente versie was die van Guy Ritchie, maar bleek geen al te groot succes. Eerder dit  jaar kwam The Kid Who Would Be King in de Belgische bioscoopzalen. Ook die avontuurlijke familiefilm heeft een prachtige link met het grote verhaal van Koning Arthur. Is deze versie dan wel geslaagd?

© 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Alex is een gewone jongen en zit in het eerste jaar op de middelbare school. Samen met zijn moeder leidt hij een fijn leventje, maar er is één probleem. Hij en zijn beste vriend Bedders worden op school gepest. Wanneer een pesterij verkeerd afloopt en Alex moet nablijven, verloopt de avond anders dan verwacht. Op een verlaten werf vindt de Britse jongen een steen met daarin een groot zwaard. Alex twijfelt geen seconde en trekt het wapen eruit. Verder gebeurt er niets bijzonders, tot er een paar dagen een vreemde jongen op school verschijnt. Mertijn – zo noemt hij zich – scandeert dat Alex de uitverkorene Koning is die het land moet redden van een vreselijke ondergang. Maar is dat eigenlijk wel waar? Alex en zijn vrienden moeten hun lot accepteren, terwijl een gevaarlijke queeste op hen wacht…

© 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Er zijn van die verhalen die absoluut tot de verbeelding spreken. Het spreekt voor zich dat ook het verhaal van Koning Arthur, Merlijn en alle andere trouwe vrienden van het bekende personage daar ook bij hoort. The Kid Who Would Be King vertelt dat grootse verhaal op een hele andere manier en is daardoor meteen heel erg vernieuwend. Hoewel het een echte familiefilm is, verveelt de prent het volwassen publiek geen seconde. Regisseur Joe Cornish – bekend van het entertainende Attack the Block (2011) – zorgt ervoor dat zijn nieuwe film plezier levert voor iedereen. Het verhaal gaat goed vooruit en bevat bovendien ook een fijne boodschap voor de jeugd van tegenwoordig. Cornish weet hoe hij moet entertainen en bewijst zich met deze film nog maar eens.

© 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Niet alleen qua verhaal en regie is The Kid Who Would Be King een voltreffer, ook visueel zit alles behoorlijk goed. De speciale effecten die je in de film ziet zijn van een hoog niveau en daardoor wordt alles nog geloofwaardiger. En dat hoge niveau geldt ook voor het acteerwerk. De rol van de jonge Alex die plots een koning blijkt, wordt fantastisch vertolkt door Louis Ashbourne Serkis, de zoon van de geweldige Andy Serkis. Hij draagt de film compleet en door zijn onschuldige uiterlijk wordt het allemaal nog fijner. Ook Tom Taylor, Rhianna Dorris en Angus Imrie doen het uitstekend. Uiteraard bestaat de cast niet alleen uit jonge acteurs. Denise Gough, Patrick Stewart en Rebecca Fergusson vervolledigen de goede cast en zorgen ook voor feilloos acteerwerk.

Het verdict

The Kid Who Would Be King – in ons land uitgebracht als Alex, De Jongen Die Koning Zou Worden – is een fantastische avonturenfilm voor het hele gezin die doet denken aan de Narnia-films. Joe Cornisch presenteert een verhaal dat van meet af aan interessant is en weet je interesse over de gehele lijn vast te houden. De regie is strak en ook de CGI stelt op geen enkel ogenblik teleur. De cast wordt geleid door een overtuigende Louis Ashbourne Serkis, maar ook Patrick Steward en Rebecca Ferguson doen het goed. The Kid Who Would Be King is dus een niet te missen familiefilm die je tijd absoluut waard is. Je weet dus wat je te doen staat! De film wordt verdeeld door Twentieth Century Fox en ligt vanaf 31 juli 2019 op DVD in de winkelrekken. Bekijk de spannende en fijne trailer nu.

Hou jij ook van grote verhalen die je fantasie helemaal doen werken? Wat denk jij van The Kid Who Would Be King? Spreekt de film je aan of toch niet helemaal? Heb je hem al gezien of ben je dat nog (niet) van plan? Laat het ons snel weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *