Review – Billionaire Boys Club (2019)

Informatie

Regie: James Cox
Cast: Ansel Elgort, Taron Egerton, Kevin Spacey, Emma Roberts & Ryan Rottman
Genre: Biografisch drama, thriller
Distributeur: Remain in Light
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 5 maart 2019

© 2017 BB Club, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Recensie

In een nog niet zo heel ver verleden was Kevin Spacey te bewonderen in één van de beste rollen die op televisie te zien waren: als Frank Underwood in de steengoede Netflix Original House of Cards. Er kwam echter een einde aan Spaceys carrière door tal van beschuldigingen van ongewenste intimiteiten, vooral op gang gekomen door de hele #MeToo-beweging. De man is sindsdien volledig verdwenen van het scherm en in één van zijn laatste wapenfeiten, All the Money in the World (2017), werd hij vervangen door Christopher Plummer. Een tijdje terug bracht Remain in Light het biografische drama Billionaire Boys Club uit op DVD en Blu-Ray. Het is de voorlopig laatste film waarin de man te zien is. De moeite waard of toch maar niet?

© 2017 BB Club, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Dean Karny heeft het allemaal: hij ziet er goed uit, hij is intelligent en weet hoe hij mensen dingen moet aansmeren. Nadat hij afgestudeerd is aan Harvard, verloopt zijn leven alleen niet helemaal zoals gepland. Wanneer hij na vijf jaar zijn voormalige studiegenoot Joe Hunt opnieuw tegen het lijf loopt, komen de twee op de proppen met een briljant plan. Samen willen ze een bedrijf oprichten dat investeert in goud, waarmee ze gegarandeerd de top van Beverly Hills zullen bereiken. Al snel wordt BBC geboren, maar het gaat nog sneller wanneer geldschieter Ron Levin zijn geld in het bedrijf pompt. Alleen komt er aan alle mooie liedjes een einde… Als Joe en Dean ontdekken dat ze door één van hun investeerders opgelicht zijn, zien ze hun American Dream voor hun ogen verdwijnen en beseffen ze dat hun business heel gevaarlijk kan worden…

© 2017 BB Club, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Verhalen over grote bedrijven, investeringen en de gevaren die daarbij komen kijken zijn altijd interessant. Dat is aanvankelijk ook niet anders bij Billionaire Boys Club. De film begint goed en wordt voortdurend verteld vanuit het perspectief van Joe Hunt, die samen met zijn oude kennis Dean een bedrijf opricht. Het eerste deel van de film is geloofwaardig en uitstekend opgebouwd, maar regisseur James Cox gaat vervolgens een beetje de mist in. Billionaire Boys Club ontspoort volledig en gaat daardoor totaal de verkeerde richting uit. Uiteindelijk wordt dit biografische drama een ongeloofwaardige vertelling over een hoop jonge mannen die gewoon wat geld willen verdienen. Zonde, want de film had eigenlijk alles in zich om toch een schot in de roos te zijn.

© 2017 BB Club, LLC. The Searchers. All Rights Reserved.

Cox’ verhaal is eigenlijk het enige probleem met de film, want zijn regie is over het algemeen zeker niet catastrofaal slecht. Ook het acteerwerk is geenszins miserabel te noemen. Integendeel: hoofdrolspelers Ansel Elgort en Taron Egerton leveren uitstekende performances. Elgort overtuigt als Joe Hunt en Egerton doet het fantastisch als Dean Karny. De twee zorgen meermaals voor vuurwerk op het scherm en spelen ook gewoon goed samen. Naast deze twee jonge acteurs schittert Kevin Spacy in de rol van Ron Levin, een steenrijke investeerder die wel iets voelt voor het nieuwe bedrijfje van de jonge gasten. Ondanks alles wat hem ten laste wordt gelegd, is en blijft Spacey wel een goede acteur. De rol van Ron Levin past hem perfect. Verder zie je Ryan Rottman en Emma Roberts ook nog de revue passeren.

Het verdict

Het verhaal dat Billionaire Boys Club vertelt is aanvankelijk heel interessant en goed geschreven, maar in het tweede deel ontspoort de film van James Cox helemaal. Het geloofwaardige plot wordt ingeruild voor een middelmatige finale en dat is jammer. Dat vooral omdat het acteerwerk van Ansel Elgort, Taron Egerton, Kevin Spacey en Emma Roberts wel helemaal goed is. Het is eigenlijk vooral de cast die de film toch nog de moeite waard maakt. Billionaire Boys Club is absoluut geen topcinema, maar echt slecht kan je het allemaal nooit noemen. De film wordt verdeeld door Remain in Light en ligt sinds 5 maart 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de toch veelbelovende trailer van de film nu.

Had jij ooit al gehoord van Billionaire Boys Club? Heb je de voorlopig laatste film met Kevin Spacey al bekeken en ga je akkoord met onze bevindingen? Spreken de personages, acteurs en het verhaal je aan? Laat het ons weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *