Review – Cold Blood Legacy (2019)

Informatie

Regie: Frédéric Petitjean
Cast: Jean Reno, Sarah Lind, Joe Anderson,  François Guétary & David Gyasi
Genre: Actie, drama, thriller
Distributeur: Universal Pictures
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 25 september 2019

© 2018 Eight 35 – Eastwest – GMT – Wild Tribe – Seven 52 – Agence Nationale du Cinéma Ukrainien. All Rights Reserved.

Recensie

Net zoals België hebben onze Franse zuiderburen al heel wat interessante bijdragen geleverd aan Hollywood. Zo zijn acteurs als Omar Sy en Marion Cotillard vandaag de dag grote namen in Tinseltown en zullen er in de toekomst nog heel wat andere Fransen de oversteek wagen. Een acteur die al wat langer dan vandaag meegaat én die ook wereldwijd fans heeft, is de charismatische Jean Reno. De laatste jaren is de man niet echt in grote films opgedoken, maar niemand kan betwisten dat zijn passages in thrillers als Léon (1994) en Ronin (1998) absoluut bewonderenswaardig waren. Een tijdje terug bracht Universal Pictures de kleine maar interessant ogende dramathriller Cold Blood Legacy, waarin Reno opnieuw van de partij is, uit op DVD en Blu-Ray. Heeft de intussen iets oudere Franse acteur het nog steeds in zich of is de film niet helemaal wat je ervan verwachtte?

© 2018 Eight 35 – Eastwest – GMT – Wild Tribe – Seven 52 – Agence Nationale du Cinéma Ukrainien. All Rights Reserved.

Henry is een gevreesd huurmoordenaar en verdient zijn kost met het vermoorden van erg vermogende doelwitten. Wanneer hij de bekende Keppler tijdens een ontspannend uitje vermoordt en alle sporen weet uit te wissen, trekt de man zich terug in een prachtig gelegen blokhut in de Rocky Mountains. Daar wil hij genieten van een rustig leven, zonder vervuiling en zonder lawaai van de grote steden. Dat lijkt hem ook te lukken, tot hij aan de grens van zijn eigendom een gewonde vrouw vindt. Henry besluit haar mee naar huis te nemen en haar zo goed mogelijk te verzorgen, maar merkt tegelijk dat er iets niet klopt. Wie is de vreemde vrouw die zichzelf Melody noemt en die zo plots doorheen de Rocky Mountains kwam reizen? Heeft hij haar al eerder gezien of is het een vrouw met een verborgen agenda? Wanneer de jongedame na een paar dagen weer bijkomt, kan Henry eindelijk antwoorden zoeken op al zijn vragen…

© 2018 Eight 35 – Eastwest – GMT – Wild Tribe – Seven 52 – Agence Nationale du Cinéma Ukrainien. All Rights Reserved.

Cold Blood Legacy was niet te bewonderen in de Belgische zalen en eigenlijk doet dat al meteen iets vermoeden over de kwaliteit van het drama. Er zijn immers maar weinig films die meteen op DVD verschijnen die echt heel erg goed zijn. Toch is je interesse bij aanvang van de film behoorlijk aanwezig. Debuterend regisseur Frédéric Petitjean begint de film immers met een aantal prachtige shots waardoor je vertrouwen aanvankelijk aanzienlijk is. Desalniettemin valt na een kwartiertje op waarom de thriller niet echt enthousiast onthaald werd door het publiek. Het verhaal is gewoonweg belachelijk én tegelijk is alles bijzonder slecht uitgevoerd. Petitjeans debuutfilm is niet meer dan een lappendeken van afzonderlijke verhaallijntjes die met een dun draadje aan elkaar zijn genaaid. Je interesse zoekt uiteindelijk andere oorden op en dat is bijzonder jammer.

© 2018 Eight 35 – Eastwest – GMT – Wild Tribe – Seven 52 – Agence Nationale du Cinéma Ukrainien. All Rights Reserved.

Toch kan je maar moeilijk zeggen dat Henry, de eenzame moordenaar die zijn oude dag liever in alle rust in de bergen wilt doorbrengen, echt oninteressant is. Hoewel je niet al te veel te weten komt over het verleden of de drijfveren van het personage, zorgt Jean Reno er zeker wel voor dat er steeds een mysterieus gehalte aanwezig blijft. Het maakt de film er niet iets minder saai op. Datzelfde geldt voor Melody, de vreemde vrouw die Henry’s rust zo plots komt verstoren. Gaandeweg kom je over haar wel meer te weten én bovendien wordt de rol geloofwaardig neergezet door Sarah Lind. De twee komen goed over, al is er nooit echt vuurwerk op het scherm te zien. Tot slot zie je Joe Anderson passeren als politie-inspecteur Kappa en doolt David Gyasi doorheen het verhaal rond als Malcolm, een personage van wie je het nut na afloop nog steeds niet doorhebt.

Het verdict

Schitterende, spannende en vooral interessante cinema is Cold Blood Legacy voor geen haar. De debuutfilm van regisseur Frédéric Petitjean begint weliswaar veelbelovend, maar gaat al snel de mist in. Het verhaal is slecht opgebouwd en vergeet de kijker mee te sleuren. Het resultaat is dan ook dat je interesse steeds verder en verder weg lijkt te gaan. Visueel is het allemaal wel in orde, maar verhaaltechnisch is dit regelrechte rommel. Petitjean mag van geluk spreken dat Reno de rol heeft aangenomen, want het is hij die met zijn mysterieus acteerwerk de film toch nog een beetje verteerbaar maakt. Hoe dan ook: als je op zoek bent naar een interessant drama over een moordenaar, verdoe je je tijd beter niet met deze prent. Cold Blood Legacy wordt verdeeld door Universal Pictures en ligt vanaf 25 september 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu.

Is Jean Reno voor jou een bekende naam of ben je niet zo vertrouwd met zijn filmografie? Heb je eerder al gehoord van Cold Blood Legacy of heb je de film al gekeken? Laat het ons weten door hier onder een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *