Review – Long Shot (2019)

Informatie

Regie: Jonathan Levine
Cast: Charlize Theron, Seth Rogen, Bob Odenkirk, Andy Serkis & June Diane Raphael
Genre: Romantische komedie
Distributeur: Belga Films
Releasedatum bioscoop: 15 mei 2019
Releasedatum DVD: 9 oktober 2019

© 2019 Flarsky Productions, LLC. All Rights Reserved.

Recensie

Een goede komedie maken is een echte kunst. Het is als filmmaker immers enorm moeilijk om het goede evenwicht te vinden tussen een sterk verhaal en belachelijk grappige humor. Het is dan ook niet verrassend dat er vanuit Hollywood jaarlijks zoveel matige komedies komen, die eigenlijk gewoon niet de moeite waard zijn. Toch zijn er in het genre een aantal interessante namen terug te vinden van wie de films vaak wel de moeite zijn. Één daarvan is Seth Rogen, de Amerikaanse acteur, producer, scenarist en regisseur. De man is een begrip in het genre en dat is ook helemaal terecht. Eerder dit jaar verscheen Long Shot, een film die Rogen produceerde en waarin hij ook schitterde. Amerikaanse critici waren over het algemeen lovend en dus werd ook onze interesse aangewakkerd. Is de nieuwe film van Seth Rogen de moeite waard of toch niet helemaal?

© 2019 Flarsky Productions, LLC. All Rights Reserved.

Het leven gaat niet helemaal zoals verwacht voor Fred Flarsky. De eigenwijze journalist schrijft al jaren voor een online medium dat de draak steekt met traditionele mainstream media. Alles verandert wanneer een steenrijke tist het magazine opkoopt en Flarsky besluit te vertrekken. Hij is ‘ontslagen’ en roept de hulp in van zijn goede vriend Lance, die hem meeneemt naar een exclusieve party. Totaal onverwachts staat Fred na lange tijd opnieuw oog in oog met Charlotte, een knappe vrouw met wie hij een verleden heeft én die nu Minister van Buitenlandse Zaken is. Niet veel later wordt Fred aangenomen om de speeches van de jonge minister wat op te smukken, een job waarvan hij nooit had verwacht dat hij het echt graag zou doen. Door de nauwe samenwerking groeien Charlotte en Fred opnieuw naar elkaar toe, maar mag dat eigenlijk wel?

© 2019 Flarsky Productions, LLC. All Rights Reserved.

Het moet gezegd: bij aanvang lijkt Long Shot eigenlijk niet meer dan een doorsnee zwakke Amerikaanse komedie die niet veel nieuws te vertellen heeft. Seth Rogen speelt op het eerste gezicht immers opnieuw een personage dat hij eerder al voor zijn rekening nam. Maar – en dat voelde je wellicht al aankomen – schijn bedriegt. Long Shot ontpopt zich na een kwartiertje tot een uiterst genietbare komediefilm met een uitstekend uitgebalanceerd verhaal dat echt op iedere seconde even hard entertaint. Schrijversduo Dan Sterling en Liz Hannah hebben een uitstekend evenwicht gevonden tussen romantiek en komedie en weten je echt overal mee te raken. Long Shot is by far één van de beste komedies van het jaar. Dat had niemand ooit durven denken voor de prent op het publiek werd losgelaten.

© 2019 Flarsky Productions, LLC. All Rights Reserved.

Het scenario is één ding. Hoewel dat absoluut een heel belangrijk gegeven is, blijft de kwaliteit van een komedie toch ook vooral afhankelijk van de acteurs die de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Ook op dat vlak is Long Shot over de gehele lijn een mooi schot in de roos. Seth Rogen komt overtuigend over als Fred Flarsky, een regelrechte sukkel die met zijn gat in de boter valt. Rogen is de juiste man op de juiste plaats en zorgt ervoor dat echt ieder moment grappig is. De rol van de bevallige Charlotte, de jongste minister ooit in de VS, wordt dan weer door Charlize Theron naar het scherm gebracht. Het zal je wellicht niet verbazen dat ook zij het gewoonweg perfect doet. Theron en Rogen komen ongelooflijk natuurlijk over en zorgen ervoor dat alles helemaal klopt. Regisseur Jonathan Levine wist een uitstekende cast te strikken. Zelfs Andy Serkis passeert totaal onherkenbaar de revue…

Het verdict

Long Shot is een komedie die je absoluut niet mag missen. Hoewel de prent ietwat typisch begint, heb je al gauw door dat het verhaal verre van leeg en saai is. Regisseur Jonathan Levine en zijn team van scenaristen trakteren je op uitstekende grapjes en mooie romantische momenten en weten het evenwicht tussen beide elementen over de gehele lijn mooi te bewaren. Door het indrukwekkende acteerwerk van Seth Rogen en Charlize Theron, die een prachtig en vooral geloofwaardig duo vormen, kan je op het einde van de rit nog maar één ding concluderen: dit is een film die je absoluut niet mag missen. Zorg er dus voor dat je de prent zo snel mogelijk in je collectie opneemt. Long Shot wordt verdeeld door Belga Films en ligt sinds 9 oktober 2019 op DVD in de winkelrekken. Check de trailer nu!

Heb jij Long Shot al gekeken en vond je het verhaal van de film ook zo interessant? Wat vond jij van het acteerwerk van Charlize Theron en Seth Rogen? Heb je de film nog niet gezien of ben je dat ook helemaal niet van plan? Laat het ons snel weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *