Review – Annabelle Comes Home (2019)

Informatie

Regie: Gary Dauberman
Cast: Mckenna Grace, Madison Iseman, Katie Sarife, Vera Farmiga & Patrick Wilson
Genre: Horror, mysterie, thriller
Distributeur: Warner Bros.
Releasedatum bioscoop: 3 juli 2019
Releasedatum DVD & Blu-Ray: 6 november 2019

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Recensie

Van alle grote franchises die momenteel in de bioscoopzalen te zien zijn, is die van Marvel met grote voorsprong de meest succesvolle. Het Marvel Cinematic Universe staat niet alleen garant voor de financieel meest interessante prenten, ook kwalitatief is alles meer dan in orde. Directe concurrent DC Comics heeft minder geluk en wist met het DCEU in de verste verte niet in de buurt te komen. Toch heeft Warner Bros naast de superheldenfranchise nog een andere interessante filmreeks in haar portefeuille, die trouwens wel heel succesvol blijkt. De enge horrorprenten in de wereld van The Conjuring (2013) lokken veel mensen naar de bioscoop en het ziet er naar uit dat dat ook nog wel een tijdje zo zal blijven. Een paar maanden terug verscheen Annabelle Comes Home in de zalen, een film die ons terug meeneemt naar het huis van de bekende Warrens. Is de film een fijne aanvulling in de reeks of toch maar niet?

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Ed en Lorraine werken al jaren als ervaren demonologen met gevaarlijke en vooral duistere entiteiten. Wanneer ze succesvol een opdracht afronden, besluiten ze het bezeten object mee naar huis te nemen om het daar veilig en wel te op te bergen. Alleen gaat het deze keer over Annabelle, de porseleinen pop die al veel slachtoffers op haar naam heeft staan. Wanneer de Warrens voor een paar dagen weggaan en ze de pientere Mary Ellen vragen om op hun dochtertje Judy te passen, gebeuren er plots allerhande vreemde dingen. Daniela, de beste vriendin van Mary Ellen, heeft de beschermbarrière van Annabelle immers nietsvermoedend verbroken. Judy is de enige die weet wat dat betekent, maar zullen de drie meisjes er ook in slagen om het kwaad terug op te sluiten? Of zullen er hoe dan ook slachtoffers vallen?

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Annabelle Comes Home is de derde film over de enge porseleinen pop die haar eigenaars op vreselijke wijze terroriseert. Dat Warner besloot om na het uitstekende Annabelle: Creation (2017) nog een film op het publiek los te laten, was ook helemaal geen verrassing. Je hoopt dan ook dat de derde prent op hetzelfde elan voortgaat. Alleen is dat niet helemaal het geval. Hoewel debuterend regisseur Gary Dauberman zijn uiterste best doet om de spanning uitstekend op te bouwen en hij daar tot op een zeker niveau ook zeker in slaagt, kan je nooit echt zeggen dat je helemaal onder de indruk bent. De aanloop naar de uiteindelijke finale – die ervoor zorgt dat de film eigenlijk vooral flirt met ongeloofwaardigheid – is niet helemaal indrukwekkend. De aanzet duurt te lang en daardoor is je interesse deels weg wanneer de echte finale begint. Dat is natuurlijk nooit positief.

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Qua verhaal is dit dus niet de beste film in de wereld van The Conjuring (2013). Toch kan je de personages die je voorgeschoteld krijgt maar moeilijk niet leuk vinden. Naast de vertrouwde Ed en Lorraine Warren, die zoals steeds op geloofwaardige wijze worden vertolkt door Patrick Wilson en Vera Farmiga, maak je immers ook kennis met Judy. De al even mysterieuze dochter van de twee demonologen is een fijn personage dat al even fijn wordt neergezet door de getalenteerde Mckenna Grace. De jonge actrice was eerder ook al te zien in The Haunting of Hill Hause en blaast je ook met haar performance hier weer helemaal omver. Ook Mary Ellen en Daniela zijn fijne persoonlijkheden die op hun beurt mooi worden gebracht door respectievelijk Madison Iseman en Katie Sarife. Op dit vlak zit Annabelle Comes Home dus wel helemaal goed.

Het verdict

Er zijn absoluut betere films in deze horrorfranchise te bespeuren. Annabelle Comes Home is geen echte hoogvlieger, maar daarom is de film niet helemaal te negeren. Als je houdt van horror, moet je misschien wel lang op je honger blijven zitten, maar uiteindelijk krijg je wel wat enge dingen te zien. Het verhaal kent een te lange spanningsopbouw en op het einde wordt je lange wachten niet voldoende beloond. Gelukkig zorgen Mckenna Grace, Madison Iseman, Vera Farmiga en Patrick Wilson voor goed acteerwerk en zijn hun personages over de gehele lijn interessant. Daardoor wordt de film uiteindelijk toch nog de moeite waard en kijk je met grote belangstelling uit naar nieuwe afleveringen in de wereld van The Conjuring (2013). Annabelle Comes Home wordt verdeeld door Warner Bros. en ligt sinds 6 november 2019 op DVD en Blu-Ray in de winkelrekken. Bekijk de trailer nu, als je durrrrrrrft!

Wat vind jij van de films in de reeks van The Conjuring (2013)? Heb je alle Annabelle-prenten al gekeken en vind je de pop ook zo eng? Wat vind jij van Annabelle Comes Home? Laat het ons nu weten door hier onder te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *